English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

vineri, 9 septembrie 2011

Powder Blush Part 1: M.A.C. vs. Make Up For Ever

Unul din produsele mele preferate este blush-ul. Stiu ca sunt multe fete sau femei care il evita pentru ca li se pare ca arata nenatural, insa eu nu ma pot lipsi de el. Asa ca am testat multicele. Voi incerca sa fac o comparatie intre patru branduri impartita in doua sectiuni. Am ales aceste branduri pentru ca sunt cele cu care lucrez cel mai des.

As vrea sa mentionez si faptul ca un produs ce rezista 4 ore pe tenul meu poate rezista 8 ore pe tenul altcuiva sau invers. Nu pot garanta pentru fiecare persoana in parte. Insa va pot spune concluziile mele si sper sa va ajute sau macar sa va raspunda la unele intrebari.

In ceea ce priveste modalitatea recomandata de aplicare, cel putin cea pe care o folosesc eu, aceasta este in straturi fine, fara a depozita de la bun inceput o cantitate mare de culoare ce nu poate fi estompata ulterior. Nu as recomanda nici extrema cealalta, cea in care ne ferim sa aplicam produsul pentru ca rezultatul va fi un strat aproape invizibil - acesta se va evapora in prima ora si vom da vina pe produs.





Brand: M.A.C
Produs: Powder Blush
Cantitate: 6g.
Textura & Finish: In ceea ce priveste blush-urile M.A.C, exista o varietate de finish-uri - Matte, Satin, Sheertone, Sheertone Shimmer, Frost. In functie de preferinte, alegeti finish-ul preferat.
Daca vreti un aspect mat, fara nici o urma de sidef sau luciu, alegeti Matte evident :) Acestea sunt si cele mai intense din punct de vedere al pigmentului din produs.  
Sheertone are o intensitate putin mai mica, cu un aspect mat usor satinat.  
Sheertone Shimmer este varianta foarte sidefata a blush-ului Sheertone.  
Satin este semi-mat, cu un luciu subtil si o intensitate apropiata de cea a blush-ului Matte.  
Frost este destul de intens si cu sidef vizibil si probabil si cel mai putin intalnit finish.
Ce au in comun acestea ar fi textura fina, catifelata la atingere.
Aplicare: toate finish-urile se aplica frumos, uniform, fara pete de culoare.
Rezistenta: 8 ore. Odata aplicat dimineata, nu am probleme cu retusuri pana seara. Tineti cont de faptul ca, pe masura ce se insereaza si lumina scade, culoarea blush-ului va aparea mai stearsa.
Pret: 95 lei.





Brand: Make Up For Ever
Produs: Sculpting Blush
Cantitate: 5,5 g.
Textura & Finish: Blush-urile MUFE au 3 finish-uri - Matte, Satin si Irridescent. La fel ca mai sus, alegeti finish-ul in functie de preferinte.
Matte este un finish mat si intens pigmentat.  
Satin este un semi-mat usor satinat, cu o stralucire discreta.
Irridescent este un blush pigmentat cu particule de sidef extrem de vizibile.
Aplicare: la unele nuante am obtinut o aplicare uniforma, in timp ce altele formeaza pete de culoare. Nu am constatat o regula intre aceasta si finish-ul blush-ului asa ca tind sa cred ca depinde de ten si de produsele folosite pentru acesta.
Rezistenta: 8 ore. Isi pastreaza foarte bine intensitatea de-a lungul intregii zile.
Pret: 99 lei.

13 comentarii:

Stilistele spunea...

Anca, sunt mereu uimita de rabdarea si determinarea cu care descrii produsele; probabil vine totul din pasiune si nu o simti ca pe o munca ;)
mereu caut la tine review-uri pentru produsele pe care mi le doresc ;).
Si eu folosesc blush mereu, uneori vara folosesc pudra bronzanta foarte inchisa in loc de blush, insa nu stiu cum sa aplic pudra iluminatoare...mereu sfarsesc prin a nimeri zonele nepotrivite, pentru ca rezultatul ma face sa arat mai in varsta...poti sa ma sfatuiesti putin in sensul asta?
multu ;)

fashion doctor spunea...

mersi mult,mereu ne inveti si invatam de la tine.puup

Madlen spunea...

si eu ador mai nou blushurile:X

Unknown spunea...

Demult nu am mai cumparat cosmetice din Romania... Nu pot sa cred ca MAC si MUFE sunt mai scumpe decat aici :(

Dariaa spunea...

imi place mult cel de la mac , din a 2-a poza :D

Andreea spunea...

Imi plac postarile de genul asta: comparative. Sunt super utile, mai ales ca blush-urile MAC si MUFE se invart in aceeasi gama de pret. :) :*

dia spunea...

si eu sunt mare fan blush...nu plec nicaieri fara el:)eu cred ca, de fapt, acesta da culoare fetei, mai ales in cazul unui machiaj nude!

Andreea spunea...

Buna Anca am nevoie urgent de sfatul tau, doresc sa imi achizitionez o trusa de pensule cat de cat buna nu imi permit m.a.c si m-am orientat catre un kit de la sigma sau pensulele din gama mineral de la elf, eu sunt pasionata de machiaj si momentan le folosesc doar pentru machiajul personal dar nici dupa cateva folosiri sa inceapa sa se destrame nu vreau, tu ce imi recomanzi? astept raspuns aici pe pagina ta, multumesc mult sa ai o zi suberba!

Anca Buzea spunea...

@ Stilistele: odata cu inaintarea in varsta, blush-ul trebuie aplicat din ce in ce mai sus pe pomete si se renunta la iluminator pentru ca scoate in evidenta ridurile. Totusi, la 30 de ani nu este cazul asa ca banuiesc ca ai aplicat iluminatorul prea aproape de zona de sub ochi. O sa incerc sa fac un post despre asezarea corecta a umbrelor si a luminilor, cred ca va fi mai usor de explicat daca si ilustrez :)

Anca Buzea spunea...

@ Andreea: intre cele doua, as merge pe varianta Sigma. Nu am folosit Elf pana acum asa ca nu ma pot pronunta, insa folosesc pensule Sigma si sunt ok.

Andreea spunea...

Multumesc mult de sfat Anca! ca si toate celelalte sfaturi de pe blogul tau imi este foarte util! Te pop !

Lavi spunea...

Si mie imi sunt foarte utile postarile tale in conditile in care nu am acces la aceste produse decat online si ma zapacesc cand vreau sa fac o comanda. Multumim:)

Stilistele spunea...

@Anca: merci mult de tot, astept postul cu interes, te urmaresc zilnic. pup