English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

joi, 19 august 2010

Brown Smokey Eyes w/ Glitter



Unul dintre stilurile de machiaj care a fost, este si va fi intotdeauna purtat de catre femei este smokey eyes. Iar daca este realizat si pe maro, nuanta ce se potriveste tuturor culorilor de ochi, atunci este clar ca vorbim despre un look peren. Pentru a schimba putin look-ul clasic de brown smokey eyes, putem adauga si putin glitter ;)

Recunosc ca acesta este stilul de machiaj pe care il port cel mai des, cu care ma simt cel mai bine si pe care il pot asorta majoritatii tinutelor si ocaziilor. Insa, tocmai pentru ca il port des, incerc sa aduc ceva nou de fiecare data, pentru a evita monotonia.

Inspiratia pentru acest look a venit de la un colier primit de curand, cu flori albe si maro, pe care il port de obicei cu un tricou alb, simplu si jeans sau pantaloni scurti. Machiajul si colierul scot din anonimat o tinuta extrem de simpla.

Timp de realizare: 40 de minute.

Grad de dificultate: usor spre mediu.

Am inceput prin a aplica fondul de ten si corectorul in zona ochilor. Am folosit MAC Studio Fix Fluid Foundation, nuanta NC37, si MAC Studio Finish Concealer, nuanta NW25. Pentru conturarea sprancenelor, am folosit MAC Matte Eyeshadow – Espresso.

Am aplicat primer pe pleoapele superioare si putin pe cele inferioare, chiar la baza genelor - Too Faced Shadow Insurance.

Pasul 1: folosind Bourjois Contour Clubbing Waterproof – Black party, am liniat marginile interioare ale ochilor. Apoi, am trasat o linie groasa deasupra genelor superioare pe care am estompat-o catre jumatatea pleoapei – in imagine, ochiul stang.



Pasul 2: am folosit un fard brun mat - MAC Violet Vow – pe care l-am aplicat gradat pana la pliul ochiului - in imaginea de mai sus, ochiul drept. Puteti aplica in 2-3 straturi pana obtineti o nuanta intensa si uniforma pe toata pleoapa. Faceti blending in pliu. Aplicati aceeasi nuanta si pe pleoapele inferioare.

Pasul 3: pentru a intensifica privirea, am luat un albastru-marin – MAC Deep Secret – cu ajutorul caruia am punctat coltul exterior al ochiului. Combinand doua nuante inchise, brun si albastru, nu se va vedea trecerea clara de la o culoare la alta, albastrul fiind vizibil numai intr-o lumina mai puternica. Spre deosebire de un smokey eyes realizat intr-o singura culoare, veti obtine un machiaj mai dramatic, dar si mai elegant. Albastrul inchis confera adancime privirii.





Pasul 4: putin glitter auriu se potriveste de minune brunului de pe pleoape – Sephora Shimmer – N04. L-am aplicat in coltul interior al ochiului, pana in dreptul pupilei.



ATENTIE: cand folositi glitter, luati cate putin si aplicati-l prin apasare, pentru a evita raspandirea acestuia pe obraz!

Apoi, am folosit un fard iluminator pentru zona de sub arcada dar si pentru coltul interior al ochiului insa numai pe pleoapele inferioare – MAC Cool Incantation.

Mascara neagra din abundenta pe genele superioare si inferioare – Too Faced Lash Injection – insistand de fiecare data pe coltul exterior al ochiului. Puteti folosi si gene false pentru un smokey eye, se completeaza perfect.



Imi place foarte mult combinatia de chip conturat si machiaj dramatic al ochilor. De aceea, am folosit setul MAC Fab-racadabra pentru obraji ce contine pudra autobronzanta in nuanta Golden, iar ca iluminator Iridescent Powder, nuanta Buffed and Polished.

Imediat sub pometi, am aplicat Sheertone Blush, nuanta Sunbasque, din acelasi set.

Buzele raman cat mai neutre, un ruj sau un gloss nude. Eu am folosit Maybelline Color Sensational, nuanta 250 Mystic Mauve.

Cu siguranta veti mai vedea pe acest blog si alte interpretari de brown smokey eyes! ;)

Album foto

6 comentarii:

Adina spunea...

love it :x

Deedee spunea...

Parerea mea e ca nuantele de maro la smokey eyes fac look`ul mai elegant.
Imi place :X

Anca Buzea spunea...

@Adina: merci frumos! :)

@DeeDee, sunt de acord cu tine! ;)

Sim spunea...

Ai un premiu la mine pe blog :D

Anca Buzea spunea...

@Sim, merci frumos! promit ca voi face un clip numai si numai despre ritualul meu zilnic pt sprancene ;)

Katrina spunea...

Foarte dragut machiajul. Imi place mult! Si iti sta si foarte bine :)