English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

marți, 10 august 2010

Machiaj realizat de Il Makiage

Pentru ca se leaga de postul anterior, as vrea sa va povestesc experienta mea recenta cu cei de la Il Makiage… Si ei au scoala de make-up, iar preturile sunt maricele, evident… dar hai sa vedem ce pot oferi!

Eu am ajuns la ei invitata fiind la o sedinta de make-up profesionist in care mi s-a promis ca voi fi invatata cum sa ma machiez corect, care sunt culorile care mi se potrivesc, care sunt greselile pe care le fac in machiajul meu si voi beneficia de o ora cu propriul meu make-up artist. Suna bine, nu-i asa? :)

In primul rand, m-a deranjat abordarea lor inca inainte de a ajunge la ei. Am ajuns la ora si locul indicate de catre domnisoara prin telefon (domnisoara care a tinut sa ma sune de mai multe ori sa ii confirm si confirmarea participarii, nu cumva sa ma razgandesc).

Pentru ca era asa de important sa ajung la timp, ca doar “make-up artistul vine special pentru mine”, am asteptat vreo 20 de minute pana a inceput toata treaba. Buun, pana aici nu foarte grav, sa zicem... Incepe o prezentare a produselor lor, prezentare in care cele 6 fete invitate sunt intrebate incontinuu daca folosesc fond de ten, tus de ochi, blush etc, de la ce firma este respectivul produs si daca “rezista?” urmat de un zambet ironic. Ma deranjeaza foarte tare companiile care tin sa-ti promoveze produsele denigrand concurenta. Nu mi se pare nici corect, nici elegant.

Machiajul ce urma sa fie realizat pentru fiecare dintre cele 6 fete era unul “natural, de zi, fara gene false si alte briz-brizuri”. Personal, daca tot merg la un super make-up artist, imi place sa-l provoc si sa imi arate ceva mai dramatic, nu ceva ce imi pot face singura oricum... dar poate sunt subiectiva. Partea buna, mi-am spus in gand, este ca pot merge la o cafea imediat ce plec de la oamenii astia :)

Apoi, sedinta de make-up propriu-zisa: de la cele 45 de minute promise si multitudinea de informatii , m-am ales cu un machiaj facut in 20 de minute si zero informatie. Singura informatia primita a fost ca seman cu Andreea Raicu... la cearcane! Da, stiu ca am cearcane, sunt ereditare, nu am ce face... Incerc sa le ascund cum pot, multumesc frumos! Dar nu era mai bine daca foloseam acest timp spunandu-mi ce tip de machiaj este cel mai potrivit pentru a le masca si ce produse/culori ar trebui evit? Pana si eu stiu ca exista asa ceva si nu am terminat scoala de make-up...

Pentru ca am mers acolo complet nemachiata, make-up artistul alocat mie s-a uitat cam ciudat si am avut senzatia ca ma ia de fraiera. Poate de aceea a parut foarte surprinsa cand i-am spus ca da, ma machiez zilnic si folosesc asta si asta si asta. Atunci s-a schimbat treaba... a inceput sa aduca mai multe produse decat cele cu care era pregatita langa scaunul de machiaj :) Dupa cum am aflat ulterior de la o alta domnisoara de acolo, machiajul meu "a depasit promisiunea lor de machiaj de zi, chiar a insistat"...

Ce mi-a placut: produsele par bunicele, unele dintre ele chiar foarte pigmentate. Cam scumpicele, dar poate chiar sunt bune si merita banii...

Ce nu mi-a placut:

Atmosfera se vroia cool, asa ca muzica era data foarte tare. La fiecare intrebare adresata de make-up artist, eu spuneam, invariabil, “Poftim?” si, in loc sa se gandeasca sa dea sonorul mai incet, ea ma intreba zambind daca imi place la ei..

Nu mi-a placut insistenta lor in a ma face sa cumpar ceva, chiar daca eu le spuneam ca nu sunt convinsa si as vrea sa ma mai gandesc. Ele ma intreaba “La ce?” Asta este treaba mea.

Reactia angajatelor cand am spus ca “machiajul este ok...” “Cum, doar ok??” Da, doar ok tinand cont ca fata aia vroia sa ma lase cu o dunga neestompata pe obraz ( se vroia a fi blush-ul), netinand cont de forma fetei mele ovale si plansadu-l mult prea sus pe pomete, motivand ca nu vrea sa aiba o pata mare de blush pe tot obrazul. Apoi, pentru ca imi aplicase un fard mov-albastrui la ochi, s-a gandit ca ar fi ok un gloss coral si, dupa ce o rog frumos sa-mi schimbe culoarea de pe buze, imi zice senina “Dar cum, tu iti asortezi machiajul ochilor cu cel al buzelor?” Pai, cu ce altceva sa-l asortez? Adevarul e ca ea avea un verde la ochi combinat cu mov, iar pe buze ruj rosu....

Dupa ce m-am demachiat, am observant ca aveam tenul iritat, imi aparusera cateva pete rosii si niste mici cosuri pe obraji... Tind sa cred ca a folosit niste pensule nu tocmai curate si dezinfectate pentru ca eu nu am tenul sensibil..

Va las pe voi sa decideti daca e bine sau nu, acesta este rezultatul:








Ah, sa nu uit, m-a lasat cu o dunga de fond de ten pe gat:



Voi ce parere aveti? Ati merge la o nunta/botez/aniversare cu un machiaj realizat de ei?

Cat despre cursurile lor, cele 3 module suna interesant, recunosc. Am inteles ca sunt 2 profesori, unul roman si unul strain (este vorba de o tipa unguroaica cred, dupa nume) si mi s-a spus ca scoala lor te si ajuta sa iti deschida drumul catre TV si film. Acum, promisiuni sunt multe si pe toate drumurile, problema este ca nu prea stiu ce, si mai ales cat, sa cred din toata povestea asta, bazat pe oamenii pe care i-am vazut acolo.

Sa risc si sa arunc atatia bani in conturile lor, poate am noroc si iese bine? Voi ce parere aveti?

108 comentarii:

Andra Melinte spunea...

Eu una cred k au dat dovada de o lipsa de profesionalism crasa, iar machiajul pare a fi al unei incepatoare... crede-ma, eu care nu sunt make up artist cu diploma, dar ma pasioneaza tot ce tine de make up, te-as fi machiat de 100 de ori mai bine....
Eu una nu te-as sfatui sa te risti cu ei... esti excelenta asa cum esti, iar eu sunt o mare fana a ta.

O zi minunata!

Adina spunea...

Machiajul arata destul de bine dar ceea ce povestesti tu suna foarte rau. Si dunga de pe gat e horror cred ca orice incepator in machiaj ar fi in stare sa o estompeze. Eu am auzit de cursurile de la Make Up For Ever care tin 8 luni si costa destul de multicel dar poate merita... :D

MooNy spunea...

Sunt dezastruosi astia cu IL MAKIAGE-ul lor. Au "machiat-o" pe o amica de-a mea... CICA.
O dunga de creion albastru care s-a intins pe pleoape mai rau ca o pata de cerneala (creion de 60 de lei!!!!!!), fondul de ten COMPLET, dar COMPLET pe langa ca nuanta, exagerat in obraji, nehidratat si complet bazaconic. Daca as fi acolo le-as da o lectie fufelor alora, mama-mama. Dupa ce ca nu stun in stare sa faca ceva BUN, se mai si mira cand nu iti place.

Pentru ce preturi au, pentru cum te trateaza ca om si cum te trateaza ca model, nu merita nici nota 0...

Camelia spunea...

Raspunsul meu e scurt: NU!

Andreea spunea...

Doamne fereste, machiajul asta il faceam in generala, minus linia de pe gat de fond de ten. No way, mai bine pastreaza-ti banii si da-i pe altceva.

ChrissMakeup spunea...

Mi s-a parut destul de ok...pana am vazut linia de la fondul de ten!!Si eu am facut cica un curs de machiaj cu un "profesionist" care nu curata pensulele (m-am oferit eu sa le spal ca imi era mie rusine si greata) si care zicea ca nu exista fond de ten care sa nu se vada..termenul este "cakey". M-am convins de toti "makeup artistii"...La fel de bine te poti invata si singur de pe youtube, eu asa am facut.

Anca Buzea spunea...

Va multumesc ca m-ati ajutat sa inlatur orice urma de indoiala... :)

Cunosc persoane care tot insista sa fac si eu un curs de machiaj, sa am o diploma. Mi s-a spus ca lumea se uita la asa ceva si esti privit cu alti ochi odata ce esti "licentiat"... :(

@Andra: iti multumesc mult, esti o draguta! :)

@Adina: nu stiam de cursurile MUFE, ma voi interesa si acolo. Merci!

Anca Buzea spunea...

@ Moony: nu vreau sa imi imaginez ce a iesit acolo :(

@ Camelia: you're funny! scurt si la obiect :)

Anca Buzea spunea...

@ half_a_devil: sunt de acord cu tine!

@ ChrissMakeup: mi-ar placea tare mult sa invat de la cineva mai bun decat mine, sunt de parere ca nu esti niciodata prea batran pentru a invata! Insa imi doresc sa gasesc persoane cu adevarat talentate si dornice sa invete si pe altii... Iar asta se gaseste foarte greu!

Andreea spunea...

Anca, hai sa iti spun parerea mea sincera, tinand cont "lumea" in care traim, adica romania (cu r mic, dap).
Daca iti doresti o cariera in make up, poate ca merita sa incerci sa arunci banii pe o scoala, in speta a lor, scoala de la care sa te astepti la diploma si atat. Parerea mea sincera si fara nici o incercare de a te flata este ca esti de departe mai priceputa (cel putin pe tine insati) in ale make up-ului decat ceea ce ti-au facut oamenii astia...Deci, daca pornesti de la ideea ca ai talent, ai fost autodidacta si sti exact ce iti pot mainile, fara a avea pretentia de a te perfectiona macar in urma unui curs, este perfect. Dar am impresia, desi in legatura cu un lucru gresit, ca si in make up, ca in orice domeniu, sunt oameni care vor fi impresionati de diploma in sine. Pe de alta parte, chiar meriti sa fi make up artist. Deci bafta, indiferent de decizia ta.

Anonim spunea...

de obicei ma uit in fuga la poze, rar citesc textul :D si acum uitandu-ma la poze, m-am gandit: wtf? dar apoi am citit textul :)

Anca Buzea spunea...

@ Andreea: nu numai ca imi place foarte mult acest domeniu, dar deja profesez :) am inceput prin a face machiaje prietenelor, apoi vorba a mers mai departe si au vrut si prietenele prietenelor, iar de cand am inceput blogul am primit multe solicitari de machiaj din partea multor persoane pe care nu le cunosc.
Am machiat si mirese, ceea ce este mai complicat, si treaba a mers foarte bine. Ba mai mult, am avut si primul shooting de fashion. Pana acum, am avut numai cliente multumite, nu a plecat nimeni zicand cu juma de gura ca "este ok.." cum am plecat eu de la Il Makiage. Si daca mi-ar fi zis asa ceva, m-as fi dat peste cap sa transform din ok in excelent, nu as fi strambat din gura la clienta, cum mi s-a facut mie.
Iti multumesc pentru vorbele frumoase si ma bucur ca exista oameni care nu se lasa indoctrinati de canoane.

@Adina: sa-ti fie invatare de minte sa citesti tot tot tot :P

Katyna spunea...

Nuanta rujului imi place mult, iar machiajul per total e ok, cu exceptia liniei de fond de ten care e chiar horror...Eu una i-as fi aratat-o, si eventual o intrebam daca machiajul asta e prevazut cu o helanca :)).

Mirela Niculai spunea...

vad ca nu sunt singura patita :P
mie cel mai tare mia placut fraza urmatoare de la tipa care facea prezentarea: "scoala noastra a fost absolvita si de bobbi brown; ati auzit de el?" :)) si mi-au mai spus ca ei sunt exclusivisti ca de-aia ne cheama la sediu, iar saptamana trecuta am vazut un stand in mall afi cotroceni :P

pensulele i-am zis eu sa le curete, fdt cam apa de ploaie - cel obisnuit, nu cel cu silicon-, doua cercuri albe in jurul ochilor de la anticearcan necorespunzatr la culoare, nu recomanda primerul...
nu, nu mi-a placut

MooNy spunea...

Din cate stiu eu, ca sa ai o diploma nu iti trebuie 100% scoala de machiaj. Daca la un salon exista o cosmeticiana care v-a impresionat mult puteti sa va interesati de un program de ucenicie in urma caruia vi se va inmana prea-ceruta foaie care sa va ateste :)

Gaby spunea...

