English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

duminică, 20 februarie 2011

Carti de make-up, partea a 2-a

Din ce am verificat eu in librariile noastre, singura carte de make-up disponibila este Machiajul Perfect, de Robert Jones, editura Teora.

Mi se pare o carte buna, extrem de utila incepatorilor, cu multe exemple si imagini, insa am impresia ca informatia cuprinsa este foarte basic si extrem de cuminte. Daca o compar cu Make-Up Manual a lui Bobbi Brown, a doua iese in castig categoric. Insa "Machiajul Perfect" este mult mai accesibila noua, asa ca acesta este un mare avantaj.
Daca va asteptati sa gasiti machiaje indraznete, nonconformiste in aceasta carte, atunci ma tem ca nu este varianta potrivita. Daca doriti sa aflati notiunile de baza si mici tips&tricks despre produsele cosmetice, forma fetei, culorile potrivite, atunci este cartea potrivita. Ce nu contine, insa, ar fi imagini in care sa arate cum se aplica efectiv produsele, felul in care se tine pensula, unghiul in care se asaza pensula pe piele, iar mie mi se pare un detaliu important. Din acest motiv, o asociez cu un desen 2D, care nu mai este la fel de atractiv ca un film 3D disponibil in secolul 21... sper sa ma intelegeti cand fac asemenea comparatii.. :)










Dar sa trecem la artileria grea!

About Face, scrisa de Scott Barnes este o adevarata sursa de informatie! Nu stiu voi ce parere aveti, dar pe mine m-au fascinat mereu machiajele lui J.Lo, culorile alese, stilul elegant si curat, senzualitatea si contouring-ul perfect :)

Iata ca make-up artist-ul care i-a fost alaturi in ultimii 10 ani (aproximativ) a scris si o carte, iar eu de aici am invatat o alta abordare a machiajului, cea in care contouring-ul este vedeta, iar restul machiajului il urmeaza si il completeaza. Mi se pare o carte extrem de buna pentru ca arata pas cu pas cum se aplica produsele, explica detaliat ce, cum si mai ales de ce.
In aceasta carte nu veti gasi teorie, asa ca este potrivita persoanelor cu ceva experienta in make-up. Daca va intereseaza teoria, orientati-va catre Make-Up Manual de Bobbi Brown sau Machiajul perfect de Robert Jones. About Face este o carte extrem de practica.










Face Forward de Kevyn Aucoin mi-a placut pentru stilul indraznet. Aici veti gasi o multime de transformari extraordinare, machiaje de epoca, tips&tricks, insa trebuie sa aveti rabdare sa cititi text abundent si sa va imaginati pasii pentru ca veti gasi numai poze before&after. Imaginile intermediare sunt extrem de rare.
Transformarile mele preferate sunt Karen Elson in Regina Elisabeta I, Tori Amos in Maria, Regina Scotiei, Gena Rowlands in Madame Butterfly, Tina Turner in Cleopatra, Sharon Stone in Inger Pazitor, Isabella Rossellini in Alla Nazimova, Susan Sarandon in Bette Davis, Christina Ricci in Edith Piaf, Thelma Aucoin (mama artistului) in Marlene Dietrich, insa cea care m-a dat pe spate complet si irevocabil este Alex Peruzzi (fostul iubit al artistului) in Linda Evangelista!











Iar daca ceea ce cautati este inspiratie, non-conformism, autenticitate si, mai presus de orice, un machiaj modern, atunci sigur o sa va placa Makeup Is Art de Jana Ririnui&Lan Nguyen! In ea gasiti teorie ce cuprinde skincare, basic makeup pe categorii de produse si zonele fetei, dar si informatii pretioase despre ce inseamna sa lucrezi ca make-up artist la un shooting de moda sau editorial beauty, pe platourile de filmare, sau ce implica bodypainting-ul, machiajul conceptual sau cel de epoca. Este extrem de buna daca lucrati in acest domeniu, insa nu este potrivita pentru incepatoare.















 Ultima carte din lista, dar nu cea din urma, este Makeup Your Mind de Francois Nars. Este mare, grea, are coperta cartonata si paginile sunt legate printr-o spirala foarte mare. Este mai mult un lookbook foarte explicit si un ghid foarte bun al produselor NARS. Veti gasi cateva informatii de baza, putina teorie, mici tips&tricks si multe poze before&after. Stilul ales este de a pune poza before pe pagina din stanga si poza after pe pagina din dreapta. Intre cele doua imagini este o pagina din plastic transparent pe care sunt notate produsele folosite pentru fiecare zona a fetei astfel incat, atunci cand se suprapun foaia transparenta si poza after, sa explice ce s-a folosit si unde.

