English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

sâmbătă, 12 martie 2011

The perfect red lip!




In luna februarie, am avut doua machiaje pe care le-am purtat in majoritatea zilelor. Nu stiu daca va spune ceva treaba asta... pentru mine a fost surprinzator pentru ca nu pot purta 2 zile la rand acelasi machiaj, simt nevoia sa schimb mereu. Insa in februarie am purtat fie smokey eyes maro si buze nude, fie ruj rosu si machiaj minimalist. Asta a fost starea generala..

Din cele doua, am "luat" cu mine in luna martie machiajul minimalist si rujul rosu. L-am purtat cu mare placere in ultima perioada si ma intreb daca incep sa ma maturizez judecand dupa preferinta pentru rujul rosu :)
Totusi, m-am gandit ca poate va intereseaza cateva mici trucuri pentru zilele (sau serile) in care vreti sa purtati rosu sau orice alta culoare intensa pe buze.

Pentru mine, machiajul cu ruj rosu implica doua etape premergatoare la fel de importante:
- hidratarea buzelor
- pensatul.

Probabil ca motivul pentru care hidratarea buzelor este importanta va este usor de inteles, dar va intrebati ce legatura are pensatul. Este chestie de gust cel mai probabil: imi place, atunci cand ies undeva si port ruj rosu, sa am un machiaj minimalist si sprancene bine definite. Asa ca incep cu forma acestora: le pensez cu atentie, le tund daca este nevoie, poate mai subtiez putin acolo unde este cazul.

Dar sa nu uitam de hidratare: cu aproximativ 20 de minute inainte de aplicarea machiajului, folosesc un balsam pentru buze extrem de hidratant - preferatul meu este Himalaya Organique Lip Care cu floare de lotus.

Machiajul este extrem de simplu, cel putin pana ajungem la ruj :)

Incepem cu crema de fata pe care o masam usor pana intra in piele, apoi urmeaza fondul de ten. Aici am o veste buna, atat pentru voi, cat si pentru mine: am incercat un produs nou si m-am indragostit - Bourjois Healthy Mix Serum!! Era o mostra primita odata cu revista Tabu si am fost curioasa pentru ca Healthy Mix imi place mult, iar mostra era si nuanta mea (lucru rar intalnit, cred ca stiti cum este). Imediat ce l-am aplicat am fost convinsa ca trebuie sa-l cumpar! (Ceea ce am si facut intre timp..!) Ii voi face un review in curand si il voi compara cu Healthy Mix ca sa stiti la ce sa va asteptati.

Sa revenim la machiaj totusi :) Dupa fond de ten, am aplicat concealer-ul in zona ochilor - M.A.C Studio Finish Concealer NW25 pe care l-am fixat cu pudra HD de la Atelier Maquillage. Pentru restul fetei, am folosit M.A.C Mineralize Skinfinish Natural - Medium Dark. Apoi, am conturat sprancenele cu M.A.C Espresso.

Pe pleoape, am folosit un fard-crema sidefat de culoarea untului. Nu este deloc vizibil in poze, insa, in realitate, se vedea un strop de stralucire atunci cand priveam in jos. E mai mult un moft, dar mi-a placut acest mic efect. Am folosit M.A.C Paint Pot - Bare Study. Apoi, am rimelat genele superioare din belsug cu Maybelline The Colossal - inca nu am gasit un alt produs care sa-l inlocuiasca in topul preferintelor mele! Si am terminat cu machiajul fetei - fara blush, fara contur, fara creion, absolut nimic altceva!

Iata care sunt pasii mei pentru a obtine buzele rosii perfecte:

1. acoperim buzele cu putin concealer pentru a "sterge" pigmentul natural


2. desenam cu atentie conturul buzelor - M.A.C Lip Pencil Cherry ( marginile exterioare sunt importante!)


