English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

duminică, 16 mai 2010

Machiajul in functie de culoarea ochilor - partea 1

Te-ai intrebat vreodata care este culoarea cea mai potrivita pentru tine si de ce? Vrei sa afli mai multe decat banala clasificare ochi albastri, verzi, caprui sau negri? Cum aplici regulile culorilor daca ai ochii albastru/verde/caprui deschis sau inchis? Cat de importanta este culoarea parului in alegerea machiajului?

Pentru inceput, plecam de la roata culorilor unde gasim primele raspunsuri. Regula de baza spune ca identificam culoarea ideala ca fiind cea opusa culorii ochilor nostri. De ex: albastru-portocaliu; verde-rosu.



Asta nu inseamna ca daca ai ochi albastri trebuie sa mergi zilnic pe strada cu portocaliu in jurul ochilor, pentru ca vei semana cu Ronald McDonald :)

O regula general valabila este urmatoarea: nuantele neutre, adica tot ceea ce inseamna bej, crem, maro se potrivesc tuturor femeilor, indiferent de culoarea ochilor, a parului sau a tenului. Acesta este echivalentul in make-up al clasicei LBD (Little Black Dress) - cu un machiaj in aceste culori nu puteti da gres.


Ochi albastri

Irisul albastru este evidentiat de culorile ce au in compozitie sau deriva din portocaliu, care la randul sau deriva din galben.

Culorile recomandate pentru machiajul de zi includ rozul-somon, mustar, auriu, crem, bej si maro. Pentru seara, putem realiza o combinatie cu 2 sau 3 nuante dintre argintiu, gri, lila, mov, violet.


Daca aveti ochi albastri si parul blond, cel mai probabil aveti si tenul foarte deschis la culoare. In aceasta situatie, cea mai potrivita culoare pentru machiajul de zi al ochilor este auriu.

Machiajul smokey eyes maro este o alegere potrivita pentru seara.
Evitati creionul sau fardul negru. De asemenea, rimelul negru va poate inaspri trasaturile, asa ca incercati varianta maro.

Pentru par castaniu, as alege un fard maro-ciocolatiu pentru zi si unul mov intens pentru seara.


Brunetele cu ochi albastri arata senzational cu un machiaj in tonuri neutre in timpul zilei si smokey eyes negru sau gri seara.


Roscate cu ochi albastri am vazut destul de rar, insa, pentru ele, as alege un cupru, bronz sau o nuanta maro-ruginie.

Vom include in aceasta categorie si ochii gri – persoanele cu acest iris sunt destul de rar intalnite, griul fiind considerat o variatie a unui iris de un albastru foarte deschis. Cele mai potrivite culori sunt bleumarin, negru si nuantele neutre – maro, bej.

EVITATI fardurile albastre! Nu intensifica nuanta irisului, dimpotriva. Acesta se va pierde in ansamblu.

Un mic secret: cu cat irisul are o nuanta mai deschisa, cu atat vom merge catre variantele mai inchise ale culorilor recomandate si viceversa.

7 comentarii:

Anitta spunea...

Eu am ochii gri. Gri precum cerul inorat.In anumite momente tind spre albastru. Spre exemplu, vara arata ca apa marii.Cand ploua, in schimb, ii am verzi. Din pacate trecerea de la o culoare la alta nu o pot anticipa, pentru ca nu e batuta in cuie.:( Depinde foarte mult de luminozitate.
Iar schimbarea nuantei este sesizabila.
Care ar fi culorile neutre, ca sa zic asa, nunatele care pot fi asortate in oricare din cazuri?
Ce mai vroiam sa zic?
Spre exemplu,eu nu ma pot machia cu violet, lila, orice derivat din mov pentru ca zici ca am hepatita. Albul ochilor, care nu mai bate demult in albastru (ca la bebelusi), iese in evidenta mult mai galben decat este (doh culori complementare:)) ). Dar ca idee...in momentul in care fumezi ti se ingradesc optiunile in materie de culori:(
Multumesc

Anca Buzea spunea...

