English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

marți, 5 octombrie 2010

Glam+Grunge=GLUNGE!

Am citit zilele astea la Ruxi, care are blogul Be Beautiful, despre beauty trends toamna 2010 si mi-a placut mult trendul GLUNGE, care inseamna Glam+Grunge. Iar astazi, uitandu-ma la vremea rece si ploioasa, la geaca neagra de piele, jeansii bleumarin si cizmele gri peste genunchi, am zis ca este momentul perfect pentru a crea varianta mea de GLUNGE :)

Scopul este de a obtine un look metalizat, concentrat pe ochi, in nuante inchise de greige, taupe si mult negru.

Timp de realizare: 35 de minute.

Grad de dificultate: mediu.

Pentru fata, am folosit fondul de ten Vichy AeraTeint crema, nuanta Ivory, de care nu ma mai despart de ceva vreme :) Apoi, am iluminat zona ochilor cu MAC Studio Finish Concealer, nuanta NW20.

Am definit sprancenele cu MAC Espresso, ca de obicei.

Pasul 1 - am inceput cu un creion kohl negru aplicat la baza genelor superioare, depasind coltul exterior al ochiului – MAC Smoulder. Acesta va tine loc de baza pentru ca nu am folosit primer de data aceasta.
  
Pasul 2 - am acoperit creionul cu un fard negru urmand aceeasi forma – Chanel Les Folies Noires. Am aplicat putin fard negru si sub genele inferioare, urmand linia naturala a ochiului.

Pasul 3 - am umplut pleoapa mobila cu un fard taupe sidefat pe care l-am combinat cu un greige  sidefat – Chanel les 4 Ombres, Enigma. Am mers pana la pliu unde am facut blending intens :)

Pasul 4 - un fard rozaliu cu sidef auriu este iluminatorul de sub sprancene si in coltul interior al ochiului -  Chanel Les 4 Ombres, Enigma. 
Marginile interioare ale ochilor sunt liniate cu acelasi creion kohl negru pe care l-am folosit si pe pleoape – MAC Smoulder. Sincera sa fiu, eu as fi pus gene false la acest look, dar, pentru ca acesta a fost machiajul meu de toata ziua, am mers pe varianta mascara din abundenta – Maybelline The Colossal.

Am folosit Benefit Hoola pentru a bronza discret tamplele, pometii, nasul si barbia. Apoi, un strop de blush intr-o nuanta deschisa de piersica – MAC Blush, nuanta Sincere, aplicat imediat sub pometi a dat putina viata intregului machiaj. 
Pentru mine, daca este Glam, categoric include pudra iluminatoare deasupra pometilor, pentru a-i evidentia – Bobbi Brown Shimmer Brick, nuanta Beige. Luciul si luminozitatea oferite de acest produs transforma orice machiaj intr-unul extrem de interesant ;)

Un gloss nude este suficient pentru a da o nota glamour  machiajului si pentru a nu atrage atentia de la ochi - KIKO SuperGloss.

Daca vi se pare un look  prea intens pentru zi, alegeti sa-l purtati seara, la o tinuta eleganta! ;)

Album foto 

P.S.: Primele poze sunt dubiosele, stiu, dar era din cauza luminii ciudate de afara :( am realizat acest lucru mult prea tarziu si nu le mai pot modifica.  

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Mie imi placea machiajul si la pasul 1, serios! :D Oricum, rezultatul arata foarte bine insa, sper sa nu te superi, mi se pare ca iti scoate cearcanele in evidenta!

Dia spunea...

Foarte interesant look-ul. Au inceput sa-mi placa look-urile cu cat mai putine culori si in plus pot fi purtate oricand si oriunde. La ce vreme ploioasa si urata a fost azi genele false nu prea isi aveau rostul dupa parerea mea.

Anda Zelenca spunea...

Ce-mi place cum arata machiajul la pasul 1!:D

Anca Buzea spunea...

@ Shopperita: de ce sa ma supar? :) dar, in apararea machiajului, sa stii ca am dormit destul de aiurea azi-noapte si azi aveam cearcanele si mai accentuate ca de obicei. Insa privit in lumina normala si din fata, nu arata asa rau :)

@ Dia: asa m-am gandit si eu, ca e mai buna o umbrela decat genele false :P oricum, genele false in timpul zilei nu sunt ok indiferent de vreme, zic eu!

Anca Buzea spunea...

@ Anda: daca ramaneam la pasul 1, nu mai era Glunge. Era mai degraba pin-up, dar ajungem si asta ;)

Agnes spunea...

esti superba!

