English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 26 mai 2010

Yellow & Plum Make-Up



Look-ul de astazi include una dintre culorile cele mai evitate in machiaj: galbenul.
Este o culoare frumoasa, foarte potrivita vara, insa este considerata destul de dificil de purtat pe pleoape. Astazi va voi arata o modalitate prin care vom schimba acest lucru.

Dupa ce corectam tenul si aplicam fondul de ten, conturam sprancele cu grija. De data aceasta, putem intensifica ceva mai mult culoarea lor pentru ca machiajul ochilor va fi destul de lejer.

Aplicam primer pe pleoape, de la gene pana la sprancene. Pe pleoapa mobila, am folosit cel mai intens galben mat pe care l-am gasit in paleta de culori. Este un galben solar, intens. Pentru a obtine rezultatul dorit, am aplicat culoarea cu generozitate. Am mers de la linia genelor, pe toata pleoapa mobila si am depasit usor pliul ochiului.

In coltul exterior al ochiului, am desenat un V cu un mov-pruna, si acesta tot mat. V-ul este chiar in pliul ochiului, depasindu-l usor. Am folosit aceasta culoare pentru a da contur ochiului in mod discret.

La baza genelor, trasam o linie subtire cu eyeliner negru si nu depasim prea mult coltul exterior al ochiului. Eu am folosit un eyeliner gel si o pensula unghiulara, insa, daca preferati, puteti folosi si eyeliner lichid. Daca nu sunteti foarte increzatoare in ceea ce priveste eyeliner-ul, este bine sa exersati cu pensula unghiulara. Va ajuta sa controlati mai bine miscarea decat aplicatorul standard al eyeliner-ului lichid si veti obtine “codite” mai elegante :)

Pana aici, machiajul ochilor arata asa:


Folositi un highlighter alb sau crem foarte deschis in zona de sub sprancene cu ajutorul caruia estompati galbenul la margine. Eu am optat pentru a doua varianta pentru un aspect cat mai natural. Aplicati mascara cu generozitate pe genele superioare si cu zgarcenie pe cele inferioare :) Pleoapele inferioare vor ramane cat mai naturale, nu vom aplica nici creion negru, nici culoare. Astfel, ochii vor parea si mai migdalati decat de obicei :)



Zambiti in oglinda si aplicati un blush roz imediat sub varful pometilor. Faceti blending cu mare atentie.

Pentru buze, veti avea nevoie de un creion mov si un ruj mov-pruna.
Incepem prin a aplica un primer special pentru buze. Daca nu aveti, va spnu un secret: puteti folosi si un anticearcan. Acesta va elimina culoarea naturala a buzelor voastre si veti obtine exact culoarea rujului ;)

Dupa anticearcan/primer, trasati conturul buzelor.
TIP: Nu trasati conturul subtire, ci ingrosati marginea si incercati sa colorati buzele cu creion cat mai aproape de centru. Aplicati un strat de ruj mov-pruna si “muscati” dintr-un servetel :) Dupa ce va admirati forma buzelor, aplicati inca un strat de ruj si intindeti bine cu ajutorul unei pensule pentru un rezultat uniform.

Daca urmati acesti pasi, rujul va rezista mai mult timp, iar atunci cand se va estompa culoarea, nu riscati sa se vada unde ati trasat conturul buzelor. Pentru extra-intensitate, folositi un gloss mov deasupra si gata!

Acest machiaj este potrivit pentru un eveniment - dar nu de birou, o petrecere, sau daca sunteti invitate la o nunta/un botez. Il puteti purta si pentru o noapte in club.
Fiind un machiaj intens, va arata foarte elegant cu o coafura cat mai simpla, cu parul drept, lasat liber sau prins in coada la spate. Imi place foarte mult contrastul dintre machiaj si o tinuta gri sau roz murdar.


Daca vreti sa purtati culori mai inchise impreuna cu acest machiaj, puteti purta o esarfa in culori deschise imediat langa fata pentru a pastra contrastul.

Look-ul se poate adapta extrem de usor pentru zi, schimband rujul mov-pruna cu unul roz mat sau cu un gloss roz.

Later edit:

Produse folosite:
- MAC Studio Fix SPF 15 Liquid Foundation - NC37
- MAC Studio Finish Concealer - NW25
- MAC Select Cover-Up - NW15
- MAC Powder Blush - Coppertone Matte
- Too Faced Shadow Insurance Eye Primer
- Sephora Mono Eyeshadow She Sparkles No.47 & De Luxe Punk No.29
- MAC Fluidline - Blacktrack
- YSL Singulier Mascara - Black
- Rouge Dior - Fantastic Plum
- MAC Eyeshadow Matte - Espresso

Niciun comentariu: