English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

joi, 18 noiembrie 2010

Cum alegem culoarea blush-ului

In urma postului despre aplicarea corecta a blush-ului in functie de forma fetei, am primit multe mesaje referitor la alegerea culorii potrivite a acestuia si am fost intrebata de ce nu am scris si despre asta. Ei bine, daca includeam si partea despre culori in acelasi post, aveam sanse sa arate ca un roman si sa fie mai greu de urmarit. Asa ca a venit momentul sa discutam despre nuante de blush si sa dam exemple concrete, evident.



Primul lucru de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem blush-ul este: ce subtonuri are tenul meu? Galben sau roz? Daca va uitati in oglinda si aveti la indemana o coala alba de hartie, asezati hartia in dreptul fetei si comparati.

Un ten cu subtonuri galbene va arata usor pamantiu langa coala alba, este tenul care se imbujoreaza mai greu si, de obicei, se bronzeaza cu usurinta.
Cel mai probabil va avantajeaza hainele in culori precum portocaliu, roz, piersica, rosu, verde-masliniu si alte nuante calde.

Culorile recomandate de blush sunt: coral, bronz, maro, rosu cald sau roz intens.
Exemple: Benefit Coralista, Elf Candid Coral, Bobbi Brown Nectar, Make Up For Ever HD Blush, NARS Super Orgasm, Sephora OK Corral, Maybelline Blush Pearly Brown, Benefit Dallas, Benefit Georgia, Benefit Hoola, Too Faced Papa Don't Peach, MAC Blush Peaches sau Pinch O'Peach.









Tenul cu subtonuri roz  va arata imbujorat atunci cand este privit langa coala alba de hartie, se bronzeaza cu dificultate si atunci cand se bronzeaza, se inroseste usor si intr-un final devine auriu, niciodata maroniu.
Cel mai probabil va avantajeaza hainele in culori precum albastru, verde, mov-pruna, lila si alte nuante reci.

Culorile recomandate de blush sunt : roz pastel, rosu purpuriu, mov, teracota, piersica sau roz intens.
Exemple: Benefit Dandelion si Thrrob, Bobbi Brown Pale, MAC Pink Swoon, Sleek Pixie Pink, Too Faced Snow Bunny, Pink Leopard sau La Vie En Rose, MAC Plum Foolery, Breezy sau Dirty Plum,











Un truc folosit de multe persoane este urmatorul: alegeti o nuanta de blush care sa redea exact culoarea obrajilor atunci cand sunt imbujorati in urma efortului fizic.

TIP: persoanele cu ten deschis si foarte deschis la culoare vor arata bine cu nuante discrete de roz sau corai, in timp ce persoanele cu ten masliniu sau inchis la culoare ar trebui sa se indrepte catre nuante de pruna, burgund sau culoarea vinului rosu.

TIP2: pentru un machiaj elegant, asortati nuanta blush-ului la cea a rujului, avand intotdeauna blush-ul de o intensitate mai mica pentru un ruj in culori puternice si invers, blush-ul mai intens atunci cand rujul este pal.

Un alt lucru de care trebuie sa tinem cont este intensitatea culorii blush-ului in functie de nuanta tenului:
Ten deschis la culoare - blush de intensitate mica spre medie
Ten mediu - blush de intensitate medie
Ten inchis - blush de intensitate medie spre mare

Sper sa va fie de ajutor!

29 de comentarii:

Adina spunea...

Super! Eu am observat de curand ca imi sta mult mai bine cu un blush peachy si acum inteleg de ce :D:D :*

Unknown spunea...

foarte explicativ si util postul.Mersi Anca :)
eu am Papa don't peach,Dallas si 10 acum deci ma incadrez in prima categorie :)

Katyna spunea...

Imi place mult de tot postarea!!
Deci eu nu am stiut ca am subton galben, desi mi-era clar ca nici rozalie nu sunt.
Toate nuantele postate la prima categorie..imi plac extrem de tare. Mi-am comandat acum o saptamana blushul Bobbi Brown, cred ca cel postat de tine in prima poza. De abia astept sa il incerc si sper sa nu fie prea sclipicios.
E adevarat ca n-am incercat sa ma dau vreodata cu rozurile din pozele puse pentru subtonul roz dar imi place foarte mult blushul acela de la Too faced Pink leopard. Vad ca are si nuante de maro deci cred ca mi s-ar potrivi si acela...sau e prea roz? hmmm

micky m. spunea...

Este!:D

Anca Buzea spunea...

