English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 12 mai 2010

Grey and Blue Day Look



Acesta este un alt look de zi, potrivit pentru o intalnire la o cafea cu prietenele, pentru o masa in oras sau pentru orice am prefera sa facem in timpul liber. Este un look relaxat si vesel, in acelasi timp sofisticat fara a parea prea "lucrat".

O sa va spun un mic truc pe care il folosesc intotdeauna: imi aleg machiajul in functie de vremea de afara si de intensitatea luminii.
Este foarte simplu! O zi insorita inseamna o lumina calda, puternica, galben-aurie - aleg nuante calde si pentru machiaj cum ar fi maro, auriu, crem, portocaliu. Cu cat cerul este mai innorat, cu atat lumina zilei isi pierde intensitatea, devenind mai rece si mai inchisa. As putea spune ca tinde spre un gri-albastrui, asa ca aleg un machiaj in culori reci, griuri, nuante de violet, albastru, bleu.

Pentru machiajul pe care vi-l prezint astazi, m-am inspirat din culorile cerului de astazi.
Iata ce am folosit:

- griul deschis din randul de jos


- griul inchis de sus


- albastru intens


- crem-vanilie


- creion kohl alb


- blush piersica


- pudra satinata


- ruj roz mat


Sa incepem cu pregatirea tenului: fard corector - anticearcan daca aveti nevoie, fond de ten care sa se potriveasca nuantei tenului si pudra translucida in zonele grase ale fetei. Nu am folosit pudra pe toata fata pentru a nu incarca tenul.
Dupa ce am asezat baza, continuam cu sprancenele. Colorarea si "umplerea" lor la inceputul machiajul ne ajuta la aplicarea machiajului deoarece sprancenele definesc intreaga fata.

Pentru ochi, am inceput cu primer pe pleoapele mobile, pana la pliul ochiului. Apoi, am aplicat griul deschis pe jumatatea interioara a pleoapei superioare si am continuat cu griul inchis pe jumatatea exterioara. Ambele nuante se aplica pana la pliul ochiului unde facem blending cu atentie pentru a nu lasa linii evidente de demarcatie.
In pliul ochiului, insa numai in coltul exterior, am aplicat cu moderatie albastrul intens. Din nou, facem blending pentru a imbina perfect culorile. Pana aici, ochiul arata asa:



Continuam cu pleoapele inferioare unde aplicam cele doua nuante de gri folosite mai devreme. Astfel, griul deschis pe jumatatea interioara si griul inchis pe jumatatea exterioara. Folosim creionul alb pe linia interioara a genelor inferioare.
Zona de sub sprancene este zona de highlighting, aici aplicam nuanta de care v-am vorbit data trecuta, cea mai apropiata de tenul fiecareia dintre noi.
2 straturi de mascara pe genele superioare si un strat pe cele inferioare.



Pentru aplicarea blush-ului, zambim in oglinda si aplicam in punctul cel mai ridicat al obrazului. Estompam bine culoarea si aplicam pudra satinata deasupra pometilor. Acesti doi pasi ajuta la "sculptarea" obrajilor in cazul in care nu avem pometii proeminenti. In acelasi timp, ne ajuta sa parem mai slabe cu 2-3 kg :)

In armonie cu nuantele folosite la ochi, am ales un ruj roz mat. Este o culoare discreta, foarte comoda in timpul zilei pentru ca nu necesita reaplicari continue, cum se intampla cu nuantele mai intense.

Have fun! :)

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pare un look lejer si sexy in acelasi timp, foarte dragut si purtabil, felicitari! Voi incerca si eu ceva similar :)

Anca Buzea spunea...

Multumesc :)

lavy spunea...

ce pudra sidefata este? avon?

Anca Buzea spunea...

Lavy, este Bobbi Brown Shimmer Brick, nuanta Beige.

madalina spunea...

Frmos machiaj.ce nuanta sau nr este rujul m-ar interesa:)merci mult!

Anca Buzea spunea...

Este MAC Please Me, finisaj mat.