English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

vineri, 2 iulie 2010

Tropical Blue by Sephora



Asa cum am promis zilele trecute, iata un machiaj realizat cu duo-ul Tropical Blue de la Sephora. Culorile intense, ideale pentru un ten bronzat, ies in evidenta ce mai bine daca aveti ochii caprui sau negri. Eu as purta acest machiaj la o petrecere in aer liber, cu o rochie maxi, cu un print cat mai colorat si multe bratari aurii. Si daca as avea parul lung, l-as impleti intr-o coada pe care as lasa-o sa cada pe un umar, usor ciufulita :)

Timp de realizare: 30 minute.

Grad de dificultate: usor spre mediu.

Am aplicat fondul de ten Sephora Light Veil, nuanta 30, pentru ca rezultatul este usor mat, gradul de acoperire este foarte bun si este rezistent in timp. Din aceste motive, nu am mai avut nevoie de pudra. Este un fond de ten spuma, asa ca este foarte placut la aplicare.

Sprancenele au fost conturate cu o pensula unghiulara pe care am aplicat MAC Matte Eyeshadow, in nuanta Espresso.

Asa cum am descris in articolul despre Foiling, am pulverizat apa pe pensula si am aplicat albastrul intens din setul Tropical Blue pe pleoapa mobila, de la linia genelor pana la pliul ochiului. Cu o pensula curata si umeda, am aplicat apoi verdele in pliul ochiului, dandu-i o forma de semicerc. Fiti foarte atente la acest pas: odata aplicate produsele umede, este mai greu sa faceti blending intre culori. Cu acelasi verde, am coborat si sub ochi pentru a finaliza conturul ochiului.



Pe marginea interioara a ochiului, am liniat cu Bourjois Khol&Contour, nuanta 11 Bleu Original.
Am aplicat 2 straturi de mascara neagra YSL Singulier pe genele superioare. Apoi, repejor-repejor, inainte sa apuce sa se usuce produsul, am aplicat putin albastru din setul Tropical Blue pe varfurile genelor pentru un strop de culoare.

Pentru obraji, am folosit un blush roz pe varfurile pometilor pe care l-am intins spre tample – Bourjois Pastel Joues, nuanta Rose Frisson. Fara autobronzant sau pudra iluminatoare de data aceasta, pentru ca incarcam prea mult fata, iar accentul trebuie sa ramana pe ochi.

Buzele se contureaza cu un creion de buze roz, cum este Bourjois Levres Contour – 24 Glam Sage. Cu acelasi creion, umpleti forma buzelor in mod uniform, iar apoi aplicati un gloss roz (ganditi-va la culoarea unei bomboane fondante roz, aceea este nuanta potrivita). Eu am folosit Bobbi Brown Brightening Lip Gloss, nuanta Nectar.


Pentru ca avem culori atat de intense la ochi, as merge pe o nuanta discreta de roz pentru unghii. In functie de culoarea pielii si preferinte personale, puteti opta pentru una din cele aratate in poza.

6 comentarii:

Adina spunea...

Ce frumos e machiajul :x si iti sta asa bine!

Ema, Brasov spunea...

Fromos machiajul. Imi plac sprancenele, in mod deosebit. Felicitari!
P.S.: te urmaresc ... te am in blog roll :)
Ema, Brasov

iguanitza spunea...

super! am sa incerc sa ma machiez si eu asa. Maine :)

Anca Buzea spunea...

Adina si Ema: multumesc frumos! :)
Iguanitza: poate pui o poza pe blogul tau, sa te vedem :)

O saptamana frumoasa tuturor!

pucca spunea...

am o intrebare legata de machiajul acesta,te rog sa nu o iei in nume de rau,sunt doar curioasa.
verdul verde nu ar trebui blenduit putin in sus? si un highlight in coltul interior,nu stiu..mie mi se pare ca arata neterminat.
nu am studii in domeniu dar rar vad pe bloguri un machiaj asa,de aceea te intreb.
te pup:)

Anca Buzea spunea...

Pucca, aici este vorba strict de gusturi. Eu am ales sa aplic ambele nuante cu pensula umezita, tocmai pentru a le spori intensitatea. In aceasta situatie, blending-ul nu se mai poate realiza la fel de bine cum se poate realiza la aplicarea uscata. Insa, acesta nu este un lucru rau, ci este pur si simplu un alt stil.

Cele 2 nuante sunt destul de apropiate, iar aplicate uscat tind sa se confunde. Ce am urmarit eu cu aceasta aplicare umeda este tocmai delimitarea foarte clara :)

Ca sa inchei, daca vedem un lucru mai rar, nu inseamna ca acesta este gresit, dupa cum nici daca vedem ceva foarte des nu inseamna ca este neaparat corect.

Machiajul nu este tocmai o stiinta exacta, 99% din impresia finala depinde de catre privitor ;)

Asa mi-a placut mie sa-l fac la momentul respectiv, iar daca m-ai pune sa-l refac, as schimba un milion de chestii la el ;)