Mie nu-mi place faptul că ţi-a tras dunga aia de liner fară să o estompeze un pic acolo. Ar fi arătat mult mai bine estompată şi integrată în restul culorilor, aşa arată ca o brazdă.

criza spunea...

pai...sa iti povestesc si eu experienta mea cu cei de la il makiage...locatia este superba am fost intampinate cu, caldura ne simteam ca niste dive pana aici totul frumos si ok.am asteptat cca 30 minute sa fim chemate pe scaunul de make-up. make-up artistele (desi nu stiu daca le pot numi asa)erau machiate ca tzatza leana din fundul ograzii. pt un studio ce se parea a fi foarte profi angajatele erau horror...in fine s-au apucat de treaba si dupa 15 minute eram gata . o privire de la departare nu ma socat asa rau am tras o privire furisa catre cele 2 colege cu ,care am fost acolo una din ele arata tare bine iar cealalta ca la circ. multe insitente la sfarsitul sedintei in care app ca ne obligau sa le cumparam mirificele produse,sfaturi nu am primit dar in schimb miam dat seama ca as vrea sa intru in acest domeniu si sa nu fiu niciodata ca ele.ajunse afara pe lumina realizam ca nici macar nu putem merge pe strada in halul ala. eu eram machiata cu verde,mov si corai pe buze + 2 cm de fond de ten care arata ca o masca exfolianta. colega 1 : 2 dungi verzi sub ochi de ii accentuau cearcanele iar colega 2 machiata foarte natural si ok. dupa experienta neam refugiat la o terasa in zona si am inceput sa stergem stratul cel toxic...cred ca am povestit in prea multe cuvinte dar nu recomand nimanui sa repete aceasta experienta...plus k acele cursuri care valoreaza cat o masina buna ar trebuii interzise. xoxo

tiff4mk spunea...

aolooo am ajuns si eu la cretinele astea...mare scoala de make-up!! am fost cu o colega..amandoua la fel de dezamagite. in afara ca mi-a ales nuanta potrivita de fond de ten, nimic nu a facut!!!! mi-a pus pe ochi 2 culori calde..probl e ca ca cea din pliul pleoapei in loc sa fie mai inchisa, ca sa incadreze ochiul mai frumos..era deschisa, cam ca cea pe care mi-a pus-o pe pleoapa. zici ca eram moarta. in viata mea nu am vazut pensule mai murdare ca alea!!! i-am zis pensula de buze sa nu o fol pe mine ca i-o arunc! dupa ce si-a aratat talentul pe mine..m-a dus la o tipa care mi-a calculat cat costa produsele folosite pe fata mea. aveam 30% reducere si vezi Doamne..trebuia sa profit! fdt era vreo 150..Doamne fereste..ma duc sa-mi iau chanel decat sa iau produsul lor!tot insista cu ideea ca doar in ziua aia am 30% reducerea..m-am enervat cumplit! NU TE DUCE, TE ROG! cauta orice altceva!!!!

capracu3iezimorti spunea...

nici eu nu pot spune nimic de bine despre ei. sunt de cacao. si produsele lor... Mai bine Nu!
pe mine m-au fardat execrabil. Fond de ten si un fard mov. Si un blush care parca nu era.
Si o intreb mascara? Eu sunt obsedata de mascara! CIk nu au decat albastra, dar se vede negru. Mi-a dat cateva straturi bune de mascara si zici ca am folosit un mascara expirat si uscat de 5 ani.
nu va pierdeti timpul la ei.

Mona spunea...

Am fost si eu la o "prezentare"...eu consider ca metoda lor de abordare nu este tocmai ok...deoarece nu ti se spune ca e o expozitie-vanzare. Si pe mine m au sunat in disperare, iar in ziua in care trebuia sa ma prezint, nu mai aveam nici un chef sa ma duc, dar pur si splu m am simtit prost ca tipa care m a sunat mi a spus, la fel, ca make up artist ul vine SPECIAL pt mine...si am spus ca daca tot am confirmat..sa fiu om de cuvant. M am gandit sa comentez articolul tau deoarece au fost multe similitudini in ce ai povestit tu si ce am "trait" eu. In primul rand..prezentarea a inceput cu 30 min intarziere, tipa care a facut prezentarea nu era foarte pregatita pentru "o scoala internationala de machiaj", la intrebarea uneia dintre "invitate" nu a stiut ce inseamna "non-comedogenice"...termen pe care il stii daca citesti oricare din revistele glossy de pe piata...maa rog..putea fi o scapare.Cand am intrat la machiaj am spus de la inceput ca nu am nici o preferinta..tocmai sa vad ce iese din mana unui profesionist...tipa care m a machiat vorbea foarte incet si nu auzeam mai nimic din ce ma intreba, iar pentru machiaj a folosit niste nuante de lila-mov, pentru pometi un blush maro (cu toate ca eu am tenul deschis) si pentru buze..un gloss maro-visiniu...Cand m am dus la oglinda sa vad ce a iesit am crezut ca fac apoplexie...nu sunt specialista in domeniu, dar din ce mai stiu si eu...in machiaj, trebuie sa pui accent pe un anume lucru, ochi, buze....Eu aratam precum Morticia..am rugat o pe dra respectiva sa mi stearga gloss ul care avea si un miros de "vechi",dupa care mi a dat cu un ruj - nude...ma rog era mai acceptabil.Dupa care incepe nebunia..ma duce la receptie impreuna cu lista produselor utilizate pe fata mea..si ma intreaba tipa ce vreau sa cumpar...zic nimic! Pai de ce? Nu va place nimic? Le spun ca nu e vorba de asta ci nu am ramas prea placut impresionata de gloss/ruj si i am spus si de mirosul respectiv...ea a venit cu argumentul ca datorita faptului ca aceste produse nu contin parfum sau alte arome "prind" acest miros...eu n am vrut s o contrazic, sa i spun ca un ruj vechi, miroase ca un ruj VECHI. Am zis sa evit elegant si sa plec...dar..pleaca daca poti!! Tipa tot incerca sa mi bage pe gat produsele lor...lucru care m a deranjat f tare.. daca vreau sa cumpar ceva iti spun..sau sa specifice ca este obligat sa cumperi ceva, nu sa te hartuiasca in ultimul hal...Ma rog..in cele din urma am reusit sa plec..iar cand am ajuns acasa am constat ca mi aparusera si mie cateva pete rosii...la mine e posibil sa fie din cauza ca am tenul sensibil...dar per total...o experienta neplacuta!!!

Mona spunea...

Am fost si eu la o "prezentare"...eu consider ca metoda lor de abordare nu este tocmai ok...deoarece nu ti se spune ca e o expozitie-vanzare. Si pe mine m au sunat in disperare, iar in ziua in care trebuia sa ma prezint, nu mai aveam nici un chef sa ma duc, dar pur si splu m am simtit prost ca tipa care m a sunat mi a spus, la fel, ca make up artist ul vine SPECIAL pt mine...si am spus ca daca tot am confirmat..sa fiu om de cuvant. M am gandit sa comentez articolul tau deoarece au fost multe similitudini in ce ai povestit tu si ce am "trait" eu. In primul rand..prezentarea a inceput cu 30 min intarziere, tipa care a facut prezentarea nu era foarte pregatita pentru "o scoala internationala de machiaj", la intrebarea uneia dintre "invitate" nu a stiut ce inseamna "non-comedogenice"...termen pe care il stii daca citesti oricare din revistele glossy de pe piata...maa rog..putea fi o scapare.Cand am intrat la machiaj am spus de la inceput ca nu am nici o preferinta..tocmai sa vad ce iese din mana unui profesionist...tipa care m a machiat vorbea foarte incet si nu auzeam mai nimic din ce ma intreba, iar pentru machiaj a folosit niste nuante de lila-mov, pentru pometi un blush maro (cu toate ca eu am tenul deschis) si pentru buze..un gloss maro-visiniu...Cand m am dus la oglinda sa vad ce a iesit am crezut ca fac apoplexie...nu sunt specialista in domeniu, dar din ce mai stiu si eu...in machiaj, trebuie sa pui accent pe un anume lucru, ochi, buze....Eu aratam precum Morticia..am rugat o pe dra respectiva sa mi stearga gloss ul care avea si un miros de "vechi",dupa care mi a dat cu un ruj - nude...ma rog era mai acceptabil.Dupa care incepe nebunia..ma duce la receptie impreuna cu lista produselor utilizate pe fata mea..si ma intreaba tipa ce vreau sa cumpar...zic nimic! Pai de ce? Nu va place nimic? Le spun ca nu e vorba de asta ci nu am ramas prea placut impresionata de gloss/ruj si i am spus si de mirosul respectiv...ea a venit cu argumentul ca datorita faptului ca aceste produse nu contin parfum sau alte arome "prind" acest miros...eu n am vrut s o contrazic, sa i spun ca un ruj vechi, miroase ca un ruj VECHI. Am zis sa evit elegant si sa plec...dar..pleaca daca poti!! Tipa tot incerca sa mi bage pe gat produsele lor...lucru care m a deranjat f tare.. daca vreau sa cumpar ceva iti spun..sau sa specifice ca este obligat sa cumperi ceva, nu sa te hartuiasca in ultimul hal...Ma rog..in cele din urma am reusit sa plec..iar cand am ajuns acasa am constat ca mi aparusera si mie cateva pete rosii...la mine e posibil sa fie din cauza ca am tenul sensibil...dar per total...o experienta neplacuta!!!

Anca Buzea spunea...

Observ ca toata lumea a avut experiente neplacute cu cei de la Il Makiage. Oare o fi cineva care a plecat multumita de la ei? sunt tare curioasa... :)

Anonim spunea...

Nu cred ca o sa gasesti pe cineva multumit. Eu am fost duminica trecuta si am plecat socata. Recunosc nu ma machiez zi de zi dar cand o fac incerc sa nu arat ca, clovnul de la circ sau moarta, iar preturile la produse sunt mari comparativ cu, calitatea. Cand cineva imi spune ca produsul X e hidratant ma astept sa fie asa aici a fost exact invers mi-a uscat tenul si mai rau decat era. Per total eu zic ca ce gratis clar nu e bun sau are vreo steluta.

gabi spunea...

Exact prin aceeasi experienta am trecut, si sincer imi pare rau ca mi-am pierdut timpul cu asa ceva. Pe langa faptul ca am fost sunata in fiecare zi pt confirmarea faptului ca voi fi prezenta acolo, de catre o voce super enervanta, ajunsa la fata locului am simtit ce inseamna sa fii injosit.
Amabilitatile sunt doar de fatada, esti machiat si ti se acorda atentie in functie de cati bani arati ca ai (prin marca gentii, tzoale etc.). M-am dus machiata, (si folosesc doar produse Max Factor, cu care eu una ma impac foarte bine) ca sa plec ca o stafie de acolo. In primul rand baza pt machiaj nu exista. Dra blonda mi-a dat cu un fond de ten pudra direct pe fata, si cu bidineaua iesea mai uniform. Fara concealer fara nimic, desi aveam nevoie pt ca am cearcane destul de pronuntate. Apoi mi-a pus un fard vinetziu la ochi si un gloss Fuchsia, si da, un rimmel albastru. Ah sa nu uit de blushul maroniu cu care m-a dat pe obraji tample si frunte. La final ma duce la casa si ma intreaba ce mi-a placut mai mult...
Ma uitam la mine si nu puteam sa cred ca aratam ca un raton cu pete pe fata si cu bot fuchsia. Din politetze i-am zis ca e ok si la insistentele ei a ramas ca fardul si glossul mi-au placut cel mai mult. Cica. Scrie niste preturi pe hartie dupa care imi spune puteti plati cu cardul sau in valuta.
LOL? M-am albit la fata cand am vazut ca totalul era de vreo 220 de lei pt un gloss si un eyeshadow. Am zis ca prefer sa ma mai uit, am intrebat si de un kit de 12 culori, cica platesti 4 pleci cu 12. Raspunsul: 500 lei cu reducere 400. Reducere pe viata spune dra! De cum i-am zis ca nu am venit pregatita cu sume atat de mari la mine, mi-a si intors spatele desi as mai fi avut niste intrebari si mi-a zis la revedere.
Am plecat cu coada intre picioare, si cu gustul amar al unui marketing agresiv. Daca cei de la Il Makiage cred ca asa o sa convinga, ii anunt ca nu au succes, si in niciun caz sa te agati de numele lui Bobby Brown (makeup artistul lui Oprah).
M-am dus la prezentare cu gandul sa cumpar si sa imi imbunatatesc trusa de machiaj, si de ce nu, sa fiu machiata "profesional", timp de 45 de minute cum mi s-a spus la telefon. Mai mult de 5 minute nu am stat pe scaun si am plecat mai urata decat am venit. NU M-ATI CONVINS!

