English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

marți, 11 mai 2010

Day/ Office Look



Astazi vreau sa va arat inca un look neutru, de zi.
Timp de realizare: 15-20 de minute.
Cu alte cuvinte, numai bun pentru diminetile in care va grabiti sa ajungeti la birou. Pentru ca folosim numai culori neutre, acest machiaj se potriveste oricarei tinute de zi, nuante de ten, ochi sau par.
(Imi cer scuze, astazi manechinul a fost putin ciufulit :) )

Incepem cu pregatirea de baza a fetei: anticearcan, fond de ten si foarte putina pudra. Dupa ce am intins bine fondul de ten, aplicam pudra cu miscari circulare pentru a o imbina perfect cu baza. Conturam sprancenele cu creion de sprancene sau fard mat. Eu prefer sa fac o combinatie intre cele doua produse pentru un look natural.

Pentru ochi, luam un maro mediu, cu o textura usor satinata, si il aplicam pe toata pleoapa superioara, pana la pliul ochiului. Aici estompam cu grija culoarea cu ajutorul unei pensule pentru blending. Nu vrem sa fie evidenta marginea fardului maro.
La baza genelor folosim un maro putin mai inchis si il aplicam ca eyeliner cu o pensula unghiulara. La fel procedam si cu genele inferioare. Conturam discret ochiul pentru ca nu vom folosi creion kohl. In acest moment, ochii ar trebui sa arate asa:



Un mic secret: incercati sa gasiti un fard de ochi care sa se apropie cat mai mult de culoarea tenului vostru; pe acesta il veti folosi ca highlighter de zi. Rezultatul va fi cat se poate de natural.
Eu am ales un fard de culoarea vaniliei - este acel alb usor spre crem - si l-am aplicat imediat sub sprancene si in coltul interior al ochiului. 2 straturi de mascara sunt suficiente pentru zi.



Pentru a defini zona in care vom aplica blush-ul, zambiti in oglinda. Zona cea mai ridicata a obrazului reprezinta locul pe care vrem sa il coloram discret. Vom face acest lucru folosind un blush roz-piersica si estompam bine culoarea.

Pentru buze, am ales un gloss natural. Atentie: nu aplicati prea multe straturi de gloss! Nu trebuie sa atrageti atentia asupra buzelor, ci mai degraba asupra lucrurilor pe care le spuneti intr-o intalnire de business :)

Later edit: Orientativ, cam acestea sunt nuantele de care aveti nevoie

6 comentarii:

Sim spunea...

ai niste sprancene superbe :)

Anca Buzea spunea...

mi-ai dat o idee :) voi posta in curand un tutorial despre sprancene, cum sa le dai forma ideala, cum le ingrijesti etc :) stay tuned! ;)

ada spunea...

esti foarte frumoasa!

Anca Buzea spunea...

Merci, Ada :*

1shoppingul pasiunea mea spunea...

apropo de sprancene,sunt blonda si tare mi-as dori sa vad un machiaj pt blonde vs pt spancene:))daca ai pe cine exersa,bineinteles:)

Ioana spunea...

Foarte frumos si natural! Am sa-l incerc si eu maine ;-) Felicitari!