English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

marți, 4 ianuarie 2011

Ritual beauty de iarna

Multa lume ma intreaba ce fac pentru a obtine tenul atat de curat, lipsit de imperfectiuni, care este secretul meu... Nu mi se pare un secret deosebit, dar va voi povesti despre asta si sper sa va ajute si pe voi.

In primul rand si cel mai important, incerc sa am mare grija la ce mananc si la hidratare. Am scris aici despre cei 4 inamici ai tenului perfect si sunt reguli pe care le urmez indeaproape. Este un post de pe la inceputurile blogului si nu stiu cata lume a apucat sa-l citeasca, insa il recomand tuturor femeilor interesate de un ten frumos si o viata sanatoasa.

Daca vreti sa stiti ce produse folosesc pentru ten in timpul verii, mergeti aici. Iarna exista cateva modificari, evident, pentru ca tenul are nevoie de mai multa hidratare si nutritie. Cititi in continuare daca vreti sa stiti care sunt pasii pe care ii urmez.

Ritualul meu de ingrijire se imparte in 2 categorii: cel zilnic si cel saptamanal.

Ritualul zilnic se rezuma la un scrub lejer dimineata, dar nu in fiecare dimineata, poate o data la 2 zile.
In ultima perioada am folosit M.A.C Microfine Refinisher si sunt foarte incantata de el. Are cele mai fine particule pe care le-am intalnit la un scrub pana acum si simt ca este foarte delicat cu pielea. L-am descoperit in urma unor achizitii la M.A.C, persoana care m-a ajutat sa aleg produsele mi l-a recomandat si mi-a dat un mini-borcanel sa-l incerc. Cand mi-a spus ca acel recipient micut imi va ajunge mult timp si sa folosesc foarte putin, parca nu imi venea sa o cred, dar a avut dreptate. Abia acum ma apropii de sfarsit si ma gandesc serios sa-l cumpar in varianta intreaga.

Dupa scrub, folosesc un tonic: lotiunea tonica remineralizanta de la Asla Vital este foarte buna si accesibila ca pret. Nu mi se pare necesar sa investesc prea mult bani in tonic, prefer sa ii pastrez pentru o crema buna.

Crema de zi pe care am folosit-o in ultimele 4 luni este Clarins Daily Energizer, un produs cu vitamina C si gingkgo biloba care hidrateaza si energizeaza tenul in timp ce reduce micile imperfectiuni. I-am facut un review in urma cu 2 luni, il gasiti aici.

Demachiantul preferat este Vichy Purete Thermale 3 in 1.
Care sunt cele 3 roluri pe care le joaca? 1. Lapte demachiant. 2. Lotiune tonica. 3. Demachiant ochi.
Imi place formula imbogatita cu apa termala, probabil de aceea este atat de delicat atunci cand intra in contact cu pielea, curata foarte bine si nu agreseaza zona ochilor. Pentru mine, zona ochilor este extrem de sensibila pentru ca port lentile de contact si mi s-a intamplat deseori sa ma usture in urma demachierii cu alte produse. Cu demachiantul Vichy 3 in 1 n-am mai avut problema asta asa ca am ramas la el.


Pentru partea a 2-a de ingrijire, cea saptamanala, am incredere in mastile de fata pentru a curata tenul in profunzime si a-i reda stralucirea. Am o singura varianta la care nu renunt de 3-4 ani de zile deja: mastile de fata Montagne Jeunesse!

Nu mai stiu de cate ori am vorbit despre mascutele MJ si despre cat de mult le iubesc, dar voi repeta lucrul asta la nesfarsit pentru ca sunt geniale!




Imi place mult masca tip peel-off cu extract de castravete, o folosesc cam saptamanal (in poza de mai jos, este in extrema dreapta). Este foarte usor de aplicat, continutul unui pliculet este ideal pentru o aplicare si nu trebuie sa fiu atenta decat la linia parului si la sprancene. Nu ma apropii prea tare de ochi pentru ca extractele naturale sunt destul de concentrate si am o senzatie de lacrimare daca nu sunt atenta, insa imi curata perfect tenul de celulele moarte si il lasa neted si alb.
Daca se lipeste cumva vreo bucatica de masca de zona parului, clatesc cu apa calduta, nu incerc sa o scot altfel pentru ca risc sa smulg firele de par.
Din aceeasi categorie, folosesc si benzile pentru nas cu extract de cenusa vulcanica si carbune natural din lemn de esenta tare. Le aplic pe aripioarele nasului (adica peste nari si varful nasului) si le las cam 10-12 minute. Doare putin cand le scot si au un miros putin ciudatel, dar merita! :)

Apoi, folosesc o masca tonica, tot de la MJ. Preferata mea este cea cu saruri de la Marea Moarta. Tonicul este imbibat intr-o panza, exact ca cea folosita in spa-uri, si las aceasta panza pe fata in jur de 10 minute. Stiu ca si-a facut treaba atunci cand tenul meu a absorbit tot si mascuta ramane uscata. Senzatia este foarte placuta, revigoranta, iar pielea ramane foarte proaspata.

Imi mai plac masca hidratanta cu argila si ciocolata, cea cu zmeura, cea cu miere cristalizata, Mud Pac, Fudge Sauna si lista poate continua la nesfarsit. Produsele MJ sunt realizate din extracte naturale de flori, fructe, plante, saruri minerale si cate si mai cate. Le gasiti in hypermarket-uri iar preturile sunt intre 7 si 12 lei/bucata.


Voi ce produse folositi? Ce va incanta cel mai mult la capitolul de ingrijire a tenului?

18 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru zona ochilor ce crema folosesti?
Pentru un ten uscat recomazi vreo crema? Iarna il simt extrem de uscat, uneori ma tine. Aplic crema de mai multe ori pe zi si mi se pare ca pielea tot mai cere.

