English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

vineri, 18 iunie 2010

Machiaj pentru ochelari



Purtatoarele de ochelari au nevoie de un stil diferit de machiaj. Pentru ele, nu se aplica intotdeauna regulile urmate de persoanele fara ochelari. Pentru ca ochelarii atrag atentia catre ochi, am ales un machiaj care ii va evidentia, fara a fi prea incarcat.

Timp de realizare: 45 minute.

Grad de dificultate: mediu.

Am inceput prin a aplica baza machiajului. Raluca are tenul gras si, in acelasi timp sensibil, asa ca am folosit fond de ten Vichy Normateint Fond de Ten Anti-imperfectiuni , nuanta 25 Nude. Tenul gras este cunoscut ca un ten dificil din punct de vedere al machiajului pentru ca excesul de sebum face ca produsele aplicate sa se intinda, fardurile tind sa-si schimbe culoarea odata ce intra in contact cu tenul si asa mai departe. Pentru a evita toti acesti factori si a avea un machiaj rezistent, am aplicat pudra matifianta Sephora Compact Powder – D30 Warm Beige.

TIP: persoanele care poarta ochelari sunt avantajate de un machiaj discret pe linia genelor, fara eyeliner sau creion kohl deasupra acestora. Alegeti intotdeauna o nuanta pastel sau nude pentru pleoapa mobila si combinati cu o culoare intensa in pliul ochiului. Genele vor parea si mai incarcate decat sunt in realitate, pentru ca sunt in spatele ochelarilor. De aceea, este indicat ca si aplicarea mascarei sa fie mai discreta.

Pentru machiajul ochilor, recomand folosirea unui primer pe toata pleoapa. Acesta va garanta rezistenta si intensitatea culorilor aplicate pe pleoape. Daca nu aveti unul la indemana, puteti aplica un fard corector cremos de la gene pana la sprancene.

Apoi, folosind Lancome Color Focus Palette – 312 Sortilege d’Amour, am ales rozul pal din coltul dreapta-sus pe care l-am aplicat pe toata pleoapa. Folosind o pensula cu peri scurti si desi, am conturat pliul ochiului cu movul intens. Am aplicat culoarea in mai multe straturi, pana am ajuns la rezultatul dorit.

Am folosit nuanta de auriu in colturile interioare ale ochilor si sub sprancene, insa am aplicat discret, doar punctand zonele respective.

Zona de sub ochi trebuie iluminata intotdeauna cu un fard cu o nuanta mai deschisa decat culoarea tenului vostru. Evitati sa colorati zona de sub genele inferioare.

Puteti folosi un creion kohl numai pe marginile interioare ale ochiului. Pentru Raluca, am ales un creion kohl negru - Bourjois Kohl & Contour, care ii evidentiaza foarte bine ochii verzi. Am finalizat machiajul ochilor cu 2 straturi de Bourjois Volume Glamour Ultra Curl Mascara pe genele superioare si un strat pe genele inferioare.

Pentru obraji, am folosit pudra bronzanta Body Shop, nuanta 01 Golden Bronze, pe post de blush. Produsul contine particule sidefate, care capteaza lumina, asa ca nu a mai fost nevoie de pudra iluminatoare. Am aplicat blush-ul pe varful pometilor si am facut blending catre tample.
Pe buze, am pastrat un aspect cat mai fresh si natural cu ajutorul unui gloss transparent - Bourjois Effet 3D.

Aceasta este o varianta de machiaj ceva mai eleganta, care va consuma mai mult timp. In cazul in care nu doriti un astfel de look zi de zi, puteti incerca altceva. Alternativa mult mai rapida este un machiaj natural, curat, folosind fond de ten, rimel si putin blush in obraji, iar buzele vor fi colorate cu un ruj mai intens : roz, portocaliu, mov, maro, rosu – ramane la alegera voastra.
Nu uitati: asortati intotdeauna nuanta blush-ului la cea a rujului si cu cat mai intens este rujul, cu atat mai discret va fi blush-ul.

Pentru mai multe poze, mergeti aici http://www.facebook.com/album.php?aid=18008&id=122826347746713

2 comentarii:

Ema, Brasov spunea...

Mersi pentru postare. Offf, chiar trebuie să merg la un oftalmolog. Cred că îmi trebuiesc ochelari. Postarea ta m-a încurajat. Fata este chiar mai drăguță cu ochelari :)
Ema

Anca Buzea spunea...

Si mie imi place mai mult cu ochelari :)
Ma bucur ca te-am incurajat, mai ales daca iti sunt necesari! Ochelarii sunt un accesoriu frumos si elegant care trebuie purtat cu mandrie :)