English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

joi, 27 mai 2010

Perfect Smokey Eyes



Machiajul de tip smokey eyes este cel mai cerut de catre toate femeile de pretutindeni. Este cel mai flatant machiaj pentru majoritatea formelor ochilor, ale fetei si se potriveste in extrem de multe ocazii.

Acest look este varianta clasica a machiajului smokey eyes, in care vom combina negru cu maro.
Urmand cativa pasi simpli, veti realiza singure un smokey eye perfect.
Momentul este ideal, zic eu, intrucat a venit week-end-ul si sigur aveti planuri de iesit in oras :) Puteti purta acest machiaj la o iesire cu prietenii seara, la restaurant, intr-un bar, un club sau la o petrecere.

Incepeti prin a aplica fard corector in zonele in care aveti nevoie, dupa care aplicati fondul de ten. Pentru un efect mat, aplicati o pudra translucida. Pentru un efect mai luminos, sariti peste acest pas.

Conturati sprancenele si umpleti orice zona care are goluri. Look-ul final va atrage atentia asupra ochilor asa ca trebuie sa aveti si sprancenele perfect aranjate.

Pentru pleoape, am folosit Chanel Quadra Eye Shadow - Les Folies Noires. Am luat cele doua nuante de jos, negru si maro.


Aplicati primer pe pleoape, de la gene pana la sprancene. Luati un fard negru si aplicati de la baza genelor pana la jumatatea pleoapei mobile. Puteti opta pentru un negru mat sau sidefat, dupa preferinte. Continuati cu un fard maro-ciocolatiu in pliul ochiului. Faceti blending foarte bine. Secretul acestui look este blending-ul!


Urmati aceiasi pasi si sub genele inferioare, negru la baza genelor si maro-ciocolatiu imediat sub aceasta zona. Reveniti cu fiecare culoare pana sunteti multumite de rezultat.

Aplicati un fard crem sub sprancene si faceti blending cu maro-ul din pliul ochiului. Apoi, luati un fard de culoarea sampaniei (un crem perlat) si punctati imediat sub arcul sprancenei si in coltul interior al ochiului.


Conturati marginea interioara a ochilor cu un creion kohl negru. Preferatul meu pentru acest pas este M.A.C. Kohl Pencil - Smoulder. Are o textura perfecta, intre cremos si solid, iar culoarea este de lunga durata. Produsele M.A.C. nu se gasesc in Romania, din pacate, dar cu prima ocazie in care il puteti procura, nu ezitati!

Umpleti linia genelor cu acelasi creion negru astfel incat sa nu existe spatii in care sa nu ajunga culoarea. Estompati bine creionul pana se confunda cu fardul negru. Aplicati 3 straturi de mascara pe genele superioare si un strat pe cele inferioare.



Luati o pudra autobronzanta (Too Faced - Beach Bunny) si conturati obrajii. Cu ajutorul unei pudre iluminatoare (Bobbi Brown Shimmer Brick - Beige), evidentiati pometii, nasul si fruntea discret.

Pe buze, am facut un mix intre un ruj cremos mov deschis (Maybelline Colour Sensational - Mystic Mauve 250) si un bej-nud mat (MAC Matte Listick - Honey Love). Puteti opta si pentru un gloss transparent daca vreti sa pastrati buzele cat mai naturale.


Realizarea machiajului dureaza aproximativ 30-45 de minute. Dupa aceea, nu mai ramane decat sa iesiti in oras si sa seduceti cu privirea voastra intensa!:)
Have fun!

5 comentarii:

Silvia Cepi spunea...

asa da smokey eyes:)supeeeeerb:)te pup

Adina spunea...

Imi place stilul tau de machiaj - ingrijit, feminin, not-pitzi like :D

Anca Buzea spunea...

Multumesc! :)

Iulia spunea...

Foarte misto. Imi plac sprancenele tale!

Anca Buzea spunea...

Merci frumos :) Le pensez, tund si aranjez singura, folosind regulile de baza prezentate in postul imediat urmator acestuia.
Multe persoane s-au aratat interesate de procesul meu de ingrijire a sprancenelor, motiv pentru care am prezentat cateva ponturi. Sper sa fie de folos :)