Katyna, am introdus Pink Leopard la categoria de blush-uri roz pentru ca atunci cand l-am incercat era mai mult roz decat maro sau celelalte componente ale sale.
Bobbi Brown Nectar este un Shimmer Brick, teoretic acesta se foloseste mai mult ca highlighter insa aceasta nuanta ar putea fi folosita si ca blush, datorita culorilor. Insa in cantitati mici pentru ca este very shiny!
Eu il mai folosesc si ca fard de pleoape cateodata, iar atunci iau cate o singura culoare din cele 5 ;)

Anda Zelenca spunea...

Eu am subtonuri galbui da-mi plac toate. Ce ma fac?:)):P

Lili spunea...

Imi place foarte tare articolul, e informativ si util si in special imi place ca ai dat atitea exemple de produse, ai experienta! :D xoxo

MooNy spunea...

Imi place articolul tau, insa trebuie pus un mare semn de exclamatie aici:

Daca va uitati in oglinda si aveti la indemana o coala alba de hartie, asezati hartia in dreptul fetei si comparati.

Usor GRESIT. Culoarea fetei poate fi rosie ca focul si poate pacali in a asocial tonul cu unul roz. Comparatia se face cu culoarea GATULUI si a PIEPTULUI iar fondul de ten trebuie, la fel, ales in functie de aceasta comparatie. Fata poate fi prea bonrzanta, prea alba, prea rosie sau galbena de la diverse afectiuni. Gatul si pieptul nu te va pacali niciodata :)

Rotsin spunea...

Foarte utila postarea, am aflat ce subton am si ce nuanta de blush ma avantajeaza.
Multumesc :)

Ema, Brasov spunea...

Nu ma pot lauda cu experienta in folosirea produselor make-up (le folosesc foarte rar), dar imi plac astfel de postari si le voi urmari intotdeauna cu interes :)

siginutz spunea...

useful post! besides, trandafiriurile se poarta destul de mult (lucky me:P)

andra spunea...

foarte util postul pt mine.de cand l`ai postat l`am citit,dar nu am avut timp sa comentez....de cand l`am citit folosesc blush,adica de 3 zile...si vad si eu diferenta...prefer sa ma dau doar cu rimel la ochi si sa nu folosesc fard de pleoape&so on dar sa folosesc blush.am aflat ce subton am si ce nuanta de blush mi se potriveste.te pup si multumesc:)

Unknown spunea...

blogul tau este minunat, felicitari! eu de o saptamana tot il citesc!
am o intrebare legata de asortarea blushului.

eu sunt bruneta cu parul aproape negru si un ten mediu spre masliniu cu ochi negri. ca blush folosesc tonuri de bronz, acum iarna o nuanta usoara.
ca ruj folosesc mereu un rosu spre culoarea fragutei (am acele rujuri cu nuanta rosie de la clinique si cum ma dau putin pe buze par de culoarea fragutei)..

cum sa fac sa asortez culoarea blushului la culoarea rujului? in afara de a folosi rujuri nude (care nu-mi plac) sau glossuri (am 2 incolore unul de la lancome si unul de hm si nu prea ma dau cu ele)
trebuie sa schim rujul sau blushul? :) ochii ii dau cu rimel sau o linie subtirica de tus..

mercif mult pt indicatii..m-am intrebat de mutle ori cum as putrea face, dar nu aveam pe cine sa intreb.. scuze daca ti-am dat prea multe detalii, m-am gandit s ai the whole picture :D

Anca Buzea spunea...

Wsipi, rujul ales de tine, in termen de culoare, este cel mai potrivit combinatiei de par, ochi si ten masliniu pentru care te invidiez deja :) evita rujurile maronii, roz pal sau nude.
Blush-ul ideal pentru aceasta nuanta de ruj este unul rosiatic, cum este de ex MAC Pinch Me, ca sa-ti faci o idee. Pentru ca ai buzele intr-o nuanta intensa, aplica blush-ul cu moderatie, sa-ti dea un strop de imbujorare. Poti folosi un blush sub forma de crema, acesta se aplica inainte de fondul de ten, apoi vii cu fond de ten deasupra, aplicat lejer pentru a nu acoperi in totalitate blush-ul crema, iar la final poti aplica un strop de blush pudra in nuanta cat mai apropiata de cea a blush-ului crema. In felul acesta, fixezi produsul si mentii culoarea.
Tenul masliniu este foarte interesant pentru ca are subtonuri reci, dar si calde. Incearca sa aplici putin bronzer la final - pe frunte, nas, barbie si usor in obraji - pentru a capta si subtonurile calde. Blush-ul rosiatic le capteaza pe cele reci.
Sa-mi spui cum te-ai descurcat si daca observi o schimbare la final. ;)

Unknown spunea...

merci pt sfatul atat de detaliat :)
eu deja aplic un bronzer pe pometi si in zona T, dar in unele zile sunt cam pamantie :)
imi poti recomanda 2 bronzere (unul mai scump si unul mai economic, sa vad cum stau cu banii..) eu stau in Italia, deci am acces si la MAC si la restul.. dar sa fie mat, nu?
eu nu folosesc fdt, deci as aplica blushul crema si apoi un start lejer de bronzer

o alta intrebare (ultima :P) ce parere ai despre setul Legally Bronze? am avzut ca ai ajutat o cititoare sa-l foloseasca corect...

merci mult si o dup-amiaza frumoasa!!