Anonim spunea...

Acelasi lucru am patit si eu...
Am fost la ei duminica, pe 12 septembrie si am constatat cu oroare ca aceste profesioniste nu sunt decat niste incepatoare. Si eu ma machiam mai bine si au si un marketing agresiv. Daca sunt o firma asa de renumita, cum de isi permite sa trateze asa clientul si sa il mai oblige si sa cumpere acele produse.
Sincer, nu mi-au placut. Nu vor avea succes cu aceasta metoda de lucru si cu acele produse.

Anonim spunea...

buna. la fel ca toata lumea am patit-o si eu. am fost dumica asta la ei, iar impresia care mi-a facut-o e departe de a fi buna.inca de la inceput am avut un gust amar cand tipa care tinea prezentare a avut de comentat cand i-am spus ca pe mine Lipfinity de la Max Factor iti sta tata ziua pe buze.al 2-lea lucru deranjant a fost cand make-up artistul care m-a machiat a avut de comentat in legatura cu sprincenele mele,dupa ce mi-a admirat ceasul CK de la mana a tinut sa-mi spuna ca am niste sprincene prea comune la ce ceas port...wdf.. nu le am nici groase, dar nici subtiri, iar toate cosmeticienele care am fost nu au avut nimic de reprosat, chiar m-au laudat ca se potrivesc cu forma fetei, dar am trecut de aspectul asta.am plecat de acasa machiata ok( dupa mine) ca doar de, urma sa am un make-up artist la mai putin de 50 cm de fata mea, si am ajuns sa nu fiu recunoscuta cand m-am urcat in masina prietenului meu. primul lucru care l-am facut a fost sa merg sa-mi iau niste servetele demachiante, ca nu se putea asa. tin sa spun ca nici macar nu am fost data cu mascara, iar fond de ten, doar pe sub ochi, aratam ridicol. mai ales ca am tenul fff sensibil, si trebuie sa ma dau mereu pt a estompa micile pete rosii. la final am fost oarecum norocoasa ca nu folosise pe mine decat un fard si un gloss coral, deci nu prea am avut de unde alege. mi-am luat pana la urma un fard mov, pe care am dat 84 lei, ca nu mai scapam de ele. urat, foarte urat, nu as recomanda la nimeni asa ceva...

Anca Buzea spunea...

Nu meritau sa cumperi nimic de la ei!!!

Anca Buzea spunea...

@ Gabi: nu ai de ce sa te simti tu in nici un fel, ei sunt cei care vor avea de pierdut! Vorba se raspandeste deja si nu cred ca le merge prea bine :)

Anonim spunea...

Am facut cursuri la Il Makiage, primele 2 module.
Am citit comentariile de mai sus, motiv pentru care imi expun parerea, incercand sa fiu obiectiva.
1)Legat de produse - am o parere buna, sunt destinate pentru makeup profesional: pentru sedinte foto, de podium, evenimente, etc., iar folosite in mod adecvat conform principiilor de makeup profesional, rezultatele sunt excelente si de durata. Sunt foarte multumita de farduri (culori frumoase si pigmentate, textura fina si rezistenta dupa aplicare), highlight-ere si fondul de ten compact (pe baza de silicon). Celelalte le consider ok, mai putin rimel-ul. Pensulele nu sunt cele mai bune. Rujurile au intr-adevar un miros nu tocmai placut, asa miros de la desigilare, nici pe mine nu m-a incantat la inceput, insa motivul e intr-adevar faptul ca se evita folosirea de parfumuri.
Fiind produse profesionale, cu rezistenta ridicata, personal consider ca sunt prea puternice pentru a fi folosite zilnic (fiind insa excelente pentru evenimente, ocazii speciale).
2)legat de personalul Il Makiage - organizarea lasa mult de dorit, majoritatea persoanelor anagajate acolo au pregatire slaba. Politica firmei nu e bine pusa la punct, se vaneaza comisionele si angajatii devin agresivi. Partea cea mai neplacuta e faptul ca trateaza superficial spre jalnic clientii (depinde de angajat, de gradul lui de pregatire, frustrare, constientizare, etc.). Majoritatea angajatelor pot fi bine definite de termenul de "pitzipoance": tipic agasante si stresante, nu foarte coerente in gandire dar cu scopuri bine definite.
In randul asa-ziselor makeup-artiste se gasesc putine cu pregatire adecvata, dar si in cazul acestora compromisul e facut, caci isi pune amprenta politica stresanta a firmei: de a asigura un machiaj in nu mai mult de 15 min si de a face vanzare.
continuare….vezi 3)…

Anonim spunea...

continuare….
3)legat de cursuri - Am decis sa urmez cursurile nu pentru ca am fost impresionata de sedinta de makeup la care am fost invitata. Din contra, am fost stupefiata de ce machiaj mi s-a realizat. Fata mea era muuult prea incarcata de produse (un machiaj reusit e cel care incarca cat mai putin tenul si arata firesc pe fata), foarte prost alese si nefericit potrivite pentru culoarea tenului si pentru trasaturile mele. Cat despre machiajul facut Ancai la Il Makiage, il gasesc slab realizat, nu tocmai buna combinatia de culori, inclusiv a fondului de ten raportata la nuanta pielii, si cu tenta vulgara.
Motivele pentru care am ales sa urmez cursurile au fost subiective si strict raportate la mine: nu voiam sa aloc prea mult timp, era vorba de una sau doua sedinte pe saptamana, seara; si ma bazam pe capacitatea mea de a asimila si intui repede, deoarece practic activitati in domenii conexe. Pentru a face un curs profesional de la A la Z, necesita investitie materiala destul de ridicata si timp pentru practica intensiva zi de zi. Cursurile de la Il Makiage nu sunt cele mai scumpe, insa raportat la numarul de sedinte, pretul e piperat. Si tocmai datorita sedintelor putine si scurte, le consider superficiale. Oricata bunavointa ar exista din partea ambelor parti: cursanti si scoala, timpul si informatiile alocate sunt superficiale.
Primul modul, basic-ul nu a fost satisfacator pentru mine, iar al doilea modul, professional-ul l-am facut cu o profesoara din Ungaria. Profesoara mi s-a parut ok, plina de buna vointa, am invatat destul de multe de la ea, insa numarul de sedinte e prea mic pentru a beneficia de suficienta informatie si practica.

Anonim spunea...

continuare....pentru cele 2 postari anterioare...

Consider foarte important ca,daca vrei sa devii makeup artist profesionist, sa faci cursuri profesionale. Nu pentru a avea o diploma e important, ci deoarece ca autodidact e mai putin probabil sa beneficiezi de, si sa asimilezi, anumite lucruri esentiale pe care un curs ti le poate oferi sistematic. Ca autodidact, ca sa ajungi bun, ar trebui sa cunosti cam tot ce misca in domeniu si sa ai capacitatea de a selecta si asimila doar ce e relevant. Putin probabil sa intelegi de la inceput ce e bine si ce e gresit intr-un mod logic, desi esti capabil sa reproduci ceea ce vezi pe youtube sau poti fi creativ si gasesti tot felul de variante de makeup (la nivelul acesta esti doar un bun executant). Capacitatea de structurare si esentializare o au doar profesionistii. Ce sunt defapt cursurile? Structurari si esentializari a ceea ce este mai important in domeniu realizate de profesionisti ce isi impartasesc experienta lor. Ca makeup artist profesionist trebuie sa fii capabil sa discerni ce e de calitate si ce e de prost gust inclusiv in plan teoretic si de concept, de ce acelasi machiaj poate fi potrivit intr-un anumit context si de prost gust in altul, etc.. Sunt lucruri pe care in primul rand le simti, dar pe care trebuie sa le dezvolti si sa fii capabil si sa le sustii foarte bine la nivel teoretic si practic. Un curs trebuie sa iti asigure cat mai compact si structurat aceste lucruri.
In momentul de fata recomand cursurile Il Makiage doar acelora ce vor sa faca un curs in paralel cu alte activitati si nu pot aloca prea mult timp pentru acesta. Tinand cont ca Il Makiage cosmetics company si-a creat relativ recent o filiala in Romania, respectiv din februarie, ca sistemul lor e inca in dezvoltare si ca incearca sa fie prezenti la cat mai multe evenimente fashion, asigurand servicii de makeup, tind sa cred ca se vor perfectiona si dezvolta tot mai mult si poate in curand vor asigura servicii mai de calitate, pe masura calitatii produselor lor.

elena spunea...

Am trecut si eu acum cateva zile pe la cei de la Il-Makiage, sincer mie nu mi s-a parut totul chiar asa de dramatic, in primul rand cred ca am avut noroc de make-up artistul care m-a machiat, s-a purtat foarte ok cu mine, mi-a recomandat ce culori mi-se potrivesc pentru tipul meu de ten, culoarea ochilor, a parului etc. Fiinde pasionata de make-up am intrat intr-un birou cu un reprezentant pe parte de vanzari si acolo mi s-au expus preturile si posibilitatile de a urma un curs profesional la ei, sincer m-am interesat acum un an la Giulia Nahmany pentru cursurile de make-up si am plecat de acolo dezamagita de preturi, la cei de la Il-Makiage in comparatie cu preturile de pe piata sunt acceptabile,mai ales ca ai posibilitatea de a plati in rate. Nu stiu daca sa le urmez la ei sau nu, dar oricum pentru "anonim", nu cred ca e frumos daca critici pe cineva sa nu-ti spui numele si plus de asta nici tu nu stii ori critici ori lauzi, adica un pic hotaraste-te, cat despre angajate nu cred ca sunt toate pitzipoance, doar nu le-ai cunoscut tu pe fiecare in parte incat sa le poti eticheta.

Anca Buzea spunea...

Elena, esti prima persoana pe care o aud ca a plecat multumita de la ei, ai fost norocoasa pesemne :)

catalina spunea...

Am fost si eu acum 3 luni pe la ei, mie mi-a placut atmosfera de acolo si sa fim seriosi unde te duci si ai ocazia sa te machiezi gratis cand la noi o sedinta profi de make-up e de la 200Ron in sus ,oricum nu cred ca prea ai auzit de oameni care au fost multumiti pentru ca probabil nu stau sa scrie pe bloguri doar folosesc produsele si atat.

Anca Buzea spunea...

Catalina: ti se pare mult 200 RON o sedinta de make-up? Crezi ca in afara Romaniei preturile sunt mai jos?

catalina spunea...

Dupa cum ai observat am spus de la "200Ron in sus", nu mi se pare nici mult nici putin, e vorba ca in Romania nimeni nu ofera sedinte de make-up gratis ca aceasta companie,Il-Makiage, iar ca sa ne comparam cu alte tari ar trebuii mai intai sa ne schimbam mentalitatea.

Anonim spunea...

Eu am fost....mie mi s-au parut super ok produsele...adica pe piata altele mai bune nu am vazut....In prezent le folosesc si sunt foarte multumita de ele . Chiar daca pretul intr-adevar e mare... produsele tin foarte mult.Aceeasi senzatie am avut-o si eu inainte sa le incerc.Dupa am observat ca fondul ala de ten se intinde nu gluma , si chiar a rezistat o sticlutza de 2 ori mai mult decat cealata pe care mi'o luam eu...tot la acelasi pret am ajuns : ori ca dadeam 40 lei de fondul de ten de 2 ori in acea perioada ori ca dadeam un milion pe ala care rezista de 2 ori mai mult si imi mai si acoperea cosurile si multe altele(ca asta ar trebui sa faca un fond de ten , nu???)
Prima data am auzit de ei de aici

http://en.kendincos.net/video-npfhvhl-clara-rotescu-amp-il-makiage-acasa-tv-flv.html

M-am uitat evident pe net si am vazut comentariile facute...M-am speriat dar am zis hai ma sa ma duc sa vad , poate o punem de un scandal monstru . Am ramas placut surprinsa ptr k nu a fost dloc asa , ba chiar m-am simtit super bine . M-am si miscat putin pe scaun(pentru ca mie imi place muzica tare) alaturi de domnisoara blonda ce prezenta produsele...mi-a parut foarte simpatica . Make-up artistul era o domnisoara foarte deschisa si mi-a placut foarte mult ca zambit tot timpul , m-a binedispus si m-a scos din starea de "scandal" pe care o aveam.
In concluzie....produsele ti le recomand , sunt extraordinare...fardurile de pleoape care au aceeasi culoare intensa si pe ochi , nu numai in trusa - fondul de ten care ACOPERA , nu doar coloreaza pielea...si rimelul care m-a facut sa am si eu insfarsit GENE:))

Unknown spunea...

