English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

duminică, 12 septembrie 2010

Look Chanel F/W 2010



Am promis ca voi realiza un tutorial pentru look-ul de toamna-iarna 2010 al casei Chanel asa ca iata-l. Imi cer scuze pentru intarziere, era programat pentru prima saptamana dupa vacanta, insa nu am apucat pana azi :( Dar, mai bine mai tarziu decat niciodata, nu-i asa? :)

Grad de dificultate: mediu

Timp de realizare: 55 de minute (cel putin in cazul meu)

Chanel, un brand elegant si clasic, a suferit o transformare fantastica in ultimii ani, devenind mai indraznet, cu idei inovatoare. Este interesant faptul ca a pastrat linia eleganta si clasica, inserand cateva elemente moderne si avantgardiste. Principalul responsabil pentru culori precum verde-jad, turcoaz sau paiete aurii purtate pe unghii, roz-electric pe buze sau fulgi de zapada de o culoare inchisa pe pleoape este Peter Philips, Global Creative Director Chanel Beauty. Philips este make-up artist la baza, insa imaginatia si flerul sau deosebit au dus gama Chanel de make-up si beauty pe niste culmi greu de egalat. I'm a big fan :)

Look-ul de toamna 2010 se bazeaza pe nuante pamantii, cu irizatii argintii si aurii. Nu este prea complicat, contrar aparentelor. Iata poza care mi-a servit drept model:



Dar, sa incepem pe etape :)

Odata ce am aplicat uniform fondul de ten, cu cat mai deschis cu atat mai bine pentru ca femeia Chanel isi protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui (spre deosebire de mine, asa ca tenul meu este putin mai inchis decat al modelului), am trecut la un concealer lichid. Am asezat un pat de anticearcan sub ochi, cu ajutorul pensulei, dupa care am tapotat bine cu degetele pana s-a uniformizat. Fondul de ten folosit este Chanel Vitalumiere – 40 Beige, iar concealer-ul este MAC Select Cover-Up NW15.

Sprancenele sunt deschise la culoare, pentru a nu incarca fata. Atunci cand avem un machiaj al ochilor dramatic, cu forme neobisnuite, este recomandat ca sprancenele sa treaca pe planul doi. Eu am folosit MAC Espresso, insa am incercat sa-l aplic mai lejer decat de obicei, pentru a obtine o nuanta mai deschisa.

Setul folosit in realizarea acestui look este Chanel Les 4 Ombres – 19 Enigma.



Machiajul ochilor in 3 pasi

Pasul 1: am aplicat primer pe pleoape - Too Faced Shadow Insurance. Pe pleoapa mobila, am folosit fardul greige sidefat din set, o nuanta putin mai intensa decat culoarea nisipului. Incepand de la baza genelor pana la pliul ochiului, am urmat forma naturala a ochiului.



Pasul 2: folosind un eyeshadow taupe si o pensula pentru buze usor umezita cu apa, am punctat de-a lungul pliului pana in coltul exterior. Punctele sunt la intamplare, intensificand pe masura ce ma apropii de coltul exterior.



Apoi, am urcat pe arcada punctand la fel, insa numai spre capatul ochiului. Coltul interior este mai curat, dupa cum se vede si in poze. Cu acelasi eyeshadow, am conturat pleoapa inferioara, dar numai in coltul exterior.



TIP: Puteti folosi si un betisor de vata pentru a realiza modelul de “fulgi de zapada”, insa va trebuie unul foarte subtire.

Pasul 3: ca iluminator, am folosit nuanta cea mai deschisa la culoare, un roz pal cu irizatii aurii, pe care l-am aplicat sub sprancene si in coltul interior al ochiului. Apoi, am trecut la mascara, 2 straturi foarte lejere. Am folosit Maybelline The Colossal, iar pe pleoapa inferioara am mers numai catre coltul exterior al ochiului.