Rox

Anca Buzea spunea...

Pentru a evita aspectul acela tern si pamantiu, vino cu putin blush in mijlocul pometilor si vei vedea cum se schimba totul ;)

Ca bronzer, iti recomand unul mat, intr-adevar, mai ales daca il folosesti pe toata fata. Mac Blunt este mai scumpicel, iar Sephora Matte Bronzing Powder nuanta 3, Deep, este un produs mai accesibil care imi place foarte mult. Bronzerele Guerlain sunt superbe, dar mai scumpicele, insa merita toti banii. Vezi ce te atrage mai tare si cum ai bugetul ;)

Ai grija la aplicarea bronzerului direct peste blush-ul crema, ma tem ca vei schimba nuanta blush-ului si va deveni maroniu inchis. Daca nu folosesti fdt, alege o pudra pt toata fata care sa formeze o bariera intre blush crema si produsele pudra. De asemenea, blush-ul crema se fixeaza cel mai bine cu un blush pudra in nuanta cat mai apropiata. Bronzerul vine deasupra,extrem de discret, intr-un blending pe tot obrazul. Scopul este sa faci trecerea cat mai lina intre blush rosu si restul fetei.

Benefit LegallyBronze este un set foarte bun, calitatea e buna, iar Hoola, un bronzer nu foarte inchis, poate fi bun pentru tenul atunci cand nu esti bronzata. Merita incercat ;)

Anca Buzea spunea...

'pentru tenul tau' trebuia sa scrie la final, am mancat din text :)

Unknown spunea...

merci pt indicatii :)
o sa-ti scriu despre rezultatul final.. am avut un bronzer si acum il termin, oricum nu eram multumita...

o sa vad cum imi distribui bugetul pt ca propunerile tale sunt f tentante :D

pudra de fata nu as vrea sa cumpar pt ca nu cred ca as folosi-o, cum ziceam, am eu o ciudatenia a mea, nu folosesc fdt sau pudra, incerc sa am tenul curat si basta..

peste blushul crema as putea aplica putin ser iluminator (am vreo 3 de la shiseido, trebuie sa le termin :D) si apoi aplic bronzerul? as serul asta ar tine de bariera? si inainte de toate, crema hidratanta oricum..

ms f mult pt sfaturi si pt timpul acordat, cand ajung acasa iti dau un like pe facebook. ma cheama roxana elena :)

Anca Buzea spunea...

Roxana, nu stiu cum ar arata serumul aplicat peste un produs cosmetic, intotdeauna l-am aplicat inainte de machiaj. Poti incerca totusi, vezi daca esti multumita de rezultat. Si neaparat sa-mi spui si mie, sunt foarte curioasa ce iese :)

Deea spunea...

Buna! Desi te urmaresc cu drag de multa vreme, acum am indraznit sa iti scriu. Vreau sa iti cer un sfat legat de modul de aplicare al blush-ului, dar si culoarea cea mai potrivita pentru un ten care se inroseste foarte usor.
Imi place sa port machiaje cat mai naturale si nu folosesc multe produse pentru a ascunde roseata in totalitate.
Crezi ca mai e cazul de putina culoare si pe lateralele fetei?
Multumesc.

Anca Buzea spunea...

Deea, eu zic ca exista 2 variante:
pentru zi, daca nu iti place sa fii prea incarcata si eviti folosirea multor produse de make-up, atunci nu mai pune blush.

Pentru ocazii speciale, machiaj de seara, de ocazie sau oricand simti nevoia de altceva, primul pas pe care trebuie sa-l faci, dupa aplicarea cremei de fata, este sa aplici un corector verde pe baza de crema sau o baza de machiaj verde. Oricare din aceste 2 produse va neutraliza roseata din obraji. Dupa aceea, aplica fondul de ten obisnuit. Daca se mai observa si in acest punct roseata, aplica putin anticearcan peste zonele respective. Fixeaza baza cu putina pudra si abia apoi poti folosi blush.

Anca Buzea spunea...

