English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

luni, 11 octombrie 2010

Probleme cu parul?

Stiu ca de obicei vorbim despre machiaj, dar cum si eu sunt tot om, trec prin tot felul de situatii mai mult sau mai putin placute, de data aceasta fiind vorba de parul meu. Genetic, am avut norocul de un par bogat si sanatos, chiar extrem de bogat as putea spune. Bineinteles ca nu m-am multumit cu asta si l-am vopsit excesiv, desi mi s-a spus ca il voi strica, insa nu am ascultat.

Iarna trecuta, am decis sa trec de la brunet la roscat, asa ca am mers la un coafor minunat care lucra cu L’Oreal Professionnel. In termen de 2 zile dupa acel vopsit, am pierdut mai mult de jumatate din par. Pur si simplu cadea in smocuri si, spre disperarea mea, nu ii puteam face nimic. Devenise atat de rau incat nici macar nu il mai puteam pieptana, era extrem de incalcit si nu isi revenea cu nici un sampon sau balsam. A tot cazut pana cand am decis, 2 saptamani mai tarziu, ca trebuie sa il vopsesc din nou negru pentru ca nici culoarea nu iesise cum imi doream eu si aratam ingrozitor. Si am ales vopseaua L’Oreal Casting pentru ca era singura de care stiam ca nu contine amoniac. Atunci parca s-a mai linistit putin situatia… A urmat un tuns drastic pentru ca arata deprimant, lung si rar.  

De atunci, am incercat tot felul de sampoane si produse pentru par, insa nu pot spune ca am gasit vreunul care sa schimbe radical situatia. Am continuat cu dieta sanatoasa pentru ca stiu ca asta ajuta, orice problema as avea, dar aveam nevoie de ceva cu adevarat eficient.

Nu ma prea pricep la chestii legate de par, pana acum nici nu am avut nevoie sa ma pricep pentru ca era suficient sa-l spal si sa-l aranjez putin. Urmarind-o pe Lauren Luke, Panacea81 pentru noi, am aflat de produsele Kiehl’s, nu ca s-ar gasi la noi asa ceva, asa ca nu am acordat prea multa importanta de la inceput.

Recent, intr-o mini-vacanta, am vazut un magazin Kiehl’s si am zis sa-mi incerc norocul.  Mi-a placut faptul ca magazinul lor seamana mai mult cu o farmacie naturista din secolul trecut decat cu un magazin contemporan, iar vanzatoarele (cu aspect de farmaciste in halate albe, cu ochelari cu rama de baga) sunt atat de bine pregatite pentru orice problema a scalpului sau a parului, incat m-au convins. 



Mi-a fost recomandat Ultimate Thickening Shampoo, solutia perfecta pentru parul degradat. Nici pretul nu este tocmai scazut, 23 euro pentru o sticla de 250ml, dar va spun sincer ca nu regret nici o centima.
Am fost placut surprinsa de calitatea produsului, de faptul ca descurca parul, desi eu eram obisnuita ca de treaba asta se ocupa balsamul (iar eu nu am cumparat un produs 2in1!), de spuma delicata si cremoasa, spre deosebire de spuma excesiva si inutila a unui sampon normal, de senzatia de squeaky clean pe care o lasa la final si de senzatia de scalp relaxat (pt scalpul meu, a fost prima data dupa atata timp!).

Dupa prima spalare, parul stralucea si avea din nou volum si un aspect sanatos. Dupa a doua spalare, si-a recapatat moliciunea si viata pe care le avea inainte. Si nici nu mai cade atat de usor!

Nu pot decat sa astept cu nerabdare sa vad cum va arata dupa ce il voi folosi timp indelungat! :)

Am citit postul Zuzelor despre Joico re:nu si m-au facut curioasa, insa, intre timp, a aparut Kiehl’s in viata mea si nu il voi inlocui prea curand. :) Acum, daca as gasi si o masca de par la fel de eficienta, as fi cea mai fericita si poate, pana vara viitoare, voi avea din nou un par frumos si sanatos.

La vopsit am cam renuntat, am folosit un nuantator dupa 5 luni de zile pentru a masca radacinile mele satene comparativ cu lungimea ceva mai neagra, dar atat. Sunt de acord cu Adela, balsamul poate fi inlocuit de masca la fiecare spalare, iar parul nostru ne va multumi pentru asta. Lipsa de timp nu este o scuza, trebuie sa ne facem acel timp!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cristina
si eu m-am vopsit cu L’Oreal *Casting si imi cade parul f f rau. Daca plec din tara o sa imi iau Kiehl’. Ne recomanzi un tratament impotriva caderii parului?
Am citit un post acum ceva timp despre rimelul YSL Singulier si l-am cumparat zilele trecute: este senzational. Multumim pentru sfaturi!

Anonim spunea...

Arata chiar foarte nice magazinul/farmacia, imi place acest stil.. un fel de vintage pt cosmetice :) Cit despre par, am impresia ca degradarea firului de par e una din cele mai mari probleme pentru fetele din ziua de azi. De ce nu? - poluare, prelucrare termica si chimica excesiva... Primul pas ar fi o vizita la frizer si al doilea evitarea acelor factori nocivi asupra parului... Dupa aia masti, grija si atentie :) Eu sincer... nu am inteles niciodata obsesia cu vopsitul parului, iar cu placa ma fac din ce in ce mai rar. Felicitari pentru ca ai gasit samponul minune si iti doresc sa revii cit mai repede la parul tau natural sanatos si bogat ;)

Ema, Brasov spunea...

Multumesc pentru informatii ... un review interesant despre un produs de care nu citisem :)

Anca Buzea spunea...

Cristina, si eu caut acel tratament care sa faca minuni. Inca nu l-am intalnit :( momentan am gasit samponul care ma face fericita, poate aveti voi sugestii de masti de par?

Anca Buzea spunea...

@ lilikip: merci, si eu sunt foarte bucuroasa de rezultatele rapide :)

@ Ema: ai cumva sugestii pentru masti de par? Am inteles din posturile tale ca lucrezi cu produse Fudge. E ceva din gama lor ce mi-ai putea recomanda pentru problema mea? :) merci mult de tot!