English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

luni, 14 februarie 2011

Urban Decay 24/7 vs. Bourjois Waterproof Kohl vs. Bourjois Khol&Contour vs. M.A.C Eye Kohl Smolder

Atunci cand am scris despre creioanele mele preferate, atat de ochi cat si de buze, Lili de la Fetelespun.ro m-a intrebat daca pot sa fac o comparatie intre creioanele Bourjois Waterproof Kohl si M.A.C Eye Kohl, insa eu am dus lucrurile putin mai departe si am inclus si Urban Decay 24/7 si creionul kohl normal de la Bourjois pentru o comparatie mai ampla. Daca sunteti impatimite ale creioanelor negre de ochi, cititi in continuare ;)

 Iata cum arata, unul langa altul:



Si iata si swatches:


Probabil ca va suna ciudat ce voi spune, insa mie mi se pare ca nu sunt la fel de negre toate. M.A.C Smolder mi se pare cel mai intens si, dupa cum veti vedea si in imaginile de mai jos, este si cel mai rezistent. Urban Decay mi se pare cel mai cremos la aplicare, are varful cel mai moale, iar Bourjois Waterproof este foarte aproape de textura creionului Urban Decay. Bourjois Kohl&Contour are mina cea mai rigida din cele 4 creioane testate.

TIP: Tineti varful creionului vostru preferat deasupra flacarii unei brichete pentru 10 secunde si ii veti inmuia mina. Asteptati cateva secunde sa se racoreasca si abia apoi folositi-l. Acest truc va transforma orice creion de ochi intr-unul waterproof si il veti putea folosi pe waterline fara grija ca va rani ochiul! ;)

Iata cum arata mana dupa ce m-am spalat cu apa si sapun - Urban Decay si Bourjois Waterproof s-au sters complet, se mai vede o urma vaga a creionul Bourjois Kohl&Contour, in timp ce creionul M.A.C s-a intins si nu si-a pierdut prea tare intensitatea:


Dupa aceea, am curatat mana cu demachiant iar Smolder inca este vizibil pe piele:






In ceea ce priveste purtarea lor in machiaj de zi cu zi sau machiaj de seara, va pot spune ca Urban Decay se aplica extrem de placut pe waterline, insa se intinde putin sub ochi dupa multe ore de purtare si la temperaturi ridicate. Imi place sa-l folosesc ca baza pentru pleoape atunci cand fac un machiaj smokey sau smudged si intotdeauna aplic un fard de pleoape deasupra pentru a-l fixa. In aceasta combinatie, rezista magnific! Iar pentru ca este asa cremos, mi se pare si cel mai "lucios" dupa ce-l aplic, reflecta lumina foarte usor si probabil de aceea nici nu pare la fel de negru ca celelalte.

Am purtat Bourjois Waterproof toata vara trecuta si a rezistat foarte bine, contrar faptului ca acum s-a sters imediat la contact cu apa si sapun. Cred ca are legatura si cu timpul acordat pana la demachiere - pentru acest post l-am sters la 20 de minute, in timp ce la sfarsitul zilei ma chinui sa-l sterg complet cu demachiant. Este si foarte cremos asa ca se aplica usor. Are un singur defect totusi: la cateva ore de la aplicare pe waterline nu ramane la fel de uniform, am senzatia ca se sterge usor. Nu este ceva grav pentru ca linia neagra este inca foarte vizibila, insa tot simt nevoia sa-l retusez.

Bourjois Kohl&Contour este varianta putin mai rigida si nerezistenta la apa a creionului Bourjois Waterproof, insa este un produs bun. Cu toate acestea, ati vazut ca la spalarea cu apa si sapun, a mai ramas putin. Desi este un creion bun, evit sa-l folosesc prea des din cauza minei, nu am intotdeauna rabdare sau timp sa-l inmoi cu bricheta asa ca aleg alt creion. Mi se pare mai rapid.