Deea, ia uite ce am gasit intr-un newsletter primit chiar azi pe mail :) s-a potrivit la fix asa ca am vrut sa ti-l arat ;)

http://www.lifescript.com/Body/Looks/Skin/5_Natural_Remedies_for_Rosacea.aspx?utm_campaign=2010-12-06-67403&utm_source=healthy-advantage&utm_medium=email&utm_content=healthy-well-wise_5%20Natural%20Remedies%20for&FromNL=1&sc_date=20101206T000000

Hanna spunea...

Draga Anca,
Pentru saptamana urmatoare m-am hotarat sa-mi iau un fard si un gloss si mi-am dat seama ca imi trebuie si un blush. Ideea e ca nu stiu ce culoare, asa ca m-am intors la articolul de mai sus si din nefericire, tot nu stiu ce sa fac. Vreau sa imi iau un fard trio in nuante de gri si un gloss lila, in genul rujului tau de la MAC - Courting Lilac. Eu am ochii caprui asa ca m-am gandit ca griul e safe pentru ochi si gloss lila nu am avut never ever. In aceste conditii nu stiu ce blush sa cumpar avand in vedere ca am tenul cu subtonuri galbene (pentru ten folosesc fdt Colorstay Oily/Combination nuanta 180 Sand Beige). As vrea sa fie un blush pe care sa-l port purta cu glossul pe care intentionez sa-l utilizez mai mereu in urmatoare perioada.(mi-a casunat pe el :)))

Te pup si Sarbatori Fericiiiiiiiiiiiiiiiite!!

:*:*

Anca Buzea spunea...

Ana Maria, intr-adevar, culorile alese de tine pentru gloss si fard ar merge perfect cu un blush rozaliu. Atat gri cat si lila sunt culori reci, asa ca un blush prea cald ar trebui evitat. Pe de alta parte, blush-urile reci risca sa nu se potriveasca prea bine tenului tau.
Eu as face un test in felul urmator: in ziua in care merg sa cumpar produsele respective, m-as machia cu gri la ochi si as lasa tenul fara blush si fara ruj/gloss. Odata ajunsa la magazin, as testa cateva blush-uri roz-mov, diferite nuante, si l-as alege pe cel care arata cel mai bine pe ten. Cred ca movul poate fi o solutie in acest caz pentru ca este din aceeasi gama cu lilaul glossului si se potriveste foarte bine si cu griul.
Chiar daca regulile spun ca tenul cu subtonuri galbene ar trebui sa evite blush-urile pe baza de roz, intotdeauna exista macar O exceptie de la regula. Sper sa iti fie de ajutor sfatul si astept sa-mi spui daca a functionat! :)

Hanna spunea...

Oaaaa.. ce raspuns rapid! Te anunt de indata ce le cumpar. Iti multumesc foarte, foarte mult pentru sfat!

Hugs!

Gabitza spunea...

Legat de postul asta, eu am alta intrebare: am observat ca in functie de machiaj apar pe diverse actrite, sa zicem, diverse blush-uri, chiar daca pe buze au nude mereu. Any ideas cum e cu faza asta, si cum poti potrivi blush-ul la machiaj? Ne recomanzi sa avem mai multe nuante de blush pt toata ziua (minimul necesar)? Sau doar cea similara cu imbujorarea naturala?
In ceea ce priveste asoratrea blush-uluila ruj, ma gandesc ca nu te refereai sa fie in aceeasi culoare, gen mov si colo si colo, ca mi s-ar parea ciudat. Greu cu blush-ul asta! :)
Multumesc!

Anca Buzea spunea...

Gabitza, ideal ar fi sa ai mai multe nuante de blush-uri, insa principalul este cel similar cu imbujorarea naturala.
La asortarea blush-ului la ruj ma refer sa fie din aceeasi gama de culori, de ex pt ruj mov, ideal ar fi un blush roz rece, un blush movaliu pruna insa aplicat FOARTE discret. Nu ar arata bine un blush piersica la un ruj mov, intelegi diferenta?

La buze nude, poti alege diferite nuante de blush. Daca ai de ex un ruj roz nude, poti folosi un blush din gama rozurilor, daca rujul este bej nude, mergi catre un blush piersica, pamantiu, chiar si usor coral. Pastreaza gama de culori, cam asta e ideea de baza, nu poti da gres cu asta!

Anonim spunea...

as vrea si eu sa stiu cam ce fel de machiaj mi s-ar potrivi.am ochi caprui,ten deschis spre mediu si parul saten inchis.mi-ar prinde bine un sfat,multumesc.Amelia

Anca Buzea spunea...

Amelia, am nevoie de mai multe detalii... vrei un machiaj de zi sau de seara? te gandesti la nuanta blush-ului, pentru ca suntem la acest post, sau la un machiaj intreg? cat de mult si des te machiezi? exista produse sau culori de care te feresti?