English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

vineri, 16 decembrie 2011

REVIEW: Real Techniques by Samantha Chapman Make-Up Brushes

Mult laudatele si prea-doritele pensule lansate de Sam de la Pixiwoo :) Nu voi face prezentarea detaliata, o puteti gasi pe site-ul oficial. Tot acolo puteti si comanda, daca sunteti interesate.

Facute in totalitate din fire sintetice, avem 3 categorii de pensule care se pot distinge usor si dupa culoarea manerelor - cele aurii sunt pentru baza, cele albastre pentru ochi iar cele roz pentru finisarea machiajului.

Core Collection - pensule pentru machiajul de baza.


De la stg la dr: pensula pentru contouring, pensula mica pentru aplicarea fondului de ten, pensula pentru corectii extrem de detaliate si pensula pentru buffing. Practic, setul acesta contine o parte din pensulele care mi-au placut cel mai mult.

Pensula pentru contouring este potrivita atat pentru produse pe baza de crema, cat si pentru produse pe baza de pudra, ajuta foarte mult la obtinerea unui contur bine realizat si estompeaza bine culorile.  Poate fi folosita si pentru blush sau iluminator, este foarte versatila. Formatul micut ajuta la aplicarea atenta a fardurilor.

Pensula mica pentru fond de ten mi se pare putin prea mica pentru folosirea ei pe intreaga fata, dureaza prea mult pana acopar totul cu ea, asa ca o folosesc pentru aplicatii de detaliu, cum ar fi sub ochi sau pentru trasarea liniei de sub pometi cu o culoare inchisa pentru realizarea unui contur extrem de bine definit. Poate fi folosita si pentru aplicarea unui primer de fata sau a unei creme/gel/serum de pregatire a tenului inainte de machiaj.

Pensula pentru corectii poate fi folosita pentru aplicarea oricarui produs in zone extrem de limitate, fie corector, fie pigment sau orice vreti. Am descoperit ca nu am folosit-o prea des, ocazional pentru camuflarea unor mici imperfectiuni sau chiar pentru aplicarea rujului. Nu mi se pare nici excelenta, nici de aruncat, este undeva intre ca utilitate.

Pensula pentru buffing este potrivita pentru aplicarea pudrei in zone mici, pentru finisarea aspectului final al tenului si al obrajilor, poate fi folosita si pentru aplicarea fondului de ten mineral. Mi se pare ok, e destul de micuta asa ca vine in completarea pensulei mari pentru pudra.

Merita cumparat? Primele doua pensule mi se pare geniale si nu ma mai pt desparti de ele, iar celelalte doua sunt bune, dar nu stralucite. In functie de ce pensule aveti nevoie in colectia voastra personala, decideti daca va este util sau nu.

Starter Set - pensule pentru machiajul ochilor


De la stg la dr: pensula de baza pentru pleoape, pensula pentru pliu, pensula pentru accente, pensula pentru eyeliner, pensula pentru sprancene.

Pensula de baza pentru pleoape seamana foarte vag cu M.A.C. 217 ca forma. Din tutorialele lui Sam, am remarcat ca pensula M.A.C. este printre preferatele ei, asa ca ma gandesc ca poate a incercat sa o reinventeze cumva. Cert este ca seamana, dar nu aduce prea mult, asa ca nu va ganditi ca este un substitut. Imi place cum asaza fardul, o folosesc des, dar daca aveti ochii foarte mici v-as recomanda sa cautati o pensula mai micuta decat asta. Sau sa o folositi cu multa grija, aplicand putin cate putin.

Pensula pentru pliu este extrem de groasa, chiar nu vad carui pliu s-ar putea potrivi INSA este geniala pentru aplicarea concealer-ului, fie ca este cremos sau lichid! Desi, merge mai bine cu cel sub forma de crema. Am vazut ca nici macar Sam nu o foloseste pentru pliu asa ca poate ar fi fost mai bine sa o denumeasca de la bun inceput pensula pentru concealer :) Imi place foarte mult!

Pensula pentru accente este foarte micuta, are firele putin cam disparate la varf astfel ca singura utilizare pe care i-am gasit-o eu este pentru definirea liniei genelor cu creion kohl, face un smudging perfect, sau cu eyeliner gel. Nu imi place sa o folosesc pentru farduri pudra, nu mi se pare potrivita pentru asa ceva.

Pensula pentru eyeliner nu m-a incantat mai deloc, este foarte masiva pentru eyeliner, iar varful nu este suficient de ascutit pentru o aplicare doar cu varful. In concluzie, nu o folosesc.

Pensula pentru sprancene este o alta dezamagire, este atat de mare, are un format atat de gros incat nu vad ce sprancene ar trebui sa am ca sa se potriveasca. Nu imi place absolut deloc!

Merita cumparat? Ca orice set de pensule, veti gasi unele care sunt foarte bune si unele care nu sunt absolut deloc utile.Proportia este de trei pensule foarte bune, daca stii cum sa le folosesti (iar voi aveti acum tips-urile necesare ;) ) si doua dezamagitoare.

Urmatoarele pensule nu sunt incluse in nici un set, se cumpara singure.