In general, ochii gri arata foarte bine atunci cand sunt conturati cu nuante inchise. Este vorba de contrastul deschis-inchis care te avantajeaza.
In ceea ce priveste culorile neutre (adica toata gama de bejuri, crem, marouri), iti recomand sa incerci un brun cat mai inchis.
Observ ca ai tenul deschis la culoare si parul blond-roscat, asa ca iti recomand un bleumarin sau un verde inchis pentru un machiaj special.
Negrul poate arata destul de agresiv daca este sub forma de fard de pleoape, dar poti folosi un creion kohl negru pe marginea interioara a ochiului, in timp ce pe pleoape alegi una dintre culorile de mai sus.
In timpul zilei, incearca un fard ruginiu, o nuanta maro-roscata dar evita fardurile mate. Alege texturi cremoase sau usor sidefate, opteaza pentru farduri care capteaza lumina. Poti combina aceste farduri cu un creion kohl maro inchis sau chiar negru.
Sper sa te ajute aceste idei si astept sa-mi spui cum a iesit :)

Anitta spunea...

Nu mai sunt blonda. Dar ma bate gandul spre un roscat in momentul de fata. Am revenit la culoarea naturala, un saten mediu cenusiu. Nu imi plac fardurile maronii nici sa ma bati. Am senzatia ca imi intuneca privirea si par bolnavicioasa. Pe moment sunt pe val cu negru si turquoise sau roz sau verde.Sau, salvarea mea, nude. Bleumarin vreau musai sa incerc, dar sa gasesc o nunata care sa ma vrajeasca. Nici ideea cu verde inchis nu e deloc rea. Am sa ma pun pe treaba de indata:D
Mersi mult!

Alexandra A. spunea...

Buna, cu parere de rau am ajuns la concluzia ca nu stiu deloc sa ma machiez incat sa-mi scot in evidenta ochii si trasaturile...Nici nu mai stiu de culori ma avantajeaza mai bine. Am ochii albastri, de un albastru inchis,tot irisul in aceeasi culoare dar nu prea imi dau seama de nuanta exact: mie mi se pare mereu ca seamana cu cerul innorat,acela de vara de albastru inchis, dar inca nu gri. Nici nu stiu daca contin gri macar. La piele e mai simplu, ten deschis, mereu cam cea mai deschisa nuanta la fond de ten, cu subton spre galben. Parul...natural saten deschis, insa momentan este mai spre auriu, tot saten, insa reflexiile sunt aurii. Nu prea pot explica, insa mi se pare ca nu-mi mai sta bine cu niciun machiaj , nicio nuanta. De cand m-am vopsit,pentru ca pe vremea cand eram vopsita blond cenusiu deschis era mult mai usor...Cred ca ar fi mai simplu sa vezi o poza sa imi poti da niste sfaturi.

Imi poti spune te rog daca e de vina si culoarea parului si e posibil sa nu mi se potriveasca? Daca e cazul te rog mult de tot sa-mi spui si sa-mi propui niste culori care crezi ca mi-ar sta bine, insa nu mai deschise, pentru ca blondul imi despica si degradeaza parul.
Deasemenea, te-as ruga pentru niste sfaturi de makeup. Nici sprancenele nu-mi plac deloc pentru ca nu sunt intense, definite, nici nu imi iese sa le fac cu creionul,nici nu stiu ce nuanta mi-ar trebui.
Scuze pentru mesajul kilometric, si sper ca ma vei ajuta! Chiar am nevoie...

Anca Buzea spunea...

Buna, Sandra! Esti tare, tare frumusica :)

Scrie-mi, te rog, pe anca@ancabuzeamakeup.ro pentru ca as vrea sa te mai intreb cate ceva si nu am mailul tau.

Alexandra A. spunea...

Multumesc mult, Anca!Esti draguta.

Anonim spunea...

buna am ochii caprui si as vrea sa stiu culorile care mi se potrivesc si fardul pentru pometi culoarea tenului este alba putin inchis dar foarte putin