3. "umplem" conturul cu acelasi creion de buze pentru a spori rezistenta rujului


4. aplicam rujul cu ajutorul unei pensule, lucru care ne ajuta si la finisarea marginilor - M.A.C Matte Lipstick - Russian Red


Si asta e tot!

Inca o data, cum arata machiajul la final:


Sa aveti un week-end frumos!

43 de comentarii:

Zuzele spunea...

minunat:d

Andreea spunea...

Un machiaj atat de simplu,dar tie iti pune in evidenta trasaturile chipului! Pupici si weekend placut!

Cristina Shopping Therapy spunea...

iti sta foarte bine cu ruj rosu :)
dar nici un strop de blush?

p.s.: am tot citit pareri diferite despre Bourjois Healthy Mix Serum, asa ca sunt curioasa si de parerea ta. E mai bun decat Bourjois Healthy Mix pt tenul mixt? intreb asta pentru ca mie mi-a placut varianta veche, insa pe frunte nu facea fata si nu-mi doream sa mai adaug si pudra matifianta.

Be Fashion Be Glamour By Nushka spunea...

Buna Anca!genial post,te prinde bine acest ton de ruj,i like it!!!te salut frumoaso!weekend placut si tie!

Unknown spunea...

wow...chiar ca "the perfect red lip"! :)

Andreea♥ spunea...

Imi place machiajul! Sprancenele au o forma foarte frumoasa.Iti sta bine cu ruj rosu.

Anonim spunea...

Iti sta superb cu ruj rosu,eu inca sunt in cautarea nuantei de rosu care mi se potriveste,cele pe care le-am incercat pana acum imi veneau oribil:)
de sprancenele tale pot spune doar ca te invidiez,sunt perfecte!kiss*

Jules spunea...

foarte frumos ancuta :) iti sta bine, se vede putin bare study dar finut. O sa incerc si eu dar cu alt ruj pentru ca nu prea ma inteleg cu rosu de nici un fel

Ioana spunea...

si totusi parca ai exagerat un pic cu marirea buzelor :|

Alice spunea...

Buna. Imi place rujul rosu, dar intotdeauna mi se parea ca nu arata bine pe buzele mel. O sa tin cont se sfaturile tale si poate ca acum o sa reusesc sa folosesc si eu aceasta nuanta mai des. Multumesc pentru sfaturi.
Pupici!

Unknown spunea...

rujul are o nuanta deosebita, usor peachy. iti sta minunat!

Make-up by Dina spunea...

nu credeam ca prinde pe cineva atat de bine rujul rosu!:O superb!!

Anca Buzea spunea...

@ Cristina: voi face un review foarte curand si voi compara cele 2 produse.

Denisa spunea...

superb:x

Diana (boonDY) spunea...

Foarte foarte reusit lookul. Si mie imi plac foarte mult sprancenele bine definite. Rujul rosu ma prinde bine, dar trebuie sa ai o anumita dispozitie pentru el :)
Felicitari pentru blog!

Anonim spunea...

superb machiaj!am o intrebare , desigur daca poti raspunde.. daca am sprancenele negre (naturale),crezi ca pot folosi ce folosesti tu pt sprancene ,mac expresso? crezi ca le voi deschide sau nu va arata bine? astept parerea ta

Anca Buzea spunea...

@ Betty Reviews: intr-adevar, pe un ten cu tonuri calde, subton galben, va arata mai bine un ruj rosu-portocaliu, in timp ce pe un ten cu tonuri reci, subton roz, va arata mai bine un ruj rosu-albastru. Cel putin asa spune teoria :) Eu am subtonuri galbene iar rujul Russian Red este rosu-albastrui dar, fiind putin mai inchis decat rosul-sangeriu, rezultatul este unul reusit.
Eu cred ca trebuie sa-ti gasesti rosul potrivit tie, indiferent de subtonul pielii tale, pentru ca, de multe ori, regulile trebuie incalcate ;)
Sfatul meu ar fi sa probezi cat mai multe tonuri de rosu si sa vezi cum te simti cel mai bine.