Include atat look-uri naturale, cat si machiaje indraznete si extrem de colorate.









Si acest mini-calup de carti a fost comandat tot pe amazon.co.uk, exceptie facand cartea editata si de Teora pe care o gasiti atat pe Amazon, cat si in librariile din Romania.
Sper ca v-am ajutat sa va faceti cat de cat o idee despre cartile de make-up, care este mai potrivita pentru cine,  ce contine fiecare in parte si ce asteptari sa aveti daca va decideti sa cumparati vreuna.

Si, ca sa avem si o cireasa pe tortul make-up-ului, veti avea ocazia sa castigati una din aceste carti aici, pe blog. Nu va zic acum care dintre ele va fi, dar revin cat de curand cu detalii! ;) Stay tuned!

29 de comentarii:

Adina spunea...

M-ar tenta prima in special daca se gaseste si la noi? Crezi ca e suficient de utila incat sa pot sa invat lucrurile de baza din ea? La cele din afara nu am acces inca pentru ca nu am cu ce sa le iau... pup

Pinkie spunea...

Can't wait!!

Anda Zelenca spunea...

I so want make-up books right now! N-am citit inca niciuna. :D

Cat costa transportul de pe amazon?

Rotsin spunea...

Foarte interesante si utile.
Mi-ar prinde bine si mie o carte de genul asta :X

Anca Buzea spunea...

Adina, eu zic ca este suficient de buna ;) A acoperit materialul de baza destul de bine.

Anca Buzea spunea...

Anda, eu am ales varianta normala de transport, nimic express sau overnight, si m-a costat cam 9lire. Cu cat le vrei mai repede, cu atat platesti mai mult.

Initial ma anuntasera ca va dura cam o luna de zile insa comanda mea a ajuns in 2 saptamani. Pentru mine a fost ok, nu ma grabeam nicaieri :)

Anca Buzea spunea...

Pinkie & Rotsin: inca putin! ;)

Stilistele spunea...

Makeup Your Mind de Francois Nars suna bine. e de luat. stii cumva si o carte care ne invata cum sa ne modificam machiajul in functie de varsta? sau e cuprinsa si tema asta in cartile acestea?
thx :*

Anda Zelenca spunea...

M-am uitat acum si am vazut-o si pe ebay.co.uk si e mai scumpa. :(
Nu e super ieftin transportul, dar o sa incerc sa ma cuplez cu cineva cand o iau, sa iesim mai iefitn. :))

Aia din Romania (machiajul perfect) o sa mi-o iau, nici nu e scumpa, intre 45 si 49 lei.
Si am mai vazut una by Marie Claire, despre ea stii ceva?

Anca Buzea spunea...

Anda, o am si pe aceea, insa am uitat de ea. Nu mi-a placut deloc, mai bine nu dadeam banii pe ea! Informatie zero, multe poze, explicatii ioc.

Anca Buzea spunea...

Stilistele, in cartea lui Bobbi Brown este o pagina in care se discuta despre "Ageless Beauty", cam putina informatie daca ma intrebi pe mine.

About Face contine un machiaj realizat pe o doamna mai in varsta, dar nu contine prea multe informatii despre machiajul pentru intinerire, ci se concentreaza pe machiajul respectiv.

Restul cartilor nu fac referiri la acest tip de machiaj, nu stiu de ce.

Voi scrie eu un post pe blog very soon ;)

Anda Zelenca spunea...

Ok, atunci n-o iau nici eu, am incredere in tine. :D
Da celelalte nu ma las pana nu le am si eu. :))

Dariaa spunea...

Mmmm delicioase cartile :)) .
Mi-ar placea cartea care ai spus ca se gaseste si in librariile noastre,dar din pacate eu nu am vazut-o la diverta la mine,o sa o mai caut.Abea astept sa vad cum pot castiga o carte :D .

Hanna spunea...