Agnes spunea...

ce crema contur ochi folosesti? si eu am cearcane ereditare din pacate si incerc sa fac tot posibilul sa mentin zona cat mai hidratata ca se le pot ascunde mai bine

Anonim spunea...

superb!!!

Anca Buzea spunea...

@ Agnes: momentan, folosesc Crema Contur pnetru ochi AslaVital, am luat-o de la Plafar si este bunicica. Am mai scris despre ea aici http://ancabuzeamakeup.blogspot.com/2010/06/prepping-canvas-baza-machiajului-si.html

@ A.M.: merci frumos :*

Andra spunea...

Suuuperb, Anca!;) Imi place mult,muuult! As purta acest machiaj oricand!

PS: Cum se numeste gloss-ul? Sunt la "vanatoare" de gloss-uri/rujuri nude.

Btw-un ce ruj/-uri in nuanta nude-peach cunosti?

Apropos de fdt, eu am tenul mixt, pe timpul rece as putea purta un fdt pt tenul normal/uscat? sau e de preferar sa optez mereu pt unul potrivit tenului mixt/gras?

Unknown spunea...

ce fain eeeeeee,gorgeous

Anca Buzea spunea...

@ Dragonfly: merci frumos :*

@ Ada: eu as ramane la produsele potrivite tipului de ten. Ma tem ca daca treci la produsele destinate tenului uscat, pielea ta se va simti atacata. Daca simti nevoia de mai multa hidratare, de ce nu schimbi crema de fata, de la una mai lejera in timpul verii, la una mai hidratanta pe timp de iarna? Cred ca ar fi mai ok pentru tenul tau.

andra spunea...

e super acest make`up si nu mi se pare mult prea accentuat pt zi,eu l`as purta ziua la o tinuta office,pt ca oricum stau zi de zi la birou ;))

Anca Buzea spunea...

@ Ada: uitasem de gloss :) acesta este un gloss KIKO, am dezbatut problema rujurilor/glossurilor nude aici http://ancabuzeamakeup.blogspot.com/2010/08/ruj-gloss-sau-balsam-pentru-buze.html iar pe cea legata de gloss aici http://ancabuzeamakeup.blogspot.com/2010/09/kiko-make-up-for-ever-si-altele.html

Anca Buzea spunea...

@ Andra: ma bucur sa aud asta, si eu port machiaje mai intense in timpul zilei, insa mi s-a spus ca unele sunt prea intense totusi... mie mi se pare un machiaj cumintel totusi :)

Andra spunea...

@Anca, merci pentru link-uri.(Gloss-ul imi face si mie cu ochiul.;) Imi place ff.mult.)
Ti-am lasat comentarii la postarea despre ruj.:)

Irina spunea...

Mie imi place mult si l-as putea purta oricand, nu mi se pare "prea mult" pentru zi ;;)

Stefana Teodoroiu spunea...

Mie mi se pare ca te prinde foarte bine machiajul, iti da un aer misterios :) In plus, pare destul de usor de facut. L-as incerca si eu, dar ultima data cand am facut ceva in genul am renuntat pentru ca nu imi venea bine, eu am ochii orientati in jos in coltul exterior + pleoapa lasata putin. Daca ai avea vreun sfat cum sa fac acest machiaj mai "purtabil" si pentru mine, ti-as fi vesnic recunoscatoare. Din totdeauna mi-am dorit sa pot purta asa ceva.
O seara placuta!

Anca Buzea spunea...

@ Blossoms: nimic mai simplu, am scris mai demult despre corectarea formei ochilor prin machiaj. Daca iei aceleasi culori si le aplici conform formei tale de ochi, nu are ce sa nu iasa bine. Secretul cu forma de ochi cazut este sa iei culoarea din pliul ochiului de mai sus si sa o aplici redesenand pliul ochiului tau. Practic, trebuie sa desenezi pliul putin mai sus decat este el in mod normal pentru a "ridica" privirea. Daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie :)

http://ancabuzeamakeup.blogspot.com/2010/05/cum-corectam-forma-ochilor-prin-machiaj.html

Stefana Teodoroiu spunea...

Multumesc mult de tot de sfat, imi pare rau ca am pus o intrebare fara sa caut inainte prin arhiva :D Mersi de link, ma apuc de cercetat ;))
Am in seara asta un majorat, cine stie, poate voi purta machiajul asta :)
O seara placuta!