English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

vineri, 4 februarie 2011

M.A.C Cosmetics Make-Up Trends SS11





Ieri am avut placerea de a participa la prezentarea trendurilor de make-up pentru sezonul de primavara-vara 2011, eveniment organizat de catre MAC Cosmetics la The Loft Lounge.



In cadrul “SS11 Trends Masterclass”, dupa un filmulet de prezentare a brand-ului, au fost dezvaluite principalele tendinte si game de culori pentru sezonul urmator, iar invitata speciala Cher Webb, Senior Make-Up Artist, a facut demonstratii de machiaj alaturi de Alexandra Spyridopoulou, National Trainer in Grecia, Cipru, Bulgaria si Romania.



Cuvantul ce reuneste cele 4 trend-uri prezentate de M.A.C este Inspiratie, iata care sunt tendintele:

Pop Classics – un machiaj plin de culoare si stralucire ce ne duce cu gandul la anii ’80, iar citatul meu preferat care defineste sublim acest trend este “The Future Is Bright, The Future Is Neon!”. Am remarcat ca atat buzele, cat si ochii au stralucit in nuante de albastru intens sau verde neon, rosu sangeriu, roz fuchsia, portocaliu aprins sau galben neon. Trebuie sa recunosc ca imi place mult acest trend pentru indrazneala si nonconformism-ul sau :)


Raw Fined – minimalist si natural, dar in acelasi timp puternic. Accentul se pune pe piele, pe aspectul impecabil al acesteia, iar Cher a explicat ca acest lucru se obtine printr-o ingrijire deosebita inainte de machiaj. Un mic truc folosit de ea este aplicarea serumului si cremei de fata printr-un masaj de 20 minute pe fata manechinului sau. 
Produsele recomandate de catre Cher pentru pregatirea tenului sunt M.A.C Prep+Prime Brightening Serum, M.A.C Prep+Prime Skin, M.A.C Prep+Prime Face Protect SPF50, M.A.C Strobe Cream pentru luminozitate sporita a tenului. Eu folosesc Strobe Lotion, o varianta mai lejera a aceluiasi produs si va pot spune din proprie experienta ca rezultatele sunt remarcabile atunci cand amestec produsul cu fondul de ten. Poate fi folosit si ca highlighter deasupra pometilor sau pe arcada.



Ice Dreams – avangardist, dar in acelasi timp feminin. Culorile de baza sunt alb, lila, verde-menta, galben-pal, roz prafuit, bleu iar textura preferata este mata. Imi imaginez acest trend ca pe intruchiparea unei femei in aparenta fragila, dar in esenta extrem de puternica. Combinatia mea preferata a fost ruj mat de culoarea piersicii, blush piersica aplicat discret pe pometi si o linie orizontala, trasata cu eyeliner negru, deasupra pliului ochiului. Rezultatul este unul grafic, puternic.



Terra Copper – un machiaj insorit, cu tenul bronzat, in care culorile sunt aplicate in anumite zone spre deosebire de intreaga fata. Este o reeditare a frumusetii anilor ’70, in care senzualitatea era pe primul plan in machiaj. Imaginile prezentate m-au dus cu gandul la Lauren Hutton si Farah Fawcett, cu obrajii sculptati si pleoape aramii, lucioase. Cele 2 secrete ale acestui trend sunt contouring-ul si aplicarea unui gloss transparent pe pleoape dupa fardul preferat.



Aceste 4 trend-uri se vor regasi in colectiile-capsula ce urmeaza a fi lansate de catre M.A.C in lunile urmatoare, iar produsele vor fi disponibile in magazinul deja binecunoscut din Baneasa Shopping City.

Un produs nou si extrem de interesant este mascara Haute& Naughty Lash, un produs 2in1 care promite atat gene naturale, dar definite, cat si gene dramatice, in functie de periuta aleasa, pentru ca puteti alege intre 2 variante in acelasi tub ;) 

Cu zambetul pe buze si un par strawberry blonde, Cher Webb calatoreste in mod constant pentru a participa la diferite evenimente ca parte importanta a echipei M.A.C Pro, ca de ex Fashion Week in Londra, Paris, Milano, iar week-end-ul trecut s-a aflat la IMATS in Londra, facand demonstratii de bodypainting.