Intotdeauna ma miram de machiajele lui Jennifer si oricum era machiata, glam sau natural, parea foarte, foarte sculptata, supla, cu trasaturi perfecte. Mie imi place cel mai mult stilul asta de machiaj, pentru ca scopul nu e sa para mult machiaj ci sa iti scoata/faca niste trasaturi to die for. I'm in love with About Face de Scott Barnes!!
10x for sharing all this great info! :)

Clr.Alexia spunea...

imi place foarte mult blogul tau, informatiile sunt foarte utile! cartea lui Bobbi Brown o sa o iau si eu, de pe amazon cred :)

Anca Buzea spunea...

@ Dariaa: majoritatea editurilor au website de unde poti comanda. Daca nu gasesti in librarii, mergi direct pe site. De multe ori le gasesti chiar putin mai ieftin :)

Anca Buzea spunea...

@ Ana Maria: si eu sunt mare fana a acestui tip de machiaj! :)

Anca Buzea spunea...

@ Alexia: merci frumos :)

Alina Barbu spunea...

Chiar am s'o caut si eu pe cea care se gaseste la noi..e accesibila ca pret.Deocamdata n-am nicio carte,dar cine stie poate voi avea ocazia sa castig la tine pe blog !:D
De abia astept concursul.;;)

SIGMA brushes spunea...

Anca, ce parere ai despre cartea Thalia: Belleza!: Lessons in Lipgloss and Happiness - ?

ale spunea...

Eu imi doresc foarte mult cartea lui Bobbi Brown, sper sa reusesc sa o cumpar cat mai curand. Machiajul perfect pare o carte la fel de interesanta insa.
Imi place mult blogul tau
pupici

Adina spunea...

Am gasit si eu cartea de la noi cu 40 lei, mi se pare un pret ok :D

Andreea spunea...

Trebuie neaparat sa am cartea de la Teora,la restul nu am acces :(
O postare super utila,multumim pentru aceste info! Pupici.
Ah si suna minunat urmatorul giveaway!

Chocolate spunea...

Cadoul pe care il primesc de 8 martie e cartea de la Teora. :D
Pentru cele interesate.... Pe site-ul Teora costa 49 lei, dar ofera o reducere de 20%. La comenzi peste 20 lei nu se platesc taxe postale. Eu zic ca 40 de lei e un pret bun pt o carte.
Urmatoarea pe lista e "About Face" de Scott Barnes. Ma atrage mai mult decat cartea lui Bobbi Brown.

Anca, multumim ca ne-ai scris parerea ta despre carti. :)

Anonim spunea...

buna,

ma numesc Raluca si sunt atehnica, motiv pentru care apar anonima. ti-am citit blogul cap-coada si la fel de off topic precum commentul anterior, suntem nascute in acelas an si aceeasi zi :) iti stii ascendentul? ca al meu e rac, poate suntem surori complet :)

acum revenind, imi place tare ce faci si mai ales constiinciozitatea cu care o faci. nu multi oameni sunt atat de autodidacti si atat de perseverenti pe cont propriu. as avea o sugestie constructiva si nu din dorinta de a critica. te-ai gandit sa faci tutoriale cu fete/femei avand fizionomii ft diferite? explicatiile de la inceput cu privire la corectarea defectelor sau a machiajului potrivit in functie de fizionomie sunt ft bine structurate si bogate in informatie si ar fi interesant si un suport practic pentru ele:)

just a suggestion :)


zi buna!

Anca Buzea spunea...

@ Sigma brushes: este prima oara cand aud de cartea asta, asa ca nu prea pot spune nimic despre ea :) o sa ma interesez.

Anca Buzea spunea...

@ Raluca: al meu e in Scorpion :)

Referitor la sugestia ta, e foarte buna, numai ca e mai greu sa gasesc persoanele potrivite si sa fie si de acord sa faca asta :) Dar nu renunt, pana la urma voi face si asta! Merci pentru sfat! :)

Anonim spunea...

Foarte educative postarile tale. Ar fi posibila pe viitor o comparatie intre channel vitalumiere si dior skin nude? Stiu ca ceea ce iti spun nu are nicio legatura cu postarile prezente dar sunt foarte nedumerita privind alegerea fondului de ten. Mult succes in ceea ce faci!

Mihaela B spunea...

Buna dragele mele!Sunt innebunita dupa asemenea carti si ravasind internetul am gasit acest link:http://www.okian.ro/carte-335066-bobbi-brown-makeup-manual-for-everyone-from-beginner-to-pro.html.Poate va este de ajutor.Ii multumesc lui Anca pentru existenta acestui blog.