MarinaA spunea...

Eu nu am avut mari probleme cu tenul...folosesc sapun dove pentru demachiat si crema apidermin pentru hidratare... dar de ceva timp imi tot apar cosulete..in zona gurii si pe frunte:)...o sa incerc si eu mastile...Multumesc

Pixxie spunea...

Nu te doare prea rau cand dezlipesti masca de castravete ?
Eu am de la Dm, o masca de castravete Skinlite si nu mai poooot de durere; am folosit jumatate si imi venea sa plang cand o dezlipeam.
Restul cred ca il folosesc sa ma epilez pe picioare, sau ceva :)) Este foarte dureroasa, nu o recomand !

Anca Buzea spunea...

@ cristinamar: folosesc crema contur ochi Asla Vital.

@ Pixxie: nu doare daca nu agat fire de par ;)

Federova spunea...

Io nu-mi cumpar niciodata masti, dar o sa incerc d-astea, mereu m-am uitat lung la ele...In schimb folosesc colectia mamei mele de la avon si-mi plac toate, are vreo 5 tipuri :D

fashion doctor spunea...

eu am mai scris despre ritualul meu,nu imi lipsesc masti din argila.am o gramada de primer=uri,dar tot parca nici unul nu mi se pare perfect.sau sunt eu deja batrana?...sa mai incerc si asta de la MAC oare?

danussik spunea...

Ah,m-ai facut sa vreau sa incerc mastile astea MJ. Mereu treceam pe langa ele,vroiam sa imi iau una,dar fiind mereu cu iubitul la cumparaturi auzeam :"ai destule acasa!". Dar acum ma voi aventura:))

Ioana Dumitrache spunea...

Eu am primit de la prietena mea un scrub zilnic de la Elmiplant cu bambus si lemongrass...sunt indragostita de el. Il recomand!
Nu stiu cat costa, dar cu siguranta are un pret accesibil :)

Andreea spunea...

Eu imi fac masti acasa. Am avut si din comert, dar nu mi s-au parut la fel de bune. :) Recunosc insa ca de la MJ nu am incercat nimic :D xoxo

Anca Buzea spunea...

Modniza, oare ai vrut sa spui scrub in loc de primer?

Anonim spunea...

Buna ziua,Claudia este numele meu.

Eu folosesc demachiantul de ochi de la Nivea, cu care ma demachiez pe toata fata(imi iau aproape saptamanal unul) :-) Tonic folosesc de la ARTDECO, e fara alcool si contine apa de frunze de portocal. Crema hidratanta am de la nivea si acum am descoperit una fooarte buna si ieftina, CD. Asa se numeste firma.
Fata o spal dimineata cu gel de la loreal sau cu crema de curatre de la Clinique.
Exfoliere fac cam o data la 6 zile cu Nivea.

Uneori pun miere de albine pe fata si o las 15-20 de minute. Efectul e foarte bun, nu mai e nevoie sa folosesc crema dupa,atat de bine hidrateaza!


Am o intrebare, cand se foloseste apa termala? In loc de tonic?

Multumesc.
Claudia

Lavi spunea...

Buna Anca, te urmaresc de mult timp, te consider una din cele mai documentate persoane din blogosgera romaneasca si mi-am permis sa te introduc in blogroll pt ca m-am incumetat sa sa imi fac si eu blog. Sper sa fie ok. te pup

Anca Buzea spunea...

Lavi, bine ai venit in blogosfera si spor la treaba :) te-am trecut in blogroll ;)

Claudia, eu folosesc apa tonica in diferite momente, iti dau cateva exemple: dupa antrenament, pentru revigorare; dupa expunere la soare; seara, dupa demachiere; dimineata, dupa curatarea tenului, inainte de crema de fata (daca imi permite timpul).
Ideal este sa lasi apa termala pe fata maxim 2 minute dupa care sa tamponezi cu un servet/prosop curat. Daca lasi apa termala sa intre complet in piele, vei avea senzatia de ten uscat.

Anonim spunea...

Hi, Claudia sunt.

Multumesc, extrem de util sfatul cu tamponarea inainte ca apa sa se absoarba de tot. Eu nu-l stiam si sutineam ca mie nu imi face bine apa termala, mai taziu m-am gandit ca poate nu o folosesc eu cum trebuie. Asta era, asadar:))

Eu am citit mult in arhiva ta, nu imi amintesc sa fi gasit ceva despre cum anume stabilim ce tip de ten avem. Pe mine m-ar interesa foarte mult,si sunt convinsa ca nu-s singura, pentru ca de aici porneste defapt alegerea produselor.
Eu cred deocamdata ca am tenul mixt-normal,si am ajuns la concluzia asta prin eliminare:
-gras nu e ca nu imi apar cosuri,obrazul nu e uleios
-uscat nu e ca la atingere e fin,nu ma ´´trage´´ pielea.

In zona fruntii e parca putin mai gras decat pe obraji, dar nu tot timpul..Deci mixt-normal..zic eu.

Oricum, cand ai chef si timp poate scrii ceva pe tema asta, cu detalii asa cum doar tu poti da:))

Claudia

SoSheSays spunea...

Scrubul MaC suna foarte interesant...

The girl with the red glasses spunea...

Sunt cam aeriana, recunosc, dar imi spune si mie cineva unde se gasesc mastile montagne jeunesse? :D sunt din bucuresti, daca ajuta in vreun fel :) Mersi!

Anca Buzea spunea...

Gasesti mascutele MJ in hypermarketuri ;)

The girl with the red glasses spunea...

Multumesc frumos pentru raspuns! O sa dau o fuga sa ma aprovizionez si eu :)