Dupa terminarea ochilor, am folosit putina pudra translucida Laura Mercier pe frunte si usor pe obraji. O pudra matifianta ar incarca prea mult tenul de portelan al unei mademoiselle Chanel, care nu renunta la prospetimea chipului sau.

Restul machiajului trebuie sa fie cat mai discret si diafan. Un blush discret, intr-o nuanta de bej cald, cum este nuanta Garb de la MAC, se aplica sub pometi si usor catre tample.

Deasupra pometilor si pe puntea nasului, am folosit Benefit High Beam pentru a reda aspectul angelic, usor inghetat, exact ca un fulg de zapada.

Buzele sunt neconturate, fara culori evidente, fara ruj. Este suficient un gloss crem-rozaliu, o nuanta stearsa, care nu se aplica in cantitati mari. Nu avem nevoie de luciu puternic. Nu se urmareste aspectul senzual, ci unul proaspat si inocent. Eu am folosit KIKO Supergloss – 126.

Cam atat, nu este prea complicat, nu? :)

Enjoy!

P.S.: Mai multe poze aici

Later edit: era sa uit :) recomandarea de oja potrivita acestui look vine, de data aceasta, din partea Sunshine Sarah. M-a rugat sa va spun si voua despre noua colectie Rimmel London. Nuantele de oja sunt de bej, greige, taupe iar pretul este de 12 RON. Merita sa le cautati prin magazine! ;) Multumim, Sarah!

13 comentarii:

Adina spunea...

Ce frumos se vede :x

Anonim spunea...

Interesant. :)

Mirela Niculai spunea...

spune-mi te rog ce parere si despre primerul tfsi; dupa ce am vazut multe comentarii bune la adresa lui am decis sa-mi iau si eu sa-l incerc si intr-un fel m-a cam dezamagit.. am senzatia ca nu "lipeste" bine fardul, ca nu rezista la apa (daca persoana plange bye-bye + parca se coaguleaza de la apa), culorile parca nu au acceasi intensitate si rezistenta fata de felul cum au pe alte primere..

Anca Buzea spunea...

Mirela, sincera sa fiu, primerul TFSI nu ma da pe spate, insa este usor de gasit (in orice Sephora). Comparat cu primer-ul Urban Decay, (pe care nu il prea gasim la noi, dupa cum bine stim) TFSI nu intensifica la fel de tare culorile si mi se pare ca se "sterg" mai repede.

Ai dreptate, nu este waterproof, se duce la prima lacrima :)

Personal, am obtinut cea mai buna rezistenta si intensitate a culorilor folosind MAC Paint Pots ca baza. Textura lor m-a ajutat cel mai bine sa "lipesc" fardul care a ramas in stare perfecta timp de 10 ore.
Tie ce primer ti se pare cel mai bun in acest moment?

Mirela Niculai spunea...

credeam ca doar eu am problema asta :)
inca nu am incercat destule sa fac un clasament, dar m-a apucat frenezia acum si vreau sa vad cat mai multe :P
am auzit si ca cel nars ar fii foarte bun; ai incercat? (adevart, e si cam dublu la pret fata de tfsi)

Anca Buzea spunea...

Nu l-am incercat pe cel de la NARS... sa imi spui cum este, pls :)

Anca Buzea spunea...

@ Adina: multumesc! :)

@ Shopperita: nu pari prea convinsa.. :))

Anonim spunea...

Mi se pare dragut dar nu e ceva care sa ma lase "wow". Oricum, l-ai reprodus tare bine! :)

Anda Zelenca spunea...

Mie imi place la nebunie! Chiar am vazut machiajul asta prin revistele de luna asta. Excelent executat!

Anca Buzea spunea...

Merci frumos! :)

dragonfly spunea...

nu ai uitat de mine,nu ?

Anca Buzea spunea...

Bineinteles ca nu, pana duminica va fi "in aer" :)
Am avut un program extrem de incarcat si nu apucam sa fac nimic :(

dragonfly spunea...

A,no problem eu nu ma grabesc.Ideea era sa nu uiti
sar'na