Avand o experienta extrem de vasta si luand contact cu diferite nationalitati si stiluri – se afla in echipa MAC de 8 ani – am intrebat-o ce parere are despre stilul de machiaj al romancelor si ce sfat ar avea pentru noi si iata ce mi-a raspuns:

“Imi place foarte mult, este glamorous! Am vazut multe stiluri si culori, atat intense cat si pale, cateodata chiar si gene false. In Londra, stilul este indraznet, putin mai edgy. Aici, femeile sunt atente la acest aspect, dar nu am vazut diferente intre machiajul de zi si cel de seara. Am fost in Baneasa Shopping City si, chiar si in timpul zilei, femeile poarta machiaj intens.”

Am intrebat-o ce anume ar schimba sau ajusta la stilul romancelor, daca este cazul: “As lua cantitatea de produse folosite de romance si as reduce-o putin, as folosi strict produsele necesare pentru a acoperi anumite imperfectiuni, dar imi place faptul ca romancele sunt foarte atente la acest aspect si ca poarta machiajul cu mandrie, spre deosebire de Londra, unde intalnesti deseori persoane cu parul murdar, neingrijit, iar chipul fara machiaj. Aici, stilul este feminin.”

Printre celebritatile cu care a lucrat Cher Webb se afla Florence Welch – care imi place atat de mult, Kate Nash si Craig David, si a colaborat cu unii dintre cei mai faimosi designeri. A participat la realizarea a numeroase sedinte foto cu ocazia British Independent Film Awards si Bafta Awards.

12 comentarii:

world of leea spunea...

foarte interesant si usefull articolul tau!
te pup! :)

Dana spunea...

Imi plac toate cele 4 trenduri, ar fi interesant daca ai putea sa ni-l exemplifici pe Ice Dreams.
Cu privire la stilul de machiaj al romancelor..mai avem mult de asteptat pana marea majoritate o sa faca diferenta intre make-up de zi/seara si o sa renunte la a "vopsi" bine fata pt o plimbare pana la mall:D

Anca Buzea spunea...

Dana, am gasit intr-un final niste imagini :) Sper sa fie suficient de clar acum :)

dia.daria spunea...

Interesant...eu abea astept sa mai faci cate un tutorial (poate ai gasit ceva inspiratie pt un machiaj auriu cu kaki prin peregrinarile tale:))!
Oricum,esti o norocoasa ca ai reusit sa ajungi la atatea evenimente de makeup!

Anca Buzea spunea...

Dia, sa stii ca am luat un fard kaki de la IMATS, special pentru tine, ca sa pot face acel look ;)

Alina Barbu spunea...

Buna Anca.Sa stii ca imi place mult ceea ce faci si te admir foarte mult.Chiar esti un adevarat make-up artist.:)
Iti urmaresc blogul si facebookul de vreo 2 luni.
Si eu sunt pasionata de tot ceea ce tine de make-up si am prins curaj ,intr`un final ,sa`mi fac un blog.
Ma bucur ca imi pot da acum cu parerea la toate postarile tale.
O seara buna!

Anca Buzea spunea...

Alina, iti multumesc din suflet! Dar sa stii ca nu este nevoie sa ai blog ca sa poti scrie aici, poti spune orice ai tu chef, la orice ora :)
Mult succes cu blogul si la cat mai multe postari!

DeliasBeautyBlog spunea...

Am si eu mascara Haute& Naughty Lash,dar pana acum nu am folosit decat periuta ptr aspectul natural.Ptr mine e suficient :)

Andreea spunea...

esti o norocoasa ca ai reusit sa ajungi la atatea evenimente de makeup! Pupici!

Alina Barbu spunea...

Da,mi-am dat seama tocmai acum.:))!
Multumesc si eu :* !

dia.daria spunea...

vaaaaaaaaaaaaaaai, ce ma bucur! o sa astept cuminte-cuminte!

Gabitza spunea...

Ca intotdeauna, un articol de nota 10!