Baiii isi merita toti baniii!!!Probabil ai avut tu pielea mai sensibila in ziua aia.Eu le ador:X:X
Am fost si model la o tipa care facea scoala de machiaj acolo , super tare!Am invatat si eu cate ceva!!!Cu detalii totul , fara stres , parca nici nu era curs , era distractie in care capatai cunostinte . Super prezentare , super tipele!!!
XoXo

narcisa spunea...

si eu am fost la o sedinta de make-up la ei.am fost placut impresionata , mai ales ca fata care m-a machiat,Diana /Liana nu stiu sigur chiar mi-a spus ce culori mi se potrivesc , ce tip de produse ar trebuii sa folosesc etc.mi-am cumparat un anticearcan pentru ca mi-a acoperit f bine cearcanele , in ciuda faptului ca pana atunci chiar dadusem multi bani pe anticearcane fara niciun rezutat.mi am mai cumparat si un gloss care chiar a rezistat f mult in comparatie cu alte glossuri pe care le folosisem.atmosfera mi s a parut una prietenoasa , chiar daca machiajul mi la facut relativ repede , dar a fost eficient.intr adevar , stand la machiaj am observat in stanga si in dreapta niste machiaje chiar hidoase si staturi de fond de ten date cu lopata ...dar asa cum a mai spus cineva sus totul depinde de make-up artist , ce pregatire are , educatie etc .
eu o sa ma intorc la ei sa mi iau si fond de ten , pentru ca acum nu aveau nuanta mea.

Anonim spunea...

Buna...eu fac cursul la IL MAKIAGE, am luat primele 2 module sunt foarte incantata , dau bani in rate si chiar te invata ce trebuie...produsele sunt super si ai parte de multe reduceri de 50%...
Daca vrei sa faci un curs si iti place il faci din tot sufletul..iar dak te duci asa de dragul de avedea cum te macheaza si nu ai nici un habar, normal k zici k nu te-a facut cum trebuie..produsele sunt la fel de bune ca si M.A.C-ul..
Teeorie se face foarte putina se pune baza pe practica..la fiecare curs vi cu trusa ta si cu un model..cu cat mai multe modele si fete diferite cu atat mai bine, inveti repede si bine, profa vine la fiecare in parte corecteaza ce ai gresit..stergi si faci din nou..profa este de treaba si admosfera cat se poate de relaxanta, se rade , se glumeste nimeni nu sta crispat..
Suma intradevar este foarte mare dar te alegi cu multe avantaje...
Nu imi apre rau de acest curs, lucrez intr-un coafor si stiu foarte bine ce e bun si ce e prost asa k incercati IL MAKIAGE ...Multumesc

Anonim spunea...

hmmm mi se pare interesant ca multe dintre cele care au fost multumite de experienta cu aceasta firma sustin sus si tare ca nu suntem in masura sa criticam si sa etichetam,in timp ce si ele fac acelasi lucru vis-a-vis de noi.
trecand peste acest aspect deranjant(in fond si la urma urmei,suntem democrati,avem dreptul la opinie,iar eu mi-o exprim nu doar pe blogul acesta,am facut-o si direct angajatelor)...mi-a fost foarte clar de la bun inceput ca asa-zisa preocupare pentru sosirea unei vedete ca mine acolo (make up artist manager special ptr mine,solicitare de confirmare etc )
45 de minute?au fost 8 minute dupa cronometru
sfaturi despre machiaj?mai degraba lucrurile au stat astfel:m-am dus machiata si am fost nevoita sa ii mentionez d-soarei make-up artist ca voi avea nevoie de un demachiant...a luat un servetel si m-a sters doar pe obraji
GROAZNIC! am intrebat de ce nu ma demachiaza complet,inclusiv la ochi si mi s-a raspuns ca oricum nu au rimel!!!!!!!!!(ditamai compania de machiaj profesionist nu are rimel!!!!!!!!) si ar dura f mult...mie mi se parea ca era tot timpul din lume comprimat in cele 45 de minute alocate ,chipurile,special mie,nu vad de ce s-a pus problema asta
in fine
mai apoi...dupa demachierea stricta doar a obrajilor !,mi se aplica un fond de ten pe baza de apa si eu ii explic de fapt ce tip de ten am,pori deschisi,cu nevoie de o mai mare acoperire etc...ea insista ca e pe baza de apa si nu contine parfum...fara nicio legatura
...continuarea imediat dupa

Anonim spunea...

apoi ma intreaba ce vreau pe pleoape.ii zic :ceva sa imi stea bine.ma intreaba iar: ce culoare vrei.ii zic:o culoare care sa ma avantajeze(ochi caprui,par castaniu).imi raspunde cu parere de rau in glas(wtf????):pai la ochii caprui merge orice culoare,zi-mi tu ce vrei sa iti fac?ii raspund:fa-mi ce crezi tu ca m-ar convinge sa cumpar produsele.si ea tot insista sa ii comunic eu ce anume imi doresc pentru pleoape."ma provoaca",imi zic.si revin :ok,imi doresc un machiaj smokey eyes,pentru ca nu am incercat pana acum.raspunsul ei: nu se poate,facem doar machiaj natural.o privesc sec si aleg un rozaliu.de aici pornind ,ii marturisesc ca am mania asortatului,inclusiv la machiaje(fie ochi stridenti machiat,fie buzele intens colorate.niciodata ambele,cu atat mai putin pentru zi.niciodata nuante certarete intre ochi si buze etc etc).se pare ca nu a inteles,iar rezultatul a fost dezastruos : ochi:roz-mov,blush maroniu,buze aproape rosii.cel mai mult m-a deranjat insa fondul de ten aplicat la repezeala,o nuanta total nepotrivita tenului meu,iar o textura imposibila pentru nevoile pielii:imi accentuase incredibil de mult porii,desi fix despre asta o avertizasem(si isi putea da seama doar privindu-ma oricum).imi venea sa plang de nervi
8 minute dupa ceas,am mai precizat?iar rezultatul cred ca ar fi facut sa crape si oglinda din fata mea
imediat apoi m-a repezit sa imi faca o fisa,pe care mi-a scris numele gresit,mai exact BEATRIS,in loc de BEATRICE.am inghitit in sec,apoi i-am precizat ca ar fi nevoie de o corectura si mi-a aruncat o privire extrem de nepoliticoasa.ma intreaba ce anume mi-a placut,ii spun ca nu m-a convin nimic,cu atat mai putin fondul de ten pentru preturile pe care le practica
si dupa o incercare nereusita de a-mi prezenta avantajele achizitionarii unor astfel de produse fara a tine cont de DORINTA SAU NEVOIA MEA in termeni de machiaj,am lasat-o complet balta si am dat verdictul final: nu cumpar.
Iar acum urmeaza punctul culminant : MI-A ARUNCAT FISA IN FATA,SPUNANDU-MI CA E PROBLEMA MEA,SI MI-A INTORS SPATELE
evident am ramas fix masca...mai ceva decat imi facuse ea pe fata..imi pare rau ca nu i-am retinut numele(mica de statura ,slaba,blonduta tunsa pana la umeri si ochi verzi sau albastri mari),pentru ca am mers la o alta angajata care se ocupa mai mult cu asistenta pe acolo (imbracata business,f ok tipa) si am intrebat-o daca se respecta compania intr-atat incat sa accepte feedback din partea fostilor clienti potentiali.mi s-a zambit politicos in semn de aprobare,am comunicat ca e inadmisibil sa ti se arunce fisa in figura si sa ti se adreseze pe un astfel de ton,apoi sa iti intoarca spatele pentru ca nu te-au convins tot ei...m-a intrebat cine anume,am descris-o pe domnisoara cu pricina si ,in urma identificarii ei ,mi s-a raspuns pe un ton cu iz de lamentare:da,e foarte noua in echipa.am salutat si mi-am vazut de drum
un raspuns cat se poate de slab,menit a ma expedia frumos.
si ma gandeam indignata:cum adica foarte noua?ori e noua,ori nu e?si ce importanta are gradul de noutate in acea echipa vis-a-vis de regulile de bun simt?vis-a-vis de amabilitate?nu mai spun ca din punct de vedere marketing ,a fost clar cea mai slaba veriga de acolo..ma uitam in jur,colegele ei fusesera viclene si chiar pareau ca isi dadeau interesul
ea a picat de bleaga,nu a vandut nimic,s-a ofuscat,pe mine m-a enervat si rezultatul este ca acum postez pe forumuri de profil a mia reactie negativa fata de produsele lor!

Anonim spunea...

Intradevar exista ceva bun la ei, cafeaua, este singura care mi-a placut. Eu sunt blonda cu ochii albastrii si sprancene tot blonde si suptiri. Sa faci un machiaj fara sa pui in evidenta sprancenele care dau forma fetei, mai ales daca necesita, mi se pare grav, mi-a fost aplicata o dunga subtire pe toata pleopa de sus cu creion albastru, rimel albastru la ochii albastrii si blush ceva cu tenta maro , va las pe voi sa comentati........

micky m. spunea...

Sa stii ca de cand am vazut acest machiaj, am si mai mare respect pentru ceea ce faci. Nu ti se potriveste deloc. Eu credeam k iti vine bine orice machiaj dar acum imi dau seama ca look-urile tale sunt f.bine gandite si k puteai face sute de greseli pana acum cu machiajul, dar nu ai facut-o.:)

Anca Buzea spunea...

Micky, forma ochilor mei nu este cea mai fericita pentru orice tip de machiaj. Am ochii migdalati, insa mici si scurti. Asta inseamna ca am nevoie de un machiaj care sa-i mareasca si sa-i lungeasca in acelasi timp :) se pare ca am fost un caz prea dificil pentru domnisoara de la Il Makiage, asa ca mi-am propus sa nu ii mai deranjez :)

Andra spunea...

Acum am aflat pt prima data de Il Makiaje si citesc cum ca este o companie cu peste 30 de ani de experienta > impresionant! Este, insa, descurajant ce se intampla la ei...

Cand am vazut pozele, fara sa citesc postarea m-am intrebat instantaneu "Ce s-o fi intamplat? De ce a optat Anca pt un astfel de machiaj?"... care machiaj mie personal nu mi se pare ca ti se potriveste, cunoscandu-ti celelalte machiaje care imi plac f. mult, iar unele mi se potrivesc si mie si le-as purta oricand.

Nu sunt make-up artist si nu ar trebui sa comentez, insa nu-ti trebuie cursuri de specialitate sa observi greselile din machiajul de mai sus. E trist, mai ales ca este vb. de reprezentanti ai unei astfel de companii.

Daca spui ca produsele ti s-au parut interesante, ai putea sa dai o sansa produselor, insa daca mergi sa faci cursuri de specialitate la ei si o sa dai de acelasi tip de persoane, nu cred ca vei invata ceva in plus.

Nu vreau sa jignesc pe nimeni - probabil ca sunt si oameni de calitate acolo, altfel nu ajungeau unde sunt...

Anca Buzea spunea...

Ada, nu cred ca voi cumpara vreodata de la ei. Am ramas cu un gust atat de amar incat numai cand trec pe langa standul sau pe langa reprezentantele lor, reactia imediata este de a ocoli. Intr-adevar, mare pacat... nu au stiut sa se afirme. Au crezut ca in Romania se poate orice, ca oamenii accepta. Ei bine, nu este chiar asa.

Anca Buzea spunea...

Draga Elena, vad ca am scris degeaba ieri ca voi sterge toate comentariile in care sunt aduse jigniri sau in care observ refulari. Sunt sigura ca exista si cuvinte mai decente in limba romana pentru a-ti exprima dezaprobarea fata de cele scrise mai sus de mine sau de alte persoane.

Personal, investesc o multime de bani in cosmetice, mergand pe ideea ca investesc in calitate. Sunt sigura ca nu sunt singura persoana care face acest lucru. De aceea, pot face diferenta intre produse bune si altele mai putin bune.

Cred ca ai citit, totusi, ca ceea ce a deranjat cel mai mult a fost atitudinea reprezentantelor Il Makiage, cele pe care tu le descrii "amabile si dragute". Ei bine, cu mine nu au fost nici amabile, nici dragute. Si nici sfaturi nu mi-au dat. Daca ai fi citit cu atentie ce am scris, ai fi inteles asta.

