English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 19 ianuarie 2011

Ultra Natural Make-Up

Subiectul "machiaj natural" a fost abordat foarte des pe blog in ultima saptamana, asa ca vreau sa va arat varianta cea mai simpla posibila, precum si cateva mici trucuri care va vor ajuta sa aratati de o mie de ori mai bine, insa in mod "natural" ;)




Grad de dificultate: extra usor! :)
Timp de realizare: 15-20 de minute.

Foarte important la acest tip de machiaj: ingrijirea tenului! Aveti mare grija sa exfoliati si sa hidratati pielea cu atentie pentru a obtine un rezultat cu adevarat luminos!
Fondul de ten ales pentru acest machiaj este unul cu grad de acoperire mic, vrem ca pielea sa arate cat mai natural, fara sa fie absolut deloc incarcata. De asemenea, pudra nu este matifianta, ci optam pentru una translucida, care sa nu incarce si sa nu schimbe absolut deloc nuanta fondului de ten.

Dupa ce am hidratat tenul cu M.A.C Strobe Lotion, am aplicat fondul de ten Chanel Vitalumiere, nuanta 40 Beige. Am corectat micile imperfectiuni, cat si cearcanele, cu M.A.C StudioFinish Concealer - NW20.
Aici intervine o mica schimbare in ordinea aplicarii produselor: am aplicat un iluminator lichid pe osul pometelui asa ca am facut acest lucru inainte de pudra. Am folosit Nars Illuminator - Orgasm. 
TIP: Nu folositi iluminator lichid DUPA ce ati aplicat pudra, ci intotdeauna INAINTE de pudra!

Apoi, am fixat baza cu pudra translucida Laura Mercier. Mare atentie la acest pas: totul trebuie sa fie perfect omogenizat, intins si imbinat.
La final, am definit sprancenele cu M.A.C Eyeshadow - Espresso.


Pentru machiajul ochilor, am inceput cu Urban Decay Primer Potion aplicat pe pleoapele superioare si sub genele inferioare. Am folosit un fard crem, usor sidefat, pe toata pleoapa superioara, de la linia genelor pana aproape de sprancene, pentru a da luminozitate. Am folosit Urban Decay - Virgin din paleta Naked.
TIP: Particulele sidefate capteaza lumina si vor face privirea sa para mai odihnita iar ochii mai mari.

In pliul ochiului, am aplicat un fard maro de intensitate medie, cu finisaj mat - Urban Decay - Buck. Cu ajutorul lui, am creat o umbra subtila care incadreaza ochiul fara a fi vizibila. Am ales un fard mat pentru zona aceasta pentru a nu atrage atentia prea mult asupra culorii. Daca era sidefat, era mult mai vizibil. In felul acesta, pare mult mai natural intregul machiaj.


Am conturat ochiul cu un fard brun-kaki la baza genelor superioare si a celor inferioare. Am folosit Urban Decay - Darkhorse.
TIP: Folositi un fard maro sau negru la baza genelor superioare pentru a le face sa para mai dese. Faptul ca nu veti mai avea "spatii" intre gene da impresia de volum sporit.

Pentru a pastra aspectul natural, 2 straturi de mascara neagra sunt suficiente, insa aplicati in miscare de zig-zag, de la stanga la dreapta. Astfel, veti separa mai bine genele si veti avea un plus de volum! Am folosit Maybelline The Colossal - Black.


Pentru pleoape inferioare, am trasat o linie la baza genelor cu M.A.C Kohl Pencil - Smolder si am estompat cu un betisor de vata. Apoi am aplicat Urban Decay - Darkhorse deasupra creionului negru.
TIP: Intotdeauna folositi un creion kohl sub fardul de pleoape pentru a contura ochii, va face fardul sa reziste mai mult timp si va intensifica nuanta acestuia.

Pentru obraji, am ales un blush intr-o nuanta naturala, un beige cald de intensitate medie cu o nuanta usor de tot spre piersica. Nu am mers deloc spre roz pentru a pastra aspectul cat mai natural.
Am folosit M.A.C Powder Blush - Sincere. Am aplicat blush-ul in mijlocul pometilor si am estompat catre tample (usor in diagonala obrazului) pentru a subtia fata. Aici nu vom folosi pudra autobronzanta pentru a contura obrajii si tamplele, asa ca ne folosim strict de blush.
Deasupra pometilor, am aplicat  pudra iluminatoare peste iluminatorul lichid - Bobbi Brown Shimmer Brick - Bronze. Suprapunerea celor 2 imi va da un plus de luminozitate iar aspectul final va fi uniform.
Dupa cum vedeti si in poza de mai sus (sper sa fie clar, desi lumina nu m-a ajutat prea tare), am urmarit osul pometelui si am coborat usor pe obraz, catre comisura buzelor.

Super Tip: Am citit ieri pe blogul Camelcutzei un review al produselor de make-up Essence si vorbea despre Shimmer Brick-ul Club Blonde si, vazand produsul in poze, pot spune ca este extrem de asemanator cu BB Shimmer Brick Bronze ;)  Inteleg ca este multumita de produs asa ca poate fi o solutie pana ajunge BB si la noi in tara!


