English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 9 iunie 2010

Prepping The Canvas - baza machiajului si tipurile de ten

V-ati intrebat vreodata ce se afla sub machiajul frumos realizat? Care sunt produsele care ne ajuta sa ne protejam tenul de poluare, razele solare, impuritati si bacterii? Vi s-a intamplat vreodata sa folositi un fond de ten de calitate buna, pe care ati platit bani grei, dar care sa va lase la sfarsitul zilei cu o mica eruptie acneica?

Chiar daca produsele cosmetice au evoluat considerabil in ultimii ani si nu mai afecteaza tenul la fel cum o faceau acum 10-15 ani, eu aleg sa fiu precauta in ceea ce priveste tenul meu.

Imi place foarte mult sa experimentez tot felul de produse si culori, insa, in felul acesta ma expun la unele riscuri atunci cand ma astept cel mai putin. Daca si voi sunteti ca mine, cititi mai departe pentru a afla cativa pasi simpli, dar importanti, in realizarea unui machiaj frumos si sanatos :)

Machiajul se face pe un ten perfect curatat si hidratat, iar acest lucru se obtine cu ajutorul unui demachiant, unei lotiuni tonice si a unei creme hidratante. Aveti mare grija sa alegeti aceste produse in functie de tipul vostru de ten. Nu va pot recomanda un produs anume pentru ca fiecare ten in parte are nevoi si reactii diferite, insa va pot spune ce folosesc pentru ca sunt foarte incantata de rezultatele pe care le obtin.

Tonicul de care nu ma mai despart este unul luat de la Plafar - AslaVital Lotiune Tonica Remineralizanta. Dupa ce am incercat toate brandurile din lume, am ajuns la concluzia ca acest produs imi ingrijeste tenul mult mai bine decat altele si este si mult mai accesibil ca pret. Desi este indicat persoanelor cu ten foarte sensibil, care nu este si cazul meu, m-a atras compozitia pe baza de argila si fara alcool.


Aplicarea unei creme hidratante inainte de a pune baza machiajului este importanta pentru ca ajuta la intinderea uniforma a fondului de ten. Machiajul va fi mai luminos, iar tenul va arata mai sanatos. Daca vi s-a intamplat sa intindeti cu grija fondul de ten si totusi descoperiti pete mai inchise la culoare in unele zone ale fetei, este pentru ca acele zone nu au fost hidratate suficient. Veti observa ca acest lucru se intampla in special iarna.

De asemenea, exista o categorie de creme care se aplica in mod special inainte de machiaj - acestea inchid porii si lasa tenul revigorat, fapt care garanteaza o protectie maxima atunci cand aplicam fondul de ten. Eu am descoperit de 2 ani Clarins Flash Beauty Balm si de atunci nu ma despart de ea. Oferta pentru acest tip de creme este variata asa ca asigurati-va ca folositi una adecvata tenului vostru.

TIP: dupa ce aplicati crema hidratanta, luati un servetel delicat de hartie si apasati usor tenul cu acesta pentru a absorbi excesul de crema. Asteptati 2 minute pana sa folositi fondul de ten.
Dupa ce am parcurs acesti pasi, suntem gata pentru a incepe machiajul.

Primul pas este de a corecta tenul. Pentru aceasta, vom folosi o paleta de corectoare cum sunt cele de mai jos. Acestea includ corectoarele principale. In imagini, avem corectoare de la Givenchy, Benefit si Sephora.




- Corectorul verde ne ajuta sa mascam zonele cu roseata, fie ca este vorba de o iritatie, un cos sau o zona in care avem vene rosii aproape de suprafata pielii.
- Corectorul mov ne ajuta sa mascam petele maronii sau gri pe care le poate avea tenul. Acestea sunt pete aparute in urma expunerii la soare sau pete care apar odata cu maturizarea tenului.
- Corectorul portocaliu ne ajuta sa mascam cearcanele foarte inchise la culoare, care pot fi albastru-inchis, mov sau orice nuanta din aceasta gama.
- Corectorul cel mai deschis la culoare se foloseste pentru iluminarea zonei de sub ochi sau poate fi folosit ca highlighter deasupra pometilor, de-a lungul nasului, pe barbie sau la baza narilor.

Dupa ce corectam tenul, putem aplica fondul de ten. Acesta poate fi lichid, solid, crema sau pudra, in functie de tipul de ten si de rezultatul dorit de fiecare dintre voi.

Pentru ten gras, va recomand sa cautati produse care asigura o matifiere totala. Cele cu grad de matifiere usoara sau medie nu vor avea rezultate suficient de bune pentru voi. Atunci cand aplicati fondul de ten, folositi un buretel special pentru fondul de ten, nu il aplicati cu degetele. Daca folositi degetele, va veti incarca si mai tare tenul. Nu folositi o cantitate mare de produs, dimpotriva. Vreti un rezultat light, care va dura mai mult timp. TIP: atunci cand cumparati fondul de ten, alegeti produsul cu o nuanta mai deschis decat este tenul vostru. Tenul gras tinde sa “inchida” la culoare produsele cosmetice datorita excesului de sebum.

Va recomand sa incercati Clinique Stay-True Makeup Oil-Free Formula, Estee Lauder Equalizer Smart Makeup pentru ten gras, L’Oreal Ideal Balance Balancing Foundation, Lancome Teint Adaptive SPF 10, Yves Saint Laurent Oil Free Foundation SPF 12 sau MAC Studio Fix.

