English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

luni, 26 iulie 2010

Cut Crease



Cut crease este un stil dramatic de machiaj in care se accentueaza pliul ochiului, creand iluzia de marire a acestora. Este un stil de machiaj extrem de indragit de doamnele si domnisoarele din anii '50 si '60, in special in Statele Unite si Anglia.

In acea perioada, femeile obisnuiau sa-si accentueze pliul ochiului trasand o linie continua cu ajutorul unui tus negru, pornind din marginea exterioara a ochiului catre coltul interior. Cu toate acestea, nu era un machiaj ce putea fi purtat zilnic, ci era intalnit in special la petreceri, evenimente de gala si era purtat in special de catre actritele perioadei de aur de la Hollywood.

Varianta modernizata de cut crease se realizeaza cu ajutorul unui creion kohl care se estompeaza sau folosind diferite nuante de fard de pleoape.

Cut crease clasic: se realizeaza in tonuri neutre de bej, maro sau negru, in timp ce pleoapa mobila ramane in nuante deschise de alb murdar sau alb-vanilie. Se foloseste in realizarea machiajelor stil pin-up, retro.

Cut crease exotic: se accentueaza pliul ochiului cu nuante de mov, albastru sau verde intens, in timp ce pleoapa mobila se poate colora in nuante de galben, portocaliu sau roz intens.

Cut crease gotic, se foloseste negru in pliul ochiului, in timp ce pleoapa mobila este colorata cu ajutorul unei nuante de gri deschis.

Se poate purta simplu, impreuna cu gene false sau eyeliner pe linia genelor superioare. Este un stil de machiaj extrem de versatil si, in functie de imaginatia si preferintele fiecareia, se poate asorta unei multitudini de stiluri si tinute.

Pentru un exemplu de cut crease clasic, cititi postul French Chic sau Elegant Smokey Eyes
Pentru un exemplu de cut crease exotic, cititi postul Tropical Blue sau Yellow&Plum
De asemenea, este stilul de machiaj recomandat persoanelor ce poarta ochelari de vedere Machiaj pentru ochelari

2 comentarii:

Anitta spunea...

Buna, te asteapta o provocare pe blogul meu!
Sper sa iti placa!:)

Ana-Maria spunea...

Imi plac ffff mult sprancenele tale. :X