Un ruj sau un gloss nude ori intr-o nuanta pala va completa perfect machiajul natural. Eu am ales gloss-ul KIKO Supergloss - 126 pentru ca este aproape identic cu nuanta buzelor mele, insa are mici particule shimmering.

Dupa cum observati, machiajul "natural" nu inseamna ca nu folosim produse cosmetice, ci inseamna destul de multa munca si 15 produse cosmetice, in cazul meu :)
Important este sa tinem cont de cateva tips&tricks care schimba rezultatul final. Un strop de luminozitate la ochi, deasupra pometilor, pe buze, plasate atent si contracarate de nuante pamantii, mate si care subtiaza, reprezinta secretul acestui machiaj!

38 de comentarii:

Unknown spunea...

Tie iti sta bine cu orice machiaj.Cel de azi e minunat !

Chocolate spunea...

Ce naturel esti, geamano!
Imi place si aveam nevoie de un mic tut pt o prietena care vine la experimente duminica. Nu se machiaza deloc si nu vreau sa o "pictez" incat sa se sperie.

La mine machiajul natural e asa: un corector, un strat de pudra si putin fard de obraz pe fata. La ochi nuanta de baza e bej, o umbra aproape invizibila de maroniu, tus negru si rimel. In ziua cand mi-a iesit machiajul asta m-am simtit mai frumoasa decat in alte zile. Frumos sentimentul sa fii mandra si sa te uiti in oglinda o data la 5 min. :)))
Inca nu mi-am gasit iluminatorul perfect.

BB e prescurtarea de la BB Cream sau Bobbi Brown?

Superficial Doll spunea...

chiar nu stiu cum reusesti sa faci make-upurile sa arate asa de natural. nu stiu daca ti-am mai zis da tot ce faci e asa flattering pentru fizionomia ta (nu gasesc cuvantul in romana), pe care btw o ador! ai niste pometi superbi :X ochii la fel, buzele :X damn! totul e asa de bine definit. cat despre make-upul asta se vede foarte natural si e foarte simplu (aparent.. daca stam sa ne gandim la nr de produse, e destul de complex). superb! si ce-mi place cel mai mult la stilul tau e ca it doesn't look like you're trying to hard!

scuze de testament da chiar voiam sa-ti zic lucrurile astea. te pup si o zi buna!

Anonim spunea...

Ce frumoasa esti!! :D

Camelcutza spunea...

Ce fain arata! Adevarul e ca lumea nu realizeaza cat de greu de facut e un "no makeup" look. Poate faci un top al fdt preferate, sa ma inspir si eu, ca avem aceeasi nuanta:D. te pup!

Camy spunea...

arata super!

Anca Buzea spunea...

@ Dragonfly: merci frumos, desi nu stiu daca ar fi bun chiar orice machiaj :)

@ Chocolate: BB este Bobbi Brown, am simtit nevoia de prescurtare pentru ca il folosisem deja in aceeasi fraza :)

Anca Buzea spunea...

@ Superficial Doll: iti multumesc frumos :) adevarul este ca machiajul asta, in mod special, trebuie sa arate natural ;) Conteaza foarte mult fondul de ten folosit, sa nu aiba grad mare de acoperire.

@ Shopperita: esti o dulce :*

Anca Buzea spunea...

@ Camelcutza: voi face!

@ Camy: multumesc!

Gabitza spunea...

Super! Trebuie sa-mi iau si eu niste farduri mate, ca se pare ca pentru natural nu se preteaza astea sidefate din paleta mea Ruby Rose :P

Anca Buzea spunea...

Gabitza, 1-2 nuante mate de maro sunt suficiente pentru un machiaj natural. Ai vazut ca am folosit si sidefate ;)

Lavi spunea...

imi place foarte, foarte mult. Ti se potriveste perfect, cel mai bine din tot ce am vazut pana acuma la tine. Arati, naturala, fresh...frumoasa. Sper sa porti acest look cat de des in viata de zi cu zi.

iguanitza spunea...

Awwwwwwwwwwwwwwwwwww !!!!!! Ce cerceii mișto aiiiiiii ! ♥

my natural make-up constă în fdt, blush, iluminator pe pomeți și puțin sub sprânceană, eyeliner, rimel și ruj. La tine e mai mult de lucru și am văzut și poza de ieri:))

PS: nici essence nu e în România..

dia.daria spunea...

fascinant...simplu si de efect!

WhisperOfSecret spunea...

Ce-mi place. Abia asteptam ceva de genu'. Si ce ma bucur. Ma machiez si eu asa ca doar am cu ce ,nu? :))
In fiecare zi ma machiez cu paleta de la tine. Mi-e asa de drag de ea. Chiar daca ma machiez colorat, tot folosesc macar nuanta "virgin" din ea. Ce fericita m-ai facut!
Te pup!

Iulia spunea...

Buna! arati superb, machiajul este super, ce sa mai... imi place mult de tine :D
vroiam sa te intreb cum alegi corectorul, nu prea stiu exact dar la MAC NW nu are tenta roz si NC galben?! am vazut ca tu ai ales NW20. poate ma 'iluminezi' te rog ;). ms mult. pup

Anca Buzea spunea...