Anca Buzea spunea...

@ Diana: eu cred ca pentru fiecare machiaj in parte trebuie sa ai o anumita dispozitie :) De altfel, asa imi aleg machiajul in fiecare zi, dupa mood ;)

Anca Buzea spunea...

@ Anonim: ce culoare are parul tau? Daca este brunet iar sprancenele tale negre au o forma frumoasa, nu vad de ce le-ai deschide la culoare. Dar daca ai parul mai deschis si iti doresti sa deschizi si culoarea sprancenelor, ma tem ca fardul maro de pleoape nu va fi suficient, mai ales daca ai sprancenele dese. Ar fi mai indicat sa le decolorezi cu 1-2 tonuri.

Anonim spunea...

Buna, i love your blog si chiar daca nu prea are legatura cu postu asta as dori sa te rog sa imi recomanzi un fond de ten. Nu stiu ce sa mai incerc!:( Am o pata din nastere pe gat dar se intinde un pic si pe obraz..si am un ten mixt.. mi-am luat fonduri de ten cu full coverage..dar ma fac sa par total prafuita .. si fonduri de ten speciale pt ten mixt dar acestea nu acopera bine. Please, da-mi niste sugestii .

Miss Ellie Sugar spunea...

iti sta foarte bine asa:p
cu ocazia asta am aflat ca nuanta pe care vroiam eu sa mi-o iau(russian red) nu prea mi s-ar fi potrivit(prefer nuantele mai reci)sau asa vad eu nuanta la tine..nu stiu.

Anonim spunea...

vroiam sa te intreb ce parerea ai despre genele false individuale. as vrea sa imi comand unele de pe site-ul www.genefalse.ro cred ca sunt mai usor de pus cele individualte decat cele te tip banda :)

Anonim spunea...

sunt bruneta insa ma deranjeaza ca am sprancele f razlete si parca as vrea si o schimbare (nu de forma),as vrea sa aiba acel aspect de sprancene tatuate,gen cum le ai tu,sunt perfecte!

Andreea spunea...

Ai un tag la mine,pe blog:
http://bazardeimpresii.blogspot.com/2011/03/leapsa-despre-blog-sundays-post.html

Pupici!

Anca Buzea spunea...

@ Anonim: in loc sa sufoci tenul cu un produs cu acoperire maxima, ar fi mai indicat sa folosesti un corector strict in zona problematica, iar apoi sa folosesti un fond de ten menit tipului tau de ten.
Alege corectorul in functie de culoarea petei: daca este o pata rosiatica, ai nevoie de un corector verde; daca este o pata maronie, ai nevoie de un corector de culoarea piersicii sau un roz-somon.
Corectoarele de tip crema au o putere de acoperire mai mare decat cele lichide, asa ca, in functie de intensitatea petei, opteaza pentru un anumit tip de corector. Testeaza produsele inainte sa le cumperi pentru a te asigura ca iti ofera gradul necesar de acoperire.

Anca Buzea spunea...

@ Miss Ellie Sugar: Russian red este o nuanta rece de rosu, insa combinatia cu creionul respectiv il face sa para putin mai cald.

Anca Buzea spunea...

@ Anonim: gasesti aici un post dedicat in intregime genelor false. Am abordat fiecare tip in parte. Sper sa te ajute.

http://www.ancabuzeamakeup.ro/2010/12/request-gene-false.html

Anca Buzea spunea...

@ Anonim: ce iti doresti tu este umplerea sprancenelor. Ai 2 variante: daca ai sprancene cu peri aspri, iti recomand sa folosesti un creion de sprancene cu ajutorul caruia trasezi linii in golurile sprancenelor tale pentru a crea impresia de fire de par.
Daca ai sprancene cu peri moi, poti folosi un fard de pleoape, insa musai trebuie sa fie mat.
Culoarea indicata in ambele cazuri este maro inchis, iar ca sa-ti raspund la intrebarea legata de Espresso de la MAC, da, cred ca ti s-ar potrivi. Arata bine in combinatie cu parul brunet.