Silvia spunea...

NUUUUUUUUUUUUU!

nicoleta spunea...

oribil si extrem de scump pentru o femeie normala care nu cred ca isi permite sa dea pe un ruj 81 lei sau pe un creion 86 lei. Practic intradevar parca te obliga sa le cumperi produsele o lipsa de profesionalism total. eu nu sunt in domeniu dar mi-au realizat un machiaj total nepotrivit atat cu personalitatea mea cat si cu tenul meu, asteptam mai mult din partea unor " profesionisti" ce sa zic nu va pierdeti timpul cu IL MAKIAGE

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Si despre ce ai zis tu Anca...Ea nu poate dct sa-ti fac aun machiaj asa cum vede ea , avem gusturi diferite...suntem si noi oameni... Nu ne poate nimeni multumi pe toti....asa cum nici tu , nici eu nu putem multumi pe toata lumea!Incercati sa nu mai fiti asa dure si sa va puneti in locul lor....

Unknown spunea...

Si pe buna dreptate...nu avem dc sa ne certam ca nu suntem tzatze de la piata....dar ar trebui sa nu mai stergi comm nimanui...le lasi acolo si le zici ca din momentul ala nu le mai raspunzi....cred ca ai fi mult mai apreciata ptr asta...dct ptr faptul k stergi comm...eu asa le fac....cred ca e mult mai dureros.pup

Anonim spunea...

Salut!Eu am trecut astazi pe la Il Makiage si am ramas dezamagita...fetele alea nu prea au treaba cu machiajul profesionist. Ma asteptam sa gasesc acolo niste fete pasionate de machiaj si de frumos in general, dar am fost surprinsa de cat de prost erau machiate ele insele. Sedinta de machiaj a fost foarte foarte scurta, nu mi s-a explicat nimic despre culori, pensule sau altceva. Am fost intrebata la fiecare 2 secunde cum ma simt cu fondul de ten pe care mi l-a aplicat destul de agresiv pe fata. Trusa de machiaj arata jalnic, pareau niste resturi de farduri pe care le aplicau in mare graba. La final tipa care m-a machiat m-a chemat la oglinda sa vad rezultatul...nimic impresionant. In secunda urmatoare eram aproape fortata sa achizitionez fondul de ten numai ca le-am raspuns politicos ca o sa ma mai gandesc si eventual il cumpar cu alta ocazie daca ma hotarasc sa il iau. Asta nu le-a cazut deloc bine!

Apoi am fost chemata de managerul make-up artist intr-un birou sa mi se explice care e treaba cu colegiul acela de make-up artist. Tipa a trecut la subiect abia dupa ce mi-a analizat bine ceasul de la mana si m-a intrebat daca pietrele inelului meu sunt diamante sau sticla/zirconiu. Asta m-a enervat la culme! Cursurile in sine suna interesant, dar daca sunt predate de oameni ca cei pe care i-am intalnit azi prefer sa investesc banii in altceva :)

Mi-au placut in schimb paleta foarte larga de culori pt fardurile de ochi si rujurile, aratau tare bine.

Anonim spunea...

buna! am avut si eu o experienta ingrozitoare cu cei de la il makiage.. desi makiajul pe care ti l-au realizat este previzibil si destul de banal ,crede-ma ca te-au makiat suuuuper pe langa cum m-au facut pe mine.. doamne a folosit make-up artist-ul (andreea , o fata tunsa scurt blonda) un fond de ten care costa 190 lei groaznic mi-a creat un efect de masca si in plus special am stat cu el toata ziua pe fata sa vad daca este bun..efectul? seara aveam tenul uleios(asa il am de obicei insa produsele lor profesionale ma asteptam sa estompeze cat de cat luciul.mai ales pudra..si mai ales ca am specificat ca am ten cu probleme-gras,cu pete rosii,sensibil,ceea ce era si vizibil de fapt).Apoi a folosit o mascara care mi-a facut niste gene total neobservabile si deloc accentuate (mascara mea de 30-50 lei imi face niste gene superbe pe langa a lor), sa nu mai zic ca la ochi a folosit un roz total banal intins fara pic de imaginatie pe toata pleoapa ,asa in graba ca deh ,important este sa cumparam nu sa plecam multumite de acolo..sa nu mai zic ca nu mi-a accentuat ochii cu nicio dunga creion tus ceva.. andreea m-a makiat ingrozitor va spun sincer ca fara scoala ma machiez de zeci de ori mai bine pentru ca stiu ce mi se potriveste, prietenul meu cand m-a vazut s-a crucit cat de rau aratam .. se astepta si el sa vin acasa intr-adevar schimbata de mana unui profesionist.. la sfarsit cand m-am vazut in oglinda aia nu stiam cum sa fug mai repede acasa sa ma demachiez..si a inceput hartuiala.."hai cumpara nu cumprei nimic? vai ce bine iti sta ti se potriveste de minune machiajul" de parca eu eram chioara..fondul meu de ten de 50 lei(este unul de la deborah scz nu fac reclama:P) este de vis pe langa acela de 190 lei-m-a cam socat pretul comparand cu rezultatul..poate asta doar in cazul meu(si al prietenei mele si ea a plecat de acolo machiata ingrozitor). in concluzie experienta a fost destul de dezamagitoare dar mi-a folosit la ceva: de acum stiu ca ma pricep de minune sa ma pun in valoare singura cu machiajul pe care mi-l fac raportand la prestatia profesionistelor.. va doresc o zi placuta fetelor, scuze daca am deranjat cu parerea mea:)

Anonim spunea...

Mai fetelor , de ce tineti voi neaaparat sa va plangeti permanent?
Bun , pentru unele dintre voi nu au fost bune produsele...Dar poate ca altor fete le-ar fi de folos un produs de la aceasta firma , iar ele vazand ce se scrie pe aici...nu mai incearca produsul.Nu ajutati cu nimic.Va inteleg nemultumirea insa ar trebui sa incercati sa spuneti si partile bune si cele rele , nu numai cele rele.
Pupici

Anonim spunea...

Haideti sa consideram ca produsele sunt o femeie extrem de frumoasa iar angajatii firmei niste haine zdrenturoase.
Vedeti femeia pe strada imbracata in haine zdrenturoase si ce faceti?Nu mai spuneti ca este frumoasa doar pentru ca vestimentatia nu este achizitionata de la milano?

Anca Buzea spunea...

@ Emy: tocmai pentru ca sunt o fata cu bun simt, lumea incearca sa profite de treaba asta. In primul rand, apreciez faptul ca macar te-ai semnat cu un nume si nu ai postat Anonim, cum fac majoritatea persoanelor care nu aproba ce s-a scris aici.

In al doilea rand, daca ai fi si tu fata cu bun simt, nu ai incepe prin "Anca ziceai ca te cheama?" Stii foarte bine cum ma cheama din moment ce te afli pe blogul meu.

In al treilea rand, nu sunt de acord cu exprimari de genul "maimutelor" si alte injurii. Cred ca ai putea gasi si alte modalitati de a le face pe aceste fete sa se simta prost pentru ca nu sunt de aceeasi parere cu tine. Fiecare are sau a avut o experienta proprie si a relatat-o. Nu este cazul sa incepem sa ne jignim pentru niste produse cosmetice.

Sincer, eu ma bucur pentru tine ca ai avut parte de o sedinta placuta si ca ai plecat multumita de la ei.
Poate toate mesajele si comentariile de pe diferite bloguri nu au fost ignorate si s-a produs o schimbare in bine. Cred ca o companie inteligenta, condusa de oameni inteligenti, este capabila de a-si asuma criticile si de a face modificarile necesare. O astfel de companie este cea care rezista pe termen lung.

Carina Dumitru spunea...

Anca , de ce persoanelor care au jignit angajatele companiei le-ai pastrat comentariile si probabil pe cele care erau Pro Il-makiage si vorbeau neadecvat din punctul tau de vedere cu domnisoarele le-ai sters?Astept raspunsul tau.

Anca Buzea spunea...

Draga Carina, am moderat strict comentariile care aveau exprimare ca la piata, cu injuraturi si tot tacamul. Daca ti se pare ca am sters comentariile pro-companie, te rog sa citesti cu mai multa atentie.

Daca tu ai avea un blog, ai petrece multe ore pe zi facand machiaje, poze, editand si redactand, raspunzand tuturor mesajelor primite, oare te-ai simti bine sa vezi ca apar Anonimi care incep sa injure pe toata lumea? Ai considera ca este ok sa lasi comentariile respective publice pentru ca apoi lumea sa te puna pe acelasi nivel cu persoanele respective?

Carina Dumitru spunea...

Anca fiecare persoana stie sa se exprime in moduri diferite(mai cu stil si mai de la tara).Cred ca ti s-a intamplat macar o singura data sa te sune o bine crescuta si sa iti adrese injurii telefonic sunand cu numar privat . Fiicei mele i s-a intamplat-in conditiile in care ea nu vorbeste urat . Cum ar putea afirma cineva ca fiica mea este prost crescuta si cum o poate include in acea categorie de domnisoare in conditiile de fata?Iti spun eu-NIMENI.
Oamenii intr-adevar te pot cataloga dupa persoanele cu care umblii pe strada , dar nu cu cele care posteaza pe blogul tau . Prietenii ti-i poti alege , dar cititotii nu .
Odata cu crearea acestei pagini de internet , cu crearea acestor mici povestioare ti-ai asumat un risc clar de la inceput . Incearca sa le respecti drepturile si sa faci fata situatiilor intr-un mod elegant.

Andreea spunea...

Buna,vreau sa va spun ca am trecut si eu impreuna cu prietena mea printr-o astfel de experienta cu Il Makiage si pot sa afirm ca singurul lucru care mi-a placut a fost tipul care ne-a prezentat produsele (George) foarte deschis, simpatic si glumet :D datorita lui a fost o atmosfera foarte placuta la inceput...pana ne-am asezat pe scaune pentru a fi machiate.Fata care m-a machiat pe mine (care apropo avea un machiaj oribil, obrajii ei erau foaaaaarte incarcati de fond de ten si pudra, se vedea atat de urat si un ruj negru pff) era foarte sictirita cu toate ca eu incercam sa port un dialog cu ea si sa fiu draguta,nu scotea nici un cuvant desi dupa cum ati spus si voi era vorba ca primim niste sfaturi de la ele...Mai mult de 10 min nu a durat machiajul, m-a dus la oglinda 2 secunde m-a lasat sa ma uit si apoi m-a intrebat ce produse imi plac din cele pe care le-a folosit i-am zis rujul si a inceput sa imi scrie pe foaie toate produsele si rimelul si fondul de ten si sa faca un calcul ca si cum m-ar obliga sa le cumpar pe toate.Se uita foarte lung la mine si ma tot intreba ce vreau sa cumpar si datorita insistentelor am cumparat rujul pe care am dat 65 lei. Ideea e ca am plecat foarte entuziasmata de cursurile despre care mi-a vorbit George si ma gandeam sa le urmez (primele2 module) insa aveam nevoie de aprobarea parintilor.Nu stiu daca se merita cu toate ca promisiuni sunt multe dar nu stiu cat de adevarate.Am observat ca au scris doua fete mai sus despre asta insa nu au dat prea multe detalii...ma intereseaza daca e adevarat ca ati mers la diferite evenimente si daca ati primit banuti pe munca vostra...mie una mi s-a zis ca din a doua luna voi reusi cu banii pe care ii voi castiga sa imi platesc cursurile (ma refer la acele 12 milioane care le dam pe luna)si ca o sa imi fac relatii, ca o sa ma recomande pentru diverse evenimente etc...Ideea e ca nu as vrea sa fac aceste cursuri si sa raman doar cu o diploma :-S A si inca ceva..tin sa mentionez ca dupa ce am citit primele comentarii, in legatura cu iritatiile care le-au aparut fetelor dupa ce au fost machiate cu pensule nespalate, am sarit in secunda urmatoare si eu si prietena mea de pe canapea si am fugit direct la baie sa ne demachiem :)) deocamdata nu am observat nimic ciudat..

Anonim spunea...

@ Andreea
Tu poate apreciezi un machiaj simplu , un machiaj de strada... Insa exista si oameni care apreciaza un machiaj mai complex , mai ciudat , mai iesit din comun...e necesar sa-i critici pentru ca sunt diferiti?Crezi ca toti avem aceleasi gusturi?

Anonim spunea...