Pensula pentru fond de ten - o ador! Imi place maxim, nu ma mai pot desparti de ea! O recomand din tot sufletul! Forma asimetrica permite aplicarea in zone complicate, precum zona ochilor, in jurul nasului, zona gurii etc. Felul in care sunt asezate firele asigura o aplicare perfecta, fara urme, perfecta pentru aplicarea in straturi. Se comporta extrem de bine cu fondurile de ten ce au o formula mai consistenta, cum este Make Up For Ever Matt Velvet, de exemplu. Chiar merita! :)



Pensula pentru stippling este tot pentru aplicarea fondului de ten, dar o prefer pentru fondurile de ten extrem de lichide, cum este M.A.C Face and Body, de exemplu. In functie de fondul de ten pe care il folositi, optati fie pentru aceasta, fie pentru cea mentionata mai sus. Ambele sunt foarte bune! Mai poate fi folosita si pentru blush-crema, este ok.

Pensula mare pentru pudra mi se pare putin prea mare si prea densa, am senzatia ca aplic intotdeauna foarte mult produs fara sa pot controla acest lucru. Trebuie folosita cu mare grija, indepartati excesul de pudra inainte sa o folositi, altfel riscati sa supra-incarcati tenul. Este putin cam mare pentru a intra in toate denivelarile din zona ochilor. Mi s-a parut ok, m-am obisnuit cu ea dupa cateva zile.



Pensula pentru blush este o pensula mult mai mare decat ma asteptam, inca ma lupt cu ea, sper sa reusesc sa ma obisnuiesc. Este extrem de moale si de placuta, imi place de mor, dar este cam mare, cum ziceam. Secretul ar fi o aplicare "din varful pensulei" si blenduit usor. Nu-mi fac probleme cu blending-ul, nu prea aveti cum sa dati gres cu ea pentru ca aplica foarte fin produsul. Daca vreti sa obtineti o culoare mai intensa, va trebui sa aplicati in 2-3 randuri pentru ca e foarte "discreta".




Pensula pentru fard de pleoape este mai micuta decat pensula de baza din kit-ul de ochi. Este esentiala pentru aplicarea fardului pe pleoapa mobila, se potriveste perfect ca forma si densitate. Veti obtine intensitatea maxima a fardului folosit, cu siguranta. Imi place si o recomand!



Pensula pentru gene-sprancene este extrem de buna, partea metalica cel putin! Descurca genele rimelate si indeparteaza "cocolosii" de mascara, aranjeaza frumos genele inferioare. O recomand si pe aceasta din tot sufletul! Partea pentru sprancene este ok, ajuta la estomparea fardului daca doriti o nuanta mai discreta si nu ati reusit din aplicare. O varianta aproape identica a acestei pensule gasiti la Sephora in colectia proprie. Aceasta varianta metalica este de o mie de ori mai buna decat pensula din plastic, daca o folositi pe aceea inlocuiti-o cat mai repede si veti vedea diferenta!



Pensula kabuki este cea mai fina dintre toate si are un design inovator, desfacandu-se in doua pentru o aplicare detaliata a blush-ului sau bronzer-ului, dar si pentru o curatare in profunzime. Este extrem de frumoasa, dar si utila. Poate fi folosita pentru finisarea machiajului fetei, aplicarea pudrei, blending-ul bazei etc. Imi place foarte mult!


In concluzie, majoritatea pensulelor sunt de recomandat, cu mici exceptii. Calitatea este foarte buna, toate sunt extrem de fine la atingere, manerele sunt metalice si foarte usoare, iar partea cauciucata ajuta sa nu alunece de pe masa/din trusa de pensule. Pensulele mari si cea kabuki pot fi asezate "in picioare" intrucat au capatul mai lat, asa ca puteti evita turtirea lor. Sunt stranse foarte bine la varf, cred ca suficient de bine pentru a nu se deforma daca le tineti mult timp in picioare. Puteti alterna, desigur.

In afara de site-ul oficial, le mai puteti gasi in online cu un simplu search ;) Daca le aveti deja, as vrea sa aflu si parerea voastra despre ele, poate ati gasit alte utilizari pentru ele la care eu nu m-am gandit. Astept sugestiile voastre!

8 comentarii:

Special Koko spunea...

Multumim pentru review :X Mi le doresc si eu, dar nu pentru ca am nevoie de alte pensule...ci pentru ca-mi place asa mult de surori :)) O sa dau o comanda la anu' bazandu-ma pe recomandarile tale :x puup:*

Anca Buzea spunea...

Si mie imi place mult de ele :) Ma bucur ca te-a ajutat ;) Te pup!

Sheila spunea...

Ce bine ca le-ai facut review! Chiar eram curioasa sa aflu inca o parere. Ma tenteaza Core Collection :D

Hanna spunea...

pensula pentru fdt in unghi mi se pare faina tare :).. si pare mai mare decat cea normala, ceea ce e bine. DAR surpriza a venit din partea pensulei pentru sprancene/descurcat gene. I'm seriously considering getting it :)

Ana Popescu spunea...

Eu am doar pensula de stippling, deocamdata, si este GENIALA! O ador si doar pe ea o folosesc, in combinatie cu fdt lichid de la Sisley = da bomb!
Multumim pt review, acum stiu ce pensule sa-mi mai iau de la ea! :-)

Catallina spunea...

Ce-mi place acest review al tau!! Te invidiez pentru pensulici!! Eu nu ma machiaz asa mult, dar tanjesc dupa astfel de pensule. Sa le folosesti cu drag! Pupicei

DanaMakeup spunea...

Eu am Travel esential kit si sunt multumita de el.
Pensula mov pentru pliu si eu o folosesc pentru anticearcan si uneori pentru acuarele folosite strict ca baza a fardurilor pulbere :).

Anonim spunea...

Superb articolul! Am o tona de pensule acasa, dar nu am stiut niciodata cum si pentru ce anume sa le folosesc. In sfarsit m-a luminat si pe mine cineva!