M.A.C Smolder este cel pe care il folosesc cel mai des pentru waterline si tightlining. Imi place sa-l trec printre gene, la baza acestora, si apoi sa-l intind cu o pensula-creion pentru a crea efectul de gene mult mai dese si rezista foarte bine toata ziua. Pe waterline simt nevoia sa-l retusez dupa multe ore, insa o fac pentru ca imi place sa vad dunga aceea perfect neagra. A rezistat foarte bine si la machiaj de zi si la machiaj de seara si mi se pare cel mai negru dintre cele prezentate mai sus. Probabil ca este important si faptul ca are o textura mata si atunci pare si cel mai intens dintre toate insa pentru mine este creionul negru ideal.

Hint: Eram intr-o zi in magazinul M.A.C din Baneasa si l-am auzit pe unul dintre make-up artisti vorbind despre creionul Feline si zicea ca este si mai intens decat Smolder. Am vazut swatch-ul pe mana lui si arata intr-adevar foarte frumos si extrem de negru :) Cred ca dupa ce termin creioanele pe care le am acum, voi incerca si M.A.C Power Kohl in nuanta Feline.

Voi ce creioane negre folositi si care vi se pare cel mai intens/rezistent?

6 comentarii:

Lili spunea...

Wow, Anca, am beneficiat de un raspuns foarte amplu, mersi! :D De fapt vroiam sa stiu ce are Smoulder si nu are Bourjois, ca mie mi se pare perfect. Am si Urban Decay si este intr-adevar extrem de moale, il folosesc pe waterline, pe pleoapa il fixez mereu cu fard, la fel. Bourjois Khol nu este la fel de moale, dar nici tare, de fapt mi se pare perfect echilibrat, deci il folosesc mai tot timpul, e mai universal. De exemplu cu UD nu pot trasa o linie contur foarte dreapta cu codita subtire... MAC Smoulder il voi lua neaparat cind gasesc si eu magazinul de aici din Belgia :) Mersi inca o data pt review!

Anca Buzea spunea...

Varianta scurta ar fi fost ca Smolder este mai intens si mai rezistent, insa cine ar fi fost interesant sa citeasca asta? Aveam nevoie de detalii picante :) Ma bucur ca iti place :*

ela spunea...

ha ha:)) si eu vad cand un creion e mai negru decat altele...ma gandeam ca sunt singura. cel mai tare ma enerveaza creioanele care au mentiunea ultra black dar care au asa un ton de albastrui...prefer un negru mai spre ciocolatiu, parca imi indulceste ochii. am primit un UD24/7 si l-am adorat dar din motive financiare nu l-am mai cumparat. bine macar ca i-am gasit inlocuitor...au astia de la avon un creion cu mina la fel supershock parca se cheama. surprinzator, e la fel de bun dar pacat ca nu sunt si alte nuante in afara de negru si silver. cel mai bun kohl clasic pe care l-am avut pana acum e e cel waterproof de la seventeen...absolut genial!

Adriana spunea...

Pt ela:Au si alte culori la varianta de la avon, la creionul supershock...cauta in catalog si vei vedea ca mai sunt cateva insa nu au acelasi ambalaj "dantelat" ca cel negru si silver...ambalajul este mai simplu..si sunt la acelasi pret cu cel pe care il ai tu.Sper ca te-am putut ajuta.

Anonim spunea...

Din gramada de creioane pe care le-am incercat, pe waterline la mine sta cel mai mult timp Chanel Stylo Yeux si Styli-Style (cred ca se gaseste pe cherryculture), iar ca si intensitate castiga de departe Feline de la Mac cu doua mici precizari - este editie limitata si este un creion potrivit pentru smudge, cine doreste ca acest creion sa nu se stearga il poate fixa cu un fard de ochi negru aplicat cu o pensula in unghi.

Clr.Alexia spunea...

Mie imi place mult Bourjois Waterproof Black Party. Pentru mine, e cel mai potrivit, rezista toata ziua :)