Cand am fost eu a prezentat Flory(tipa blonduta) care a fost de asemenea foarte oK.Cat despre machiajul domnisoarelor intr-adevar sunt machiate strident , artistic ar fi un cuvant mult mai potrivit , imi place!

Cristiana spunea...

Trebui sa ai curaj , imaginatie , STIL ca sa-ti poti aplica un ruj negru pe buze.Asta inseamna unicitate , asta denota faptul ca ai o personalitate puternica.Unde e greseala?

Anonim spunea...

Vad ca foarte multe persoane au plecat dezamagite de acolo asa cum am plecat si eu.Locatia este frumoasa,noua,curata,bun gust,dar fete sunt groazniceeee..deci am asteptat 20 de min si am stat pe un fotoliu langa geam si langa bucataria lor...ele mancau fetele ca niste nesimtite,radeau fff tare si faceau glume porcoase...nu mi se pare normal ca eu sa astept si tu ca nesimtita sa mananci in fata mea si sa stai la barfa si nu mai spun de un machiaj realizat in 10 minute(sincer eu acasa ma machiez mai frumos) si nici un sfat....Unde sunt cele 45 de min????unde sunt sfaturile???unde e acel machiaj profesional?? si nu mai zis ca ma dat cu fond de ten cu pensula si dupa imi aduna parul lasat de pensula....JALNIC sa le fie RUSINE

Alina spunea...

@Andreea
Andreea intradevar ei te iau la evenimente, dar nu poti sa-ti platesti cursurile cu suma de 6lei/h, iar cat despre relatii nu ti le fac ei trebuie sa ti le faci tu, e un lucru bun treaba cu evenimentele dar eu zic sa fii un pic realista si sa-ti dai seama ca nu iti poti plati taxa de 1200Ron din evenimentele organizate de ei.

Anonim spunea...

Total de acord cu tine. Chiar astazi am participat la o astfel de sedinta de machiaj, in care mi s-a promis cam ce ti s-a promis si tie. Sedinta mea de machiaj a durat cam 3 minute in care mi s-au plasat efectiv cateva culori pe ploape (nici macar nu s-a obosit sa le "blend-uiasca" un pic), iar machiajul semana izbitor cu cel pe care mi-l aplicam singura in clasa a 7-a, fara prea mari probleme si fara a ma considera un make-up artist profi.

Au ramas cam intrigate atunci cand le-am spus ca nu-mi pot da seama foarte bine de consistenta culorilor so de potentialul lor, datorita modului neglijent si total neprofesionist cu care au fost aplicate, fapt ce m-a determinat sa ma razgandesc in privinta unei palete redusa la jumatate de pret si care era intr-adevar placuta, paleta pe care o ochisem dupa succinta perzentare de la inceput.

Desi mi s-a spus ca domnisoara care a avut grija de mine este una dintre cele mai bune, am ramas cu un gust amar in urma experientei tipic romanesti: lipsa de respect si de atentie pentru client si o preocupare maxima de a-si vinde produsele cu orice pret, fara a sti si fara a dori, in fact, sa le evidentieze potentialul.

Thumbs down!

Anonim spunea...

Si eu am fst acolo; tot asa, atmosfera se vroia a fi cool; din fericire, cand am fst eu nu am avt pbe cu muzica data prea tare. Ma asteptam sa primesc sfaturi despre ce m-ar avanjata si vazand ca nu zice nimic am inceput s`o intreb EU ...si eu ma asteptam sa fie mai ok treaba...dar...a fst o experienta...machiajul tau chiar a fst unul la care s-a lucrat la al meu..a dat cu 2 nuante de maro, un blush si un gloss..

Cristiana spunea...

Fetelor....Nu toti avem aceleasi gusturi!De ce preferati sa criticati tot ce este in jurul vostru?De ce nu va puteti multumi macar ca vi s-a oferit aceasta sansa..sa profitati de acea sansa?In strainatate chiar si aceste invatatii in care asteptati si la care se presupune ca sunteti tratate intr-un mod neadecvat SE PLATESC!

Anonim spunea...

PENTRU : Anonim spunea...

21 noiembrie 2010, 21:41

Iubito...nu mi se pare atat de tragic ceea ce au facut - poate erau in pauza de masa ... Si mie una mi se pare normal sa se faca glume la locul de munca.Daca toti am merge la serviciu imbufnati , daca pe tine ca si client te-ar trata un angajat cu spatele mai mult si s-ar adresa cu un ton in care se simte starea de nervozitate , oboseala , etc ti-ar fi mai bine? Mi se pare genial sa imbini utilul cu placutul.

Anonim spunea...

Ce oportunitati? Cand vine cineva si te "agata" in club, dupa care incepe sa te sune insistent sa vii la "marea prezentare a marii firme"; aproape te obliga sa participi pt ca, vai de mine, niste oameni isi rup din timpul lor pretios sa-ti aloce tie in exclusivitate 45 de minute, si asta doar pt ca ai avut proasta inspiratie sa o lasi pe respectiva sa-ti treaca numele pe o lista in drum spre baia din club si sa-ti lasi si numarul de telefon. Asta nu e modalitate de promovare & marketing, asta e cersetorie agresiva. Imi imaginez cat de cautate sunt produsele lor daca mai au putin si te injura daca nu pleci de acolo macar cu un amarat de gloss. Poate ca au produse bune, poate ca nu, singurul lucru cert este ca pleci de acolo cu un gust amar pe care simti nevoia sa-l impartasesti si altora, exact cum fac eu acum. Si daca tot vor promovare, o sa am grija sa-i promovez, dar in sens negativ, oriunde si oricand voi avea ocazia.
Cat despre fondul de ten pe care il am in geanta acum ( am o inima larga, si cersetorii ma impresioneaza intotdeauna, asa ca am cedat rugilor, desi, daca vedeam si niste lacrimi as fi luat mai multe produse) va voi informa despre cat de bun e...
Iar pt echipa Il Makiage un singur sfat : schimbati atitudinea agresiva cu una de implorare in genunchi, pt ca, prin satisfacerea ego-ului clientelor, in loc de 1 produs acestea vor cumpara 2 sau poate chiar 3. Multa bafta in continuare! ;)

Anonim spunea...

Buna, vreau sa spun ca si eu am trecut pe la aceste individe...mi sa parut aiurea sa ma racoleze de pe strada. Nu mi s-au parut serioase, iar de insistentele de la telefon ce sa ma vorbesc...Machiaj facut in graba, pensule pe care le foloseau pe toate fetele, slava Domnului ca nu m-am ales cu cine stie ce iritatie pe fata.Iar la sf. ''specialista''mi-a prezentat o lista de produse cu reducere de 20% si parca cu obligativitatea de a le cumpara produsele.Precizez ca la telefon mi s-a spus cu convingere ca nu voi avea nici o obligatie financiara...

Anonim spunea...

in romania se poate promova ceva doar prin racolare nu observati?nu sunt singurii care fac asta si totusi ii vedeti doar pe ei.super!

Claudia Ene spunea...

Poate ca nu sunt credibila avand in vedere faptul ca postez cu un sinplu nume(nu cu profil care contine poze , etc) insa am fost acolo si chiar am ceva de postestit , vreau sa impartasesc experienta.
Am plecat spre firma lor cu un gust amar deja si m-am comportat ca atare.Le-am vorbit de sus considerandu-le niste carpe efectiv pe angajate.Au lipsuri intr-adevar dar nimic nu e perfect.Ele din pacate pentru mine in acel moment nu mi-au raspuns cu aceasi moneda , ci m-au tratat frumos.Exact asta m-a iritat si m-a facut sa ma simt jenata si nervoasa in acelasi timp.Am avut intentia ulterior sa postez comm in care sa-i critic , sa le fac o reclama negativa.Acum realizez ca as fi gresit.Eu am gresit , nu ele.Asta faceti si voi.Chiar nu ma astept sa recunoasteti insa ganditi-va la asta.
Consider ca au foarte multe plusuri fata de alte firme si sunt PRO IL-MAKIAGE!

Floricele pe câmpii spunea...

Buna! Am ajuns si eu acolo, e adevarat ca am stat la coada pana mi-a venit randul sa ma machieze...ma asezasem pe ultimul scaun de...greseala mea....daca sunt timida! Dar fata care m-a machiat m-i s-a parut ok. M-a intrebat ce m-ar interesa mai mult la aspectul meu si i-am zis ca ochii. Mi-a spus ce culori ma avantajeaza si cum sa ma machiez in functie de forma si marimea ochilor mei. Te machiaza asa cum esti tu in functie de personalitatea ta, si rezultatul normal iese in funtcie de ceea ce ii spui tu. Eu am fost incantata pentru ca ma saturasem de vechiul dermatograf negru pe care il foloseam de ani de zile si nu mai avea nici un efect. Am descoperit ceva nou care ma avantajeaza si e ok. Produsele nu stiu cat sunt de valabile, nu mi-am cumparat de la ei ca nu eram dispusa sa dau 100 de ron pe un fond de ten...naa! Dar ca tehnica sunt ok!

SoSheSays spunea...

ANCA iti multumesc mult ca ai scris despre aceasta experienta!

Eu am fost abordata de o tipa in mall Baneasa si mi s-a spus ca pot participa la aceasta sedinta gratuita, am acceptat. Urma sa merg maine dar dupa ce am citit acest post si am vazut si pozele am renuntat definitiv al idde si le-am trimis un mesaj.

DETEST marketingul agresiv iar pe mine ma face sincer sa fug nu sa cumpar.

In afara de asta, ce observ din comentarii si sincer le-am citit pe toate e faptul ca cele pozitive mai mult ca sigur vin chiar din partea lor, de vreme ce tu probabil esti primul rezultat pentru il makiage romania pe google. sa fim seriosi... Cineva scria mai sus, de ce faceti comentarii negative fetelor de vreme ce exista si persoane care au plecat multumite de acolo? haha pai daca ele nu au plecat multumite ce ai vrea sa scrie?

Nu trebuie sa urmezi o scoala de make up daca te machiezi doar pe tine, sa fim seriosi.

Machiajul facut de ei e nasol, sincer iar linia de demarcatie a fondului de ten e inadmisibila. Iti admir foarte mult modul in care te machiezi tu si faci o treaba excelenta.

Il makiage poate fi un brand de calitate daca astia sunt oamenii care il reprezinta, no thanks, Sunt niste fraieri pentru ca nu respecta clientul si ofera niste servicii proaste culmea pentru a convinge. Mai spunea cineva, tot asa, de ce va plangeti doar era gratuit?
Ma doare in cot ca e gratuit, oricum cate consumabile se prapadesc la un machiaj? Sa fim seriosi...

Anywayy, inca o data multumim Anca!

Anonim spunea...

norocul meu a fost ca nu am asteptat prea mult:( ........o experienta proasta, tipic romaneasca as putea spune ....pierdere de timp ....neprofesionisti .... produsele de proasta calitate, VECHI .. pensule nespalate ...... tipe neingrijite .....urat , urat ......marketing agresiv ....pe mine nu m au convins sa cumpar ......

Anonim spunea...

Am fost si eu pe acolo...si parerea mea este urmatoarea : 1. au prezentari din ora in ora 2.vine foarte multa lume 3.fetele machioze sunt foarte putine la nr. in comparatie cu cate trebuie sa machieze ( deci au 45min in care trebuie sa machize pe toata lumea care asteapta la rand ) 4.graba si faptul ca trebuie sa vanda face ca treaba sa nu mearga asa cum ar dorii ambele parti 5.ca sa schimbi mentalitati prostesti ai nevoie de zile (ore) intregi,iar femeia romanca e cel mai incapatanat catar nu ar scimba nimic de prima data chiar daca iar spune si cel mai cunoscut make-up artist din lume 6.orice machioza stie sa penseze sprancenele fiind foare importante in make-up (in schimb nu toate cosmeticienele o fac bine )

Anonim spunea...

Mi-ar place sa postezi ceea ce am scis mai devreme daca vrei sa fii fair-play

Anca Buzea spunea...

Draga Anonim, daca as stii la ce te referi, mi-ar fi mai usor sa-ti raspund. Am aprobat toate comentariile primite, atat astazi, cat si zilele trecute. Nu le aprob instant pentru ca nu stau numai in fata laptopului 24 din 24, mai am si alte treburi. Multumesc pt intelegere.

Claudia Ene spunea...

Pt Not Beautiful Enough

Da!sincer am fost platitia sa zic asta.Imi oferi tu mai mult sa fiu de acord cu tine?
Fi serioasa te rog!Ce-ar fi sa zic eu ca te-a platit pe tine...Sephora de exeplu sa faci recama proasta acestei firme.Aberezi!
Asa cum spui tu ca ai fost nemultumita am si eu dreptul sa spun ca DA!MI_A PLACUT LA IL-MAKIAGE.
Imi poti lua acest drept?Ma poti condamna?

adina spunea...