Pentru ten uscat sau sensibil, cele mai bune produse sunt cele cu factor hidratant. Alegeti intotdeauna un fond de ten lichid sau crema care asigura o acoperire lejera si nu incarca porii. Se poate aplica cu degetele sau cu ajutorul unui buretel umed. Aveti mare atentie sa il intindeti bine, pana se uniformizeaza, lucru mai greu de obtinut cu tenul uscat.

Va recomand sa incercati Giorgio Armani Luminous Silk Foundation, Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion Foundation, Maybelline Clear Smooth Minerals, Shiseido The Makeup Fluid Foundation, Clinique Soft Finish Makeup, MAC Mineralize Foundation SPF 15 sau Chanel Teint Fluide Universel.

Iar daca sunteti foarte norocoase si aveti un ten normal, folositi un fond de ten care nu il va incarca prea tare, fie lichid, crema sau pudra, in functie de rezultatul dorit. Puteti folosi atat degetele la aplicare, cat si o pensula pentru fond de ten sau un buretel special.

Va recomand sa incercati Clinique Perfectly Real Make-Up, Stila Liquid Foundation Illuminating, Dior DiorSkin Nude Natural Glow, MAC Mineralize Satin Finish SPF 15 sau MAC Select SPF 15.

Pasul urmator in aplicarea bazei machiajului este pudra. Acesta este un pas optional.
Daca doriti un efect mat, perfect “air-brushed” si un machiaj de lunga durata, folositi o pudra matifianta. Daca doriti un effect natural, pentru zi, alegeti pudra translucida sau puteti chiar sari peste acest pas. Daca alegeti sa folositi pudra, aplicati-o cu o pensula speciala si folositi miscari circulare pentru a se contopi perfect cu fondul de ten.

In acest moment, sunteti gata sa incepeti partea artistica a machiajului!
Indrazniti sa purtati culori, sa experimentati stiluri de machiaj si, cel mai important, sa va gasiti propriul stil!

Have fun! :)

14 comentarii:

Raluca spunea...

Foarte bun :) Am tenul gras si o problema: desi folosesc fond de ten pentru ten gras/matifiant etc., imi usuca tenul beyond recognition :( any advice?

Unknown spunea...

Ce fond de ten folosesti si de cat timp? Este posibil ca acesta sa fie prea puternic/ agresiv pentru tenul tau. Tenul gras este deseori sensibil, astfel ca nu toate produsele pentru ten gras se potrivesc tuturor persoanelor cu acest tip de ten.
Un alt factor de luat in considerare este faptul ca, odata cu apropierea varstei de 30 de ani, tenul gras incepe sa se usuce usor, astfel ca produsele care dadeau rezultate optime pana la acel moment sa nu mai fie de actualitate.

micky m. spunea...

De cand astept sa apara Confessions of a Concealaholic si la noi...:(

Unknown spunea...

Il gasesti la Sephora :)

micky m. spunea...

Daaaa??? Vai, ce fericire!!!:D De curiozitate, cat costa la noi?:D

Unknown spunea...

154 RON :)

micky m. spunea...

Ma asteptam sa fie mult mai mare pretul dekt cel din SUA, dar vad k e acceptabil.:D Multumesc frumos!:)

Unknown spunea...

Cu mare placere, eram chiar in Sephora :)

micky m. spunea...

haha, tare!:D

Anonim spunea...

am si eu o problema..am tenu gras si nu mai stiu ce fond de ten sa folosesc.sunt bune produsele de la malu wilz pt acest tip de ten?si in legatura cu produsele de la make up forever se gasesc si la noi in sephora?

Anca Buzea spunea...

Din pacate, nu cunosc produsele Malu Wilz asa ca nu te pot sfatui, insa poti citi review-uri cu o simpla cautare pe Google.
In ceea ce priveste Make-Up For Ever, ii gasesti la showroom-ul din adresa Calea 13 Septembrie 117. In Romania, nu se gasesc produse MUFE la Sephora.

Anonim spunea...

Buna. Imi poti recomanda un fond de ten pt ten gras, care sa fie foarte deschis la culoare si cu subton roz? nu gasesc asa ceva:)) si sa fie pt un buget limitat, cam cat un Colorstay de la revlon (aici am varianta pt ten uscat, nuanta Buff si e prea galbui pt mine, de aceea vreau ceva mai deschis si pt ten gras)
Multumesc :)

Alexandra spunea...

Buna! Am o problema :(Fardul imi persista pe pleoape doar 2-3 ore. Imi poti recomanda o baza pentru machiaj sau ceva ce crezi ca m-ar ajuta? Multumesc!

Anca Buzea spunea...

Alexandra, incearca sa folosesti un primer - aplica-l pe pleoape inainte de fardul preferat si ii vei intensifica nuanta si spori rezistenta. Mie-mi plac Too Faced Shadow Insurance (la Sephora), Urban Decay Primer Potion (il gasesti online sau in Sephora, in seturile speciale), sau poti folosi un fard-crema beige-nude peste care aplici fardurile pulbere (MAC Paint Pots, fardurile crema de la Benefit). Mult succes! ;)