English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

marți, 1 februarie 2011

IMATS Londra 2011 - Ziua 1

Am ajuns, intr-un final, acasa si printre primele lucruri pe care le-am facut a fost sa downloadez pozele pentru a va arata ce s-a intamplat in week-end-ul abia incheiat la Londra, la IMATS.
Locatia: Alexandra Palace, Londra.
Perioada de desfasurare: 29-30 ianuarie 2011, timp de multe ore :)

In poza de mai sus sunt la intrarea de la Alexandra Palace impreuna cu o nemtoaica pe care am cunoscut-o in autobuz, in drum spre eveniment :) De fapt, erau 2 prietene, una make-up artist (cea care facea poza) si prietena ei, care este hair stylist. Venisera impreuna la eveniment si am intrat in vorba. Pentru ca eu le-am pozat pe ele la intrare, le-am rugat sa imi faca si mie o poza si una dintre ele sa stea langa mine ca sa nu apar singura acolo :)

Dar sa revenim la chestiuni mai serioase.. O voi lua de la inceput, cu prima zi, si va voi lua cu mine la toate seminariile la care am participat.

Primul seminar a fost mai mult o discutie cu beauty gurus de pe YouTube: Sam si Nic de la Pixiwoo, Wayne Goss, Lisa de la Pursebuzz si Koren Zander de la Enkore Make-up. Discutia s-a invartit in jurul subiectului YouTube, ce inseamna sa fii partener YouTube, dar si ce inseamna sa fii make-up artist cu atatia ani de experienta. Va spun sincer ca a fost extrem de ciudat sa intru in sala si sa vad pe scena, in carne si oase, persoane pe care le urmaresc pe net, in tutoriale video, dar a fost si un sentiment placut, de tangibilitate :) Cu alte cuvinte, si ei sunt tot oameni, si daca ei au reusit astfel de performante, si noi putem, asa ca am luat-o ca pe o incurajare ;)



Sala de 500 persoane era plina ochi si au fost multe intrebari din public, "cum ati inceput?", "ce v-a facut sa va hotarati sa faceti tutoriale pe youtube?", "ce avantaje aveti din acest parteneriat cu youtube?", "ce sfaturi aveti pentru persoanele care vor sa faca acelasi lucru?", "cum se fac bani din treaba asta?" etc
Raspunsurile au fost exact cum ma asteptam sa fie, si anume nu a incurajat nimeni pe cei din public sa faca acest lucru strict pentru bani, ci din pura pasiune, si, daca sunt suficient de buni, vor veni si avantajele cu timpul. Ceea ce mi se pare de bun simt, chiar nu inteleg cum au putut oamenii sa intrebe  "cum sa fac cat mai multi bani din asta?" dar in fine... fiecare cu grijile lui! :)

Al doilea seminar a fost unul practic. Anabel Vargas, o make-up artista cu multi ani de experienta, a demonstrat cum se poate lucra cu watercolors pentru a realiza machiaje speciale. Imaginile de mai jos spun mai mult decat 1000 de cuvinte asa ca va las sa le urmariti. Seminarul s-a numit "High Fashion Make-up: Make-up as Art".









Urmatorul seminar a fost tinut de catre Obsessive Compulsive Cosmetics, iar speakerul a fost chiar fondatorul companiei, David Klasfeld, care a demonstrat tehnicile de aplicare a bazei de machiaj cu ajutorul aerografului. S-a intitulat "Airbrush Foundation Focus: Creating HD Ready, Photo-Friendly Skin".





Daca sunteti interesate de airbrushing, iata cateva reguli de baza in aplicare:

- aplicati cu aerograful de la o distanta de 7-15 cm;
- PSI = Pounds per Square Inch, adica presiunea cu care aplicati fondul de ten cu ajutorul aerografului;
- PSI ridicat = mai mult produs aplicat si mai putin control asupra aplicarii (potrivit in cazul colorarii corpului cu o singura nuanta);
- PSI scazut = mai putin produs aplicat si mai mult control asupra aplicarii (potrivit in cazul unul machiaj natural al fetei);
- pentru aplicarea fondului de ten este cel mai indicat ca nivelul de presiune al aerografului sa fie setat la 9-10, tinand cont ca aria de operare este intre 6 si 10 PSI. Aceste date sunt valabile in cazul echipamentului disponibil la OCC Cosmetics.

Urmatorul seminar din prima zi s-a intitulat "Couture Beauty", sustinut de Terry Barber, Director of Make-up Art for UK and Europe, M.A.C Cosmetics. Avand o vasta experienta in fashion makeup, Terry Barber a demonstrat cum se poate realiza un machiaj potrivit pentru un fashion show.

Produsele folosite pentru ochi: 2 creioane - unul portocaliu si unul roz fuchsia, blenduite cu atentie, apoi tone si tone de mascara neagra :) Pentru fata, un blush crema coral aplicat in continuarea fardului de ochi, dar si pe frunte si pe pometi. Pe buze, ruj rosu peste care a aplicat glitter rosu la final.