Am citi acum un comentariu si chiar sunt revoltata,cica ar trebui sa fim multumite de un machiaj gratis(normal ca daca se duce una care nu are habar sau care nu se machiaza o cred si eu ca e multumita),sincer decat sa ma duc sa ma machize alea mai bine ma fac singurica acasa.Problema nu se pune ca a fost GRATIS problema se pune ca ele vor sa vanda intr-un stil agresiv,urat.Si iti zic ca o sa se ocuope de tine cineva 45 de minute si astepti 40 de min si da 10 minute te machiaza.Poate eu m-am invoit de la servicu ca sa reusesc sa ajung ca nah cica se ocupa de mine o persoana si ma invata sa ma machiez,ajung acolo si in cateva minute sunt gata.ASTA E PROBLEMA ca sunt NESERIOSI.Si de felul cum machiaza chiar nu sunt profesionale si spun asta pentru ca stiu ce inseamna un machiaj bine facut ca am apelat de multe ori la specialisti.M-au dat pe fata cu fond de ten cu o pensula si tot parul de la pensula era pe fata mea si ea dupa aia se chinuia sa mi-l ia cu mana.NO COMMENT

Anonim spunea...

Fetelor, am fost ieri! Dezastru total!!! M-a sunat domnisoara disperata sa confirm ca o sa ajung sigur bla bla bla, m-a sunat si cu 1 h inainte..in fine, la mine a fost si mai rau! Am ajuns acolo, am asteptat 20 de min, dupa kre am intrat in birou( mi-a zis aia bla bla bla) dupa care partea frumoasa: SA MA MACHIEZE, SA-MI OFERE SFATURI asa cum zicea tipa la telefon. Bun, m-am asezat pe scaun, mi-a intins ceva pe fatza, m-a dat cu un fard la ochi, cu rimel aproape nu m-a dat, blush si ruj ...tot acest machiaj a durat dupa ceas 8 MINUTE!!! si... i-am spus ca mie nu imi sta bine cu ce m-a facut ea...k eu imi conturez ochii, pt k forma lor e putin ciudata, si o corectez...sI IMI SPUNE: NU AM CE SA FAC...ASA TREBUIE SA TE MACHIEZ! Plus ca M-AU PUS SA MA DEMACHIEZ CU NISTE SERVETZELE CARE MA USTURA FATZA DE LA ELE!!! CONCLUZIE: MACHIAJUL A DURAT 8 MIN...20 DE MIN AM ASTEPTAT, 10 MINUTE A VB AIA CU MINE DESPRE CUM SA-SI VANDA PRODUSELE. Aratam groaznic, va spun E CEA MAI MARE TZEAPA!!!! si m-a intrebat ce doresc sa cumpar...si am spus: NIMIC! si tipa ma intreaba : DE CE??? =))))) NU VA SPUN CA NU M-A DAT CU NIMIC, BAZA DE MACHIAJ, CORECTOR. Eu nu sunt make-up artist, dar stiu ca un machiaj se realizeaza asa: DEMACHIERE, TONIFIERE, CREMA, BAZA DE MACHIAJ, CORECTOR, FOND DE TEN, SAU INVERS( FOND DE TEN CORECTOR), OCHII, BUZELE, SPRANCENELE USOR CONTURATE. VA SPUN FETELOR- SUNT TOTAL NEPROFESIONISTI, SUNT NISTE ADUNATURI DE IGNORANTI!!!! MACHIAJUL MEU ARATA GROAZNIC, TIPA DIN IMAGINE E MACHIATA BINE...MI-A FOST RUSINE SA MA DUC PANA AKSA...EU AM TENUL MASLINIUL SI MI-A DAT CU FOND DE TEN PORCELAIN...DECI VA DATI SEAMA CUM ARATAM!!! INCA CEVA: AVETI GRIJA SA NU LUATI VREO INFECTIE! PENSULELE ALEA ARATAU GROAZNIC, COLCLAIAU MICROBII PE ELE...

Irina-Alina spunea...

Inca o experienta ratata cu Il Makiage si aici http://rawscientist.blogspot.com/2011/01/machiaj-realizat-de-il-makiage.html

Anonim spunea...

bine ca m-am documentat inainte, ca sa nu mai imi pierd timpul cu ei,ele.
Multumesc pentru comentariu

Alidra spunea...

Buna,
In primul rand vreau sa precizez ca am lucrat 2 zile pt cei de la il Makiage si am ramas cu un gust destul de amar...si asta din pricina anumitor persoane, au o politica destul de agresiva iar reducerea pt angajati e o farsa acela este de fapt pretul real al produselor...cat despre make-up artisti...majoritatea au facut cursuri la coltul strazii iar restul(din ce am vazut eu 2persoane) isi strica imaginea lucrand pt "faimoasa" firma.

Anonim spunea...

Nu vreau sa spun ca e cumva normal ca acele fete sa fie neprofesioniste... insa ar trebui sa va ganditi ca un MAKE UP ARTIST castiga minimum 75 eur per machiaj. Deci un om realmente bun, nu-l veti gasi niciodata intr-un astfel de loc, ci pe set, intr-un studio foto sau la o prezentare de moda! Cat despre machiajul realizat in aceasta imagine.... orice femeie ar trebui sa stie - ca regula de bun simt ca nu trebuie sa ai diferente de culoare intre fata si gat. Pt asta exista atatea nuante de fond de ten!

Laura Popescu spunea...

Nu citisem pana acum blogul asta dar cu siguranta l-am citit dupa ce am fost la acesti make-up asrtisti.
Cik am avut un machiaj de zi unde nici vorba sa mi se recomande nuantele care mi se potrivesc.
Domnisoara respectiva si-a dat cu presupusul ca daca eram imbracata cu ceva albastru si am ochi albastri , let's put some more blue.
Si implicit m-am ales cu un machiaj de zi oribil care nu ma avantaja deloc si cand am ajuns acasa sotul mi-a spus ca arat ca o colega de-a lui in zilele proaste :))
Asa de bine ce eram machiata :)).
Cat despre preturi , fantastic de mari si in plus au un miros de chimicale greu de suportat.

Madalina spunea...

Hmmm, tocmai am fost sunata pentru o sedinta "minune" cu make-up artistul care vine special pentru mine. Din curiozitate am dat un search pe Google si am dat peste aceste comentarii. Citindu-le m-am ingrozit!!!Si pe mine m-a deranjat din prima felul flegmatic in care mi s-a adresat tipa care m-a sunat. Problema e cum fac acum sa nu ma mai duc?! Nu-mi vine sa cred ca firma asta isi risca renumele capatat de-a lungul anilor folosind aceste neprofesioniste!!! Cum e posibil asa ceva?!

Alidra spunea...

Pt Anonim...o sa ramai uimita dar printre acei make-up artisti de duzina pt Il Makiage lucreaza si nume precum Alex Radulescu (make-up artistul anului 2009 in Romania) si Geta Bumbaru despre care am numai cuvinte de lauda, sunt oameni care au o mare experienta in "ale machiajului"( daca imi dati voie sa ma exprim asa )si sunt profesionisti in adevaratul sens al cuvantului, dar e adevarat ca asta nu ajuta cu nimic la schimbarea in bine a prestigiului "creat" in Romania (ma repet) a "faimoasei" firme

Iulia spunea...

buna! si eu am fost racolata de pe strada pt o sedinta de make-up la ei. iti dai seama ca am acceptat, sa vad ce e de capul lor. dupa ce ca am fost stresata cu vreo 3 telefoane in ziua respectiva, ca sa fie sigure ca o sa vin, cand am ajuns acolo, m'au lasat sa astept vro 20 de min. [pai ori va grabiti, ori nu] toate tipele de aolo erau machiate absolut la fel: albe la fata, tus negru si ruj rosu! era un fel de moda, nush. ma enervat teribil atmosfera creata, care era ceva foarte fals, precum zambetul larg pe care il afisau toate. orice spuneau era cu un zambet imens pe fata. machiajul pe fata mea a lasat de dorit mult, al tau ba chiar arata mai ok. la un moment dat am intrebat'o pe domnisoara care ma machia daca miroase fdt, pt ca simt un miros neplacut [sunt foarte sensibila la mirosuri] si mi'a zis ca nu. dar pensula era absolut imbibata in fdt vechi si nou, uscat... oribil. toata ziua am ramas cu mirosu ala pe nas. apoi fortat mi'a spus repede cat costa produsele cu care m'a manjit pe fata.
Am fost apoi curioasa de scoala lor de make-up. mare greseala. o fata la fel de falsa, machiata cum va ziceam, care imi zambea in continuu si care era deja la modulul 2 de machiaj de la ei, imi povestea cat de misto e, si bla bla bla. nimic interesant. cand ma inceput sa o intreb practic, ce face, cum, cine... s'a enervat si mi'a zis ca eu de fapt nu vreau sa fac cursurile la ei, si ca am venit din alte motive aici[ da intradevR, IN TIMPU LIBER SUNT SPION AL COMPANIILOR DE MAKE-UP] si apoi practic m'a dat afara.
la plecare mi'a zambit din nou foarte fals si ironic oarecum sefa lor, al carui ruj rezista nu stiu cate ore pe buze.... am zis ca abia astept sa ma sterg pe fata, pt ca mirosul era acolo, pe fata mea.... si opera de arta, lasand la o parte mirosul, ma facea sa plang. [ah da, d'aia s'a suparat tipa aia, ca i'am zis ca si eu stiu sa ma machiej, chiar mai bine decat au facut ele] cam atat pot spune despre cei de la il makiaje! sper sa 'traisaca' 1000 de ani:))

Unknown spunea...

Anca, ce rau imi pare ca nu am citit subiectul acesta inainte sa imi pierd timpul si buna dispozitie pe la Il Makiage.

Din pacate ma aflu de partea celor care au plecat cu un gust amar de acolo... total dezamagita!
Concluzia pe care am tra-so a fost aceea ca "aceasta echipa de profesionisti" isi castiga existenta din procentul din vanzari... si in loc sa isi bata capul sa implementeze o tehnica profesionala de abordare a clinetilor nu fac altceva decat sa te lase sa pleci dezamagit si cu un gust amar dupa o prima exprienta cu ei. Iar produsele lor chiar daca sunt scumpe ar avea sanse sa intre pe piata romaneasca insa pacat de cel care si-a dat afacerea pe mainile cui nu trebuie... dovada si comentariile "pozitive" de mai sus care imi dau impresia ca sunt facute chiar de angajatele de acolo, odata ce se abordeaza aceeasi metoda de dispret la adresa celor nemultumiti, adica a acelora cu care make up artist-ul si-a pierdut din timpul pretios, si-a uzat pensulele jalnice si si-a consumat din produsele pretioase sa le machieze GRATIS , va dati seama, unde se mai intalneste amaratul de pe strada cu asa ceva?!
Si plus de asta, odata achizitionate "pretioasele produse" ti se pun in palma cu bon cu tot.... mai rau ca la piata ca de acolo daca imi cumpar un kg de mere de 2 lei tot primesc si o punga!

Unknown spunea...

Am trimis mesajul fara sa-mi dau seama ca prietenul meu era logat in contul Google... So - numele meu nu este Bogdan ci Florentina Serban :)!
Si tin sa precizez ca am vrut sa postez comentariul de mai sus tocmai pentru a-mi exprima nemultumirea si pentru a-mi vindeca orgoliul ranit...!
Sunt convinsa ca in spatele companiei Il Makiage se afla munca si investitie multa dar din pacate si-au lasat afacerea pe mainile unor oportuniste care nu fac altceva decat sa incerce sa castige ceva bani prin orisice metoda si astfel sa traga numele companiei in jos!

Anonim spunea...

Buna seara.
Am fost sambata ,18 februarie la o prezentare a firmei...se pare ca o parte din probleme au fost observate si corectate...dar altele..NU
Muzica era placuta si nu foarte tare,am asteptat inceperea prezentarii desi s-a insistat pe punctualitatea mea.

Fondul de ten a fost prea deschis ca nuanta (parca aveam faina pe barbie)..si m-am trezit cu 2 "cozi"la ochi..dar am cerut sa fie sterse si parca rezultatul a fost ok.
DAR MA ASTEPTAM LA CEVA PROFESIONIT,NU DOAR OK...in schimb nuanta rujului nu ma avantaja..