Roxana spunea...

Preety, preeeety, preeeeeety please pentru review-ul Healthy Mix Serum. Stau ca pe spini. Multumesc frumos :)

Stilistele spunea...

este superb machiajul....a la Dita von Teese, dar ceva mai usor si mai terestru...iti sa superb...dar mie nu imi iese in veci asa...:((...cu ce ai iluminat partea de sub ochi
? eu nu stiu ce sa folosesc acolo....
:**

Anca Buzea spunea...

Sub ochi, am folosit MAC Studio Finish Concealer nuanta NW25 si am fixat cu pudra HD de la Atelier Maquillage.

Silvia spunea...

superb ;) trebuie sa imi iau si eu creionul de buze ;)

Alice in vintageland spunea...

Ah, ce bine arata pe buzele tale!!! Mi-am comandat si eu un ruj rosu, abia astept sa ajunga desi e putin probabl sa-mi stea bine, in orice caz n-am putut rezista, parea nuanta perfecta de red.

Anca Buzea spunea...

@ Silvia: nu vei regreta, este un produs foarte bun. Si se consuma destul de greu.

Anca Buzea spunea...

@ Alice: eu sunt convinsa ca iti va sta foarte bine ;)
P.S.: Aseara am aflat ca sunt prietena de ani de zile cu verisoara ta :D

uKa spunea...

Hey!Buna Anca!Am vaz ca iti "stergi"buzele inainte sa te dai cu ruj cu concealer.Asa fac si eu dar cu fdt cel deschis bineinteles,eu fiind alba la fata:| Exista vreo dif.?Eu numai asa fac inainte sa ma dau cu ruj,altfel nu'mi place cu nici o nuanta cum se vede pe buze,nu stiu dc dar asa m'am obisnuit.:*

Anonim spunea...

multumesc mult de tot pt raspuns! (la sprancene)

Anca Buzea spunea...

uKa, singura diferenta intre cele doua variante este la textura, concealer-ul are un grad de acoperire mai mare si atunci poate bloca pigmentul natural al buzelor ceva mai bine decat fondul de ten. Si eu obisnuiam sa dau cu fond de ten pe buze, si acum o mai fac, insa chiar si atunci cand fac asta, tot aplic si putin concealer. Imi place mai mult asa. Poti incerca si varianta cu concealer si vezi care te avantajeaza pe tine.

selena spunea...

Intr-adevar rosu perfect..ma bucur ca ai scris nuantele fiindca eu nu prea am rabdare si nici ochi buni cand cumpar rujuri rosii, asa ca m-am ales cu o gramada de nuante aiurea de rosu. Sunt sigura ca ai scris pe undeva , insa eu te-am descoperit de curand si nu am apucat sa citesc toate postarile..de unde cumperi produsele M.A.C ? un site mi-ar fi de mare ajutor, fiindca nu locuiesc in Romania, iar de M.A.C nu am dat prin magazine. multu'

Anca Buzea spunea...

Selena, gasesti magazinul MAC in Baneasa Shopping City, la parter. S-a deschis in luna decembrie :)

selena spunea...

Merci:) ..stiam ca s-a deschis in Baneasa dar eu nu locuiesc in Romania..

Anca Buzea spunea...

Ah, scuza-ma, ai scris ca NU locuiesti in Romania :) pai, ar fi site-ul lor oficial... dar stiu ca nu au livrare pentru toate tarile. Eventual verifica pe site cu adresa ta.

Sara spunea...

Te referi la verisoara mea primara, Livia?:)She's the coolest person ever! Sorry, nu mi-am dat seama ca eram logata pe contul Sarei, sunt eu Alice!:)