Urmatorul seminar s-a intitulat "Make-Up is Art", organizat de catre AOFM, Academy of FreeLance Make-up. Pe scena au fost 2 make-up artisti si un make-up artist/bodypainter, o tipa care a castigat de 2 ori titlul de World Champion Body Painter. In total, 3 femei care au realizat 3 lucruri diferite: un machiaj inspirat de anii '60, un machiaj inspirat de Lady Gaga si o pictura superba pe corp.








Si inca un exemplar reusit de body painting, de data aceasta la standul M.A.C PRO:


22 de comentarii:

Machiaj Ochi spunea...

Poti sa ne spui cine de pe youtube a fost invitat, si sa ne dai linkul canalelor lor, ca eu l-am recunoscut doar pe tip.

De asemenea iti multumim ca ne imprtatsesti experietele tale de la IMATS, si poate poti sa faci un post cu mai multe detalii gen ce ti-a placut ce nu ti-a placut, care crezi ca e cea mai utila informatie descoperita acolo, cateva make up tips.

Lauren spunea...

Wow cred ca a fost minunat! Ma bucur pentru tine ca ai ajuns acolo si ca ti-a placut. Looking forward ptr urmatoarele zile :D :*

A.M. spunea...

foarte interesant! multumim ca ne-ai impartisit aceasta experienta :) cred ca au de vis orele cat ai stat la IMATS

Pinkie spunea...

Whoa..
<3
Si produsele? Ce ai gasit deosebit?

Anonim spunea...

Frumos! Felicitari pentru aceasta plecare si multumim ca ne-ai adus si noua un coltisor din IMATS! :D

Iulia spunea...

wow!! ce tare!!! place mult de tot :D

Adina spunea...

Ce super ca ai fost acolo. Chiar am citit cu placere :D

Camy spunea...

cat de interesant!
si eu le urmaresc pe fetele pixiwoo si imi sunt tare dragi!
pacat ca Romania nu este pe lista tarilor din care trebuie sa faci paret ca sa devii youtube partner :(

Anca Buzea spunea...

@ Betty Reviews: mergi aici pt detalii https://makeupmag.com/imats_tickets/cPath/206/
Sunt mai multe variante de bilet, iar daca le iei din timp, obtii preturi mai bune.

@ Machiaj Ochi: am scris in post. Urmeaza si restul informatiilor cerute de tine, nu puteam pune totul intr-o singura postare pentru ca e prea mult.

Anca Buzea spunea...

@ Pinkie: urmeaza si produsele, intr-un post separat. Dupa cum vezi, postarile despre IMATS tind sa fie cam lungi :)

Superficial Doll spunea...

wow! ma bucur foarte mult pentru tine! cred ca a fost o experienta minunata si abia astept sa citesc mai multe.

te pup

Zuzele spunea...

Ce te invidiez!!!! Nu ca esti la reuniunea aia, ci ca esti la Londraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! :) HAve fun! pup

Mihaela spunea...

me e geloasa :(:(
felicitari :) si ma bucur ca ai impartasit si cu noi aceasta frumoasa experienta

SoSheSays spunea...

WOW! Chiar esti implicata serios. Felicitari! :)

Erika spunea...

Buna,intradevar au fost de vis cele doua zile de IMATS Show..,am fost si eu acolo impreuna cu inca un makeup artist din Arad si a meritat fiecare banut. Chiar ma gandeam ,oare cati make-up artisti din Romania au fost prezenti,pacat ca nu ne-am dat intalnire,la o vb!! Felicitari pentru poze!!

Andreea spunea...

Pare super interesant! abia astept si restul postarilor! Daca eu tot nu am ajuns acolo profit de excursia ta sa mai aflu cate ceva. :) :*:*

Anonim spunea...

ai un blog award de la mine:*:*:*:*

Ada spunea...

Citind postarea m-a trecut un fior de emotie~ de parca as fi fost acolo!:)

Ma bucur pentru tine ca poti participa la eveniment!! multumim pentru impartasirea primelor impresii, cat si pt poze! si.. astept/-am si alte postari similare!:)

Have fun in continuareee!!

ps: Super machiajul tau din ziua respectiva!;)

Unknown spunea...

imi imaginez ca a fost super interesant :D:D:D sper sa ajung si eu odata pe acolo ;)). multumim pentru poze si pentru detalii,anca :*

Mademoiselle spunea...

ma bucur ca ne-ai aratat ce s-a intamplat acolo.asteptam si alte posturi despre acet eveniment.la cat mai multe prezente la astfel de evenimente iti doresc.te pup :*

Amalia spunea...

Superb!
Cam asta ar fi varianta de perfect weekend for a make-up addict:))

Anda Zelenca spunea...

Wow! Ce tare! Le-ai vazut si pe Pixiwoo's. :D