Sunt curioasa daca ceea ce mi s-a spus ca sa fiu convinsa sa cumpar este adevarat:
Reducerea de 20 % se mentine tot anul daca produsele sunt achizitionate in ziua prezentarii!!!

Produsul cumparat a fost pus intr-un ambalaj elegant- deci acest aspect s-a rezolvat:))
La intrebarea mea:"cat costa un machiaj de ocazie(cu deplasarea make-up artistului la locatia dorita de mine)"am fost pasata de la domnisoara/doamna care m-a machiat la receptie si de acolo din nou la aceea domnisoara.
Asa ca am renuntat sa aflu aceasta informatie EXACT ..nu "..in jur de 50 de euro".

Numele meu este Anca Maria si va doresc tuturor o seara placuta

Anonim spunea...

Managerul celor de la Il-Makiage se numeste Andreea Borza si a facut sau cred ca mai face parte din trupa de striptease Flamingo Girls...si toate comentariile bune despre IL-Makiage sunt postate de ea sau de o prietena de-a ei pe care firma o plateste doar pentru asa ceva.

Matza spunea...

este un machiaj pueril si lipsit de profesionalism,asa aratau si machiajele mele la 17 ani inainte sa invat cu ce se mananca

Anonim spunea...

Sunt cursanta la cei de la Il Makiage si fac practica acolo.Nu inteleg de ce va tot vaitati atat....fetelor daca nu aveti bani macar pt un produs mai bine nu va duceti ca doar acele fete stau in picioare si isi obosesc gura cu voi si macar atata lucru puteti face pt ca nimeni nu face nimic gratis.Produsele sunt extraordinare,profesionale si merita incercate.Insistenta lor vine pt ca sunt platite din comision si normal ca vor sa vanda ca doar nu venis si va machiaza cineva de ochi frumosi.Se lucreaza in cele mai josnice conditii si au o sefa minunata...Andreea Borza care inainte dansa in cusca si acum se crede mare sefa...nu face altceva decat sa concedieze,sa tipe si sa jigneasa ...nu stiu cum din dansatoare si stripteoza a ajuns manager....este de cea mai joasa speata.Concluzie...fetele sunt talentate dar nu este nimeni sa le aprecieze pentru munca lor ci doar sunt judecate upa vanzarea lor.Cat despre cursuri..mi au schimbat profesorii de n ori si nu am invatat nimic...dar am dat bani cat sa mi iau o masina.Oribil...dar repet,produsele sunt bune.

Elena spunea...

Am fost si eu la aceasta demonstratie de make,up...si la fel...f dezamagita.
Machiajul cica dureaza 45 de minute, dar in realitate pana in 10min....fondul de ten f prost....ea ma intreba cu ce sa ma machieze...i.am zis k vreau ceva deosebit, un smokey eyes, ceva care sa ma impresioneze. (mi.a zis k sunt norocoasa k tocmai a primit pensula de fond de ten noua =)) nu vreau sa ma gandesc la celelalte fete)
La sfarsit mi.a zis ca sunt gata.......:| ma uit in oglinda....si la 13 ani ma machiam mai bine decat ea! Eram f palida, la ochi aveam roz si putin mov, iar pe buze rosu-corai)
Mi.a scris pe o foaie cat costa fiecare produs....si intr.un final...am intrebat daca ei nu comercializeaza rimel intrucat tipa nu ma daduse cu rimel :))) dupa care a inceput sa rada si a zis k a uitat (asa da make-up artist..profesionist!)dar nici nu a remediat problema..si a trebuit sa plec asa, dupa ce mai aveau putin si ma obligau sa le cumpar produsele.

Bineinteles ca nu am cumparat nimic, mai ales dupa interesul afisat.

In concluzie, aratam oribil dupa "sedinta" de machiaj profesionala, oricine ma machia mult mai bine!

Anonim spunea...

Buna Anca,

Iti citesc cu mare interes blogul si te felicit pentru talent.

Am fost si eu la o demonstratie la firma il makiage. Nu voi comenta abordarea de marketing si nici insistenta cu care se doreste vanzarea produselor.

Nu am studii de makeup si nici nu am vreun interes in aceasta directie, dar chiar si asa pot spune ca skillurile "makeup artistului" au lasat mult de dorit. Arcadele mele sunt asimetrice si ea ar fi trebuit sa-si dea seama de acest fapt si sa adapteze machiajul. Dar nu, a trantit acolo niste culori si apoi cand am deschis ochii sa ma vad era si mai evidentiata asimetria, caci culoarea din pliu se vedea mult mai ridicata intr-o parte. Am stat sa vad daca se prinde, dar nici o sansa. "Artista" era super multumita de rezultat. I-am atras atentia totusi, si a zis ca da, parca e mai sus intr-o parte.
I-am zis ca prefer ca ochii sa fie conturati, culori neutre, nuante de albastru, griuri sau pasteluri. N-a tinut cont de sugestiile mele.
Ea s-a gandit ca avand ochii caprui cel mai bine imi vine verde (ce cliseu), asa ca m-a fardat cu un verde kiwi in coltul interior, kaki in crease, si maro pe post de eyeliner. Rimelul era practic inexistent, blushul era ridicat pana aproape de ochi, horror, ce mai.

Cu toate astea am decis sa cumpar de la ei paleta de culori albastre, pentru ca mi s-au parut de calitate produsele din cate am testat la fata locului, si cantitatile erau chiar decente. La paleta aceea era reducere 50% si erau 12 culori (aproximativ 20lei/culoare).
Imediat ce am ajuns acasa mi-am sters machiajul si am inceput sa ma joc cu noua paleta si trebuie sa-ti marturisesc ca am ramas foarte impresionata. Culorile erau superbe, foarte pigmentate si foarte usor de lucrat cu ele.
Seara am iesit in oras si au rezistat foarte bine.

Per total, consider ca am facut o investitie foarte buna, desi demonstratia lor a fost degeaba.

Unknown spunea...

Eu am facut cursul la ei.3 module. 2700 euro. in nici un caz sa nu il faci. organizarea este jalnica. " profesorii" habar nu au sa explice. mai ales cei romani. nu au nici un curs de trainer la activ or smth, nu au tactica deloc. singurul avantaj, si unde poti sa inveti este din practica, ai ocazia sa te duci la diverse evenimente si sa experimentezi tot felul de machiaje. ATAT

Natasha Br spunea...

Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie:)))) Numai ca tu te-ai ales cu un machiaj senzational spre deosebire de cel pe care mi l-au facut mie:)) te-au dat si cu fond de ten,pe mine doar cu pudra:)) Am postat si eu pe blog un topic despre povestea mea pe la Il-makiage:) daca esti curioasa have a look http://natasha-br.blogspot.com/

Andra spunea...

Sunt total de acord cu tot ceea ce si spus in acest post. Si eu am fost de curand la ei si am avut o experienta foarte neplacuta. Am fost machiata cu o singura culoare(piersica), au uitat sa ma dea cu rimel, fondul de ten a fost dat ca o masca iar pe buze abia m-a manjit cu un ruj mai deschis la culoare decat nuanta naturala a buzeor mele, incat aratam f palida. Exact cum ai zis si tu, speram sa ies la o cafea dupa experienta asta, dar a trebuit sa ma sterg, mai bine nemachiata decat asa cum aratam. Partea cea mai interesanta a fost ca dupa ce le-am povestit ca sunt pasionata de make-up si ca am si un site de specialitate(www.lectiadestil.ro), nu mai vroia sa ma machieze nimeni, le era frica :)). Un profesionist nu cred ca fuge din fata provocarilor. Buna idee cu acest post...cred ca am sa scriu si eu despre aceasta experienta, poate nu mai dau teapa de acum inainte.

Carmen Silvia spunea...

Am avut "placerea" de a fi prezenta si eu la una din prezentarile produselor Il Makiage. Sunt total dezamagita. S-aa folosit exact aceeasi paleta de culori ca si in pozele tale (exact acelasi machiaj, culoarea buzelor a fost diferita). Fata mea arata ca o masca, desi la inceput am precizat ca prefer sa fiu mai naturala si ca nu ma dau cu foarte mult fon de ten pentru ca urasc aspectul cakey...Desi la telefon mi s-a spus ca este vorba despre o sedinta gratuita, ce nu implica nici un fel de obligatie in a achizitiona produsele, la fata locului am fost pusa in postura de a ma scuza si de a explica de ce nu vreau sa cumpar. Explicand ca nu am venit pregatita sa cumpar ceva, raspunsul plin de indignare a fost ceva de genul: " dar asta este si scopul sa ti se faca prezentarea si sa cumperi!". Nu am avut prezenta de spirit sa spun ca la telefon nu a fost asa prezentata problema. Pur si simplu produsele pe care le am deja mi se par de 1000 de ori mai potrivite tenului meu. In plus, urasc sa fiu fortata in a cumpara un produs mai ales dupa ce la inceput mi s-a precizat ca nu sunt obligata.

DenisaMx spunea...

Empatizez cu tine, Anca și cu toate fetele care au fost surprinse în mod neplăcut de firma aceasta. Pensulele erau necurățate în prealabil, iar machiajul demonstrativ(cică) de 10 minute NU era deloc potrivit vârstei mele. Mi-a aplicat un maro foarte urât, metalic, pe buze. Mă îmbătrânea teribil. Iar mascara era inexistentă, culoarea de pe pleoapă nici măcar nu era estompată. Fondul de ten era cu trei nuanțe mai închis decât culoarea pielii mele. Și m-au enervat teribil pentru că mă luau de proastă, cum s-ar zice, mă întrebau cu superioritate ce produse de makeup folosesc și ce brand-uri, ca și când eu n-aș avea față de om care folosește produse cosmetice high-end. A, da, și m-am iritat pe față groaznic după o oră de la aplicarea "minunățiilor". N-are rost:)) nu își vor scoate banii niciodată dacă tratează potențialii clienți astfel. :)

mara spunea...

Acum nu se mai numesc Il Makiage ci Le Makiage neo Profesional...

AndreeaStyle45 spunea...

m-au sunat pe mine sa ma duc maine la noul sediu,cica au luat-o de la zero,sef nou nume nou sediu nou!!experienta mea,culmea este una placuta!!am fost asta-vara la ei cu o prietena,seara!!erau 2 make-up artisti 2 fete,la cat am stat acolo,am avut timp sa vanez care cum machiaza:)))))!!!era o fata simpatica,draguta care machia fetele natural si fff frumos,cealalata avea un fix cu buze fuchsia daca-mi aduc bine aminte si toate ieseau pitzi de acolo,f mandre=)))) am avut grija sa ma machieze ea si m-a facut f frumos,am si poze insa din pacat nu ma pricep cum trebuie atasate!!din punctule meu de vedere,domnisoara resp a folosit niste culori pe care eu nu le-am mai fol vreodata dar care se vedeau extrem de bine,plus fondul de ten profesional,cel care se poate aplica doar cu pensula,e solid intr-o cutiuta!!rujul a fost unul aproape nude foarte frumos si din ambitie am stat mai mult de 24 de h fara sa ma demachiez la riscul meu!!fardul nu s-a strans,rujul a rezistat si dupa inghetata si fondul de ten,highlighter-ul si blush-ul erau tot acolo!!preturi mari intr-adevar,dar maine am reducere 50 % si pot in sf s imi iau fondul de ten care la tenul meu gras a fost chiar f bun!!eu fol yves rocher(nu fac reclama) si e f bun,insa cel de la le makiage cum isi spun mai nou,a fost chiar mai bun!!rimelul insa nu mi-a placut,nu a avut nici un efect si eu am gene lungi!!daca imi aratati cum sa postez poze,va si arat!!chiar mi-a corectat si sprancenele,cu un fard parca,dar f frumos!!!si nu nu sunt platita sa spun asta!!este o parere reala si am spus si aratat tuturor prietenelor!!totul e de cn te machiaza,ce stil are si cat de agera esti in a-ti vana make-up artistul :)))))))))

AndreeaStyle45 spunea...

revin,am reusit sa adaug una dintre fotografii le profilul meu!!mentionez ca este facuta cu camera de la laptop deci nu tocmai extraordinara,insa afara m-am uitat in geamurile lor-oglinda si nu aratam ca o paiatza!!prietena mea mi-a spus ca machiajul arata f bn,mai ales ca si ea vroia cursuri la ei!!fond de ten a pus f putin pe mana si mi l-a intins pe toata fata cu pensula pe care a curatat-o inainte,norocul meu!!asta mi-a placut,faza cu fondul de ten!!