English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 22 decembrie 2010

Request: Gene false

Am primit mai multe cereri de a vorbi putin despre genele false si modalitatea lor de aplicare. Cred ca este un moment potrivit cu toate petrecerile din perioada sarbatorilor si, mai ales, cu ocazia Revelionului! Voi lua fiecare categorie in parte si voi spune care este parerea mea. Daca voi sunteti de alta parere, va rog sa o mentionati intr-un comentariu mai jos.

Cele mai folosite sunt genele false tip banda. Cu ajutorul lor obtineti fie un look elegant, fie unul dramatic, in functie de efectul pe care il doriti.


Iata cateva modele:






sursa foto genefalse.ro

Se potrivesc foarte bine la machiaje de seara, pentru ocazii speciale sau la sedinte foto. Nu sunt pentru uz zilnic. Necesita o oarecare indemanare la aplicare, asa ca daca nu reusiti din prima incercare, nu va descurajati. La a doua sau a treia incercare sigur va fi mai bine!

Modalitate de aplicare: 
- dezlipiti banda apucand-o de un colt cu ajutorul unei pensete.
- faceti proba de dimensiune asezand banda la baza genelor voastre, fara adeziv. Daca modelul ales este prea lung pentru ochiul vostru, taiati cu ajutorul unei forfecute pana unde aveti nevoie. Mie, de exemplu, mi se intampla foarte des sa le tai pentru ca am ochii destul de micuti :)
- aplicati adeziv pe toata lungimea benzii, la baza genelor. Aveti grija sa nu atingeti cu adeziv lungimea genelor.
- lasati cateva secunde sa se usuce putin adezivul.
- asezati partea centrala a benzii pe pleoapa superioara, la baza genelor.
- fixati marginile cu ajutorul unei pensete astfel incat sa se aseze la 1-2 mm de coltul interior al ochiului, in timp ce coltul exterior trebuie sa fie atins cu cealalta margine a benzii.
- apasati usor banda pe toata lungimea ei cu partea laterala a pensetei sau folositi un betisor de manichiura.
- cand doriti sa le dati jos, apucati cu degetele capatul exterior al genelor si dezlipiti-le usor.
- curatati-le de lipici si de urme de fard pentru a le putea refolosi. Pana la 6-8 utilizari.

Pentru genele false tip banda, prefer adezivul DUO waterproof, il gasiti aici.

Luati in considerare faptul ca genele mai lungi sau cu accesorii de tip strasuri, pene sunt ceva mai grele si va vor obosi ochii mai repede decat alte modele mai scurte sau mai simple. Daca este prima data cand folositi, incepeti cu modele mai simple.

Genele false tip manunchi vor avea un aspect mai natural si se aplica incepand cu coltul exterior al ochiului. Exista 3 variante diferite: scurte, medii si lungi.
 sursa foto genefalse.ro

Avem 2 modalitati de folosire a acestora: pe termen scurt (o seara) sau pe termen mai lung (2-3 saptamani).

Acest lucru se realizeaza cu ajutorul adezivului folosit:

- daca doriti sa le purtati o seara, se foloseste adeziv normal, ca de ex DUO.
- daca doriti sa le purtati cateva saptamani, in luna de miere sau intr-o vacanta, se foloseste adeziv special si este recomandat sa fie aplicate si scoase de catre un specialist. In acest caz, trebuie sa va previn: nu incercati sa le scoateti singure pentru ca riscati sa va smulgeti si genele voastre. Acest tip de adeziv este mult mai puternic si necesita o solutie speciala pentru indepartare.

Modalitate de aplicare:
- cu ajutorul unei pensete, se ia un manunchi din set si se asaza usor cu baza in adeziv
- incepand din coltul exterior al ochiului, se aplica prin asezare deasupra genelor naturale un manunchi lung.
- se repeta al doilea pas mergand din exterior catre interior aplicand mai multe manunchiuri, in functie de efectul dorit. Intotdeauna folositi manunchiuri mai lungi pentru coltul exterior, iar pe masura ce va apropiati de mijlocul ochiului sau chiar spre coltul interior, alegeti manunchiuri medii sau scurte.
- pentru a le scoate, apucati-le cu degetele si dezlipiti-le usor.

Mi se par mult mai usoare decat genele tip banda, nu le veti simti atunci cand le purtati asa ca pot fi o varianta buna pentru inceput.

Exista si gene false fir cu fir, insa as recomanda ca aplicarea acestora sa fie facuta de un specialist intrucat sunt mult mai dificile si migaloase.

Ca regula generala, indiferent ce tip de gene false alegeti, nu le imprumutati niciodata de la sau catre alte persoane! Folositi numai genele cumparate in ambalaj! Nu este indicat sa le purtati o data si apoi sa le dati unei prietene sau invers. Motivul pentru care fac aceasta mentiune este strict igienic: zona atinsa de aceste gene este foarte aproape de globul ocular si nu cred ca doriti sa transmiteti sau sa preluati anumiti microbi.

Personal, imi place foarte mult acest tip de "artificiu" de beauty pentru ca imi permite sa schimb machiajul foarte usor si ador sa ma joc cu lungimi, modele si culori diferite. Cred ca, odata ce va obisnuiti cu aplicarea lor, veti deveni curioase sa incercati mai multe variante si va veti depasi limitele! Ceea ce nu este deloc un lucru rau... ;)

Mult spor in aplicarea genelor false! :)

7 comentarii:

Brindi spunea...

hey:) foarte draguta postarea si helpful:)eu cand am inceput sa-mi aplic gene false foloseam adezivul care venea cu ele si ma enervam rau de tot ca nu mergea sa mi le pun.Pur si simplu nu se lipeau.Dar pana la urma mi-am luat Duo si a fost love at first falsies application:))mie sincer mi se pare foarte bun si nu ma mai chinui deloc cu genele.

Anca Buzea spunea...

Da, si eu am avut experiente ciudate cu adezivul din pachet. Adevarul e ca adezivul este foarte important!

adizzy spunea...

Cred ca voi incerca si eu gene false, ale mele sunt mari si frumos curbate, dar ar fi interesant sa vad cum mi-ar sta cu colorate :) merci de how to
offtopic: Craciun fericit!

Ema, Brasov spunea...

CRACIUN FERICIT!
Cu drag,
Ema

Anca Buzea spunea...

Imi multumesc, Ema. Sa ai parte de Sarbatori frumoase si linistite alaturi de familie si cei dragi tie! :)

uKa spunea...

Si trebuie sa mai tinem cont in momentul cand taiem genele false tip banda le taiem din exteriorul genelor niciodata din interior.P.S Eu am o pereche de gene false de la genutze.ro care le folosesc zilnic pt ca stiu sa am grija de ele;) Din decembrie le tot folosesc;))curios nu?:)) Te pup!

Alexandra spunea...

Eu nu am folosit deocamdata gene false, insa din ce am citit am reusit sa inteleg modul de aplicare fara experienta. Un articol foarte util. :*