@ lavi: Nu prea cred ca pot fi atat de constanta :D

@ Iguanitza: Da, am citit si eu acum. Dar macar Essence il mai putem gasi, ni-l mai poate aduce cineva care sta/trece prin Germania, e mai accesibil ca pret.

Andreea spunea...

Tie iti sta minunat cu orice tip de make up!
Si eu ador pudra translucida Laura Mercier,ieri iar mi-am comandat-o. :)
Eu nu stiam ca Shimmer Brick-ul Sun Club Blonde ca este asemanator cu BB Shimmer Brick Bronze :)
Oricum e bine stiut.Pupici!

Anca Buzea spunea...

@ Whisper: ma bucur sincer ca te bucuri de ea! :)

Anca Buzea spunea...

@ Iulia: asa este. NW are subtonuri roz si NC are subtonuri galbene. Daca la fond de ten imi trebuie NC, la anti-cearcan aleg NW pentru ca acopera mai bine cearcanele mele destul de inchise la culoare.

@ Andreea: merci frumos, desi te-as contrazice, nu merge chiar orice :D
Si eu trebuie sa-mi reinnoiesc stocul de pudra LM, s-a cam terminat... de unde ai luat-o, strawberry?

Alexandra spunea...

Love it! Arata superb! :X

Cristina Shopping Therapy spunea...

Citind postul tau mi-am dat seama ca trebuie sa-mi iau si eu o pudra translucida (pentru ca cea de le elf -gama studio- desi ar trebui sa fie translucida nu prea e) si un blush beige.
Iti sta foarte bine machiajul.
p.s.:De-ar sti tipii cate cosmetice folosim pentru a arata natural cred s-ar speria:))

Iulia spunea...

ms frumos:D
vreau sa imi iau un corector pt fata(nu anti cearcan), si nu stiu daca mac studio finish concealer ar fi ok. sau daca ai alte sugestii.. as fi recunoscatoare. ms mult. pupici

Anca Buzea spunea...

Iulia, ce anume doresti sa corectezi? Pete colorate si, daca da, ce culoare au? Sau este vorba de imperfectiuni?

Iulia spunea...

mici imprefectiuni ce pot aparea, de genul inflamatii, mici cosulete, iritatii... nu am pb in general, dar mai imi apar reactii ciudate cateodata..

Unknown spunea...

misto.eu te-am adaugat la urmariti dar daca vrei si tu sa ma adaugi chiar mi-ar face mare placere.succes

siginutz spunea...

dap, un machiaj natural e destul de greu de facut. N-am M.A.C.-uri, dar am altele, mai fac si eu uneori.

ingrid spunea...

Tare bine iti sta cu machiaje naturale..parerea mea.

Anca Buzea spunea...

Iulia, poti incerca un Studio Finish Concealer pentru inperfectiuni sau cosuri mici, dar alege un NC mai degraba. Daca vrei sa acoperi iritatii sau pete rosii, opteaza pentru un corector verde.

Anca Buzea spunea...

@ everyone: multumesc frumos! Este un machiaj flatant, l-am folosit si ieri cand eram complet neodihnita si aveam ochii umflati si adanc incercanati. Dupa terminarea machiajului, nu se mai observa nimic :) Noroc ca suntem femei si avem astfel de solutii! :)

Anonim spunea...

din pacate produse mac se gasesc greu... alte optiuni la fel de bune pentru corectoare(imperfectiuni,pete),anticearcane, chiar seturi ce sa le cuprinda pe amandoua ce imi poti propune? multumesc

Anca Buzea spunea...

@ Anonim: gasesti produsele MAC in Baneasa Shopping City, la parter.
Alte variante ar fi Confessions of a Conceal-oholic de la Benefit (in magazinele Sephora) sau corectoarele pe baza de crema de la Make Up For Ever.
Intr-o vreme, L'Oreal facea corectoare de foarte buna calitate si la un pret accesibil, insa nu le-am mai incercat de multi ani si nu pot garanta ca sunt la fel ca inainte.

Anonim spunea...

da, stiu ca s-a deschis magazin mac in BSC dar din pacate nu sunt din bucuresti, tocmai de aceea te-am si intrebat :).oricum multumesc pt sugestiile oferite ;)

Delia spunea...

Ce mult imi place. Arati foarte bine.

http://color-mybeauty.blogspot.com

Anonim spunea...

Anca, ce stii despre produsele cosmetice de pe strawberry? Crezi ca sunt originale?

Anca Buzea spunea...

Personal, nu am comandat inca de pe strawberry, insa cunosc persoane care fac regulat comenzi la ei si mi-au spus ca produsele sunt bune.

DADA spunea...

spune-mi te rog ce nuanta ai la par si cum ai obtinut-o ma chinui de mult sa obtin culoarea asta..mss mult

Anca Buzea spunea...

Dada, tinand cont ca in pozele acestea am parul prins si se vede numai partea de la radacina, aceasta este nuanta mea naturala. Pe lungimi se mai vede inca vopseaua L'Oreal Casting nuanta negru abanos.