English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

luni, 18 octombrie 2010

Culori si gusturi de duminica

De cand ma stiu mi-au placut duminicile, starea de amorteala si de relaxare pe care le asociez cu aceasta parte a saptamanii... Sambata este agitata mereu, multe drumuri de facut pentru ca abia acum apuc sa rezolv ce n-am apucat in timpul saptamanii, oameni de vazut, lucruri de discutat...

Insa duminica... duminica dorm pana la pranz, duminica am chef de gatit, desi nu ma caracterizeaza aceasta activitate, duminica vreau liniste si pace si armonie, duminica am chef de vazut filme si de mancat lucruri nedietetice... :) Acum cativa ani, am avut o perioada extrem de stresanta in care ajunsesem sa urasc aceasta zi pentru ca era inainte de luni si lunea reincepea calvarul, insa bine ca a trecut si mi-am regasit vechea iubire...

Duminica asta m-am trezit dupa ora pranzului, dar am mai lenevit in pat inca o jumatate de ora pentru ca "de ce atata graba tocmai azi?", am pregatit un mic dejun delicios, dar sanatos... M-am trezit cu adevarat abia dupa ce am baut o cana aburinda de cafea cu mult lapte... Persoana care m-a facut sa ies din casa este Mazilique care povestea pe blogul ei ca va fi toata ziua la Bacania Veche cu tot felul de bunatati. Am mers pana acolo mai mult debusolata de vremea innorata si ploioasa, insa, odata ce am intrat pe usa Bacaniei, adica dupa ce am trecut de tabla pe care scria cu creta alba The Mazi Show :), dupa ce ne-a intampinat Marius Tudosiei cu o buna dispozitie molipsitoare, m-am simtit ca acasa.

Pe Mazilique o admir si o citesc zilnic pentru ca face ceva ce eu nu stiu daca as putea face. Imi place sa vad oameni pasionati de ceea ce fac, oameni care-si varsa sufletul in ceva si scot comori!

M-am trezit inconjurata de miresme, rafturi, culori si vibratii.... Am savurat brownies, am luat la pachet scones, dulceturi, suc de mere, condimente arabesti, branza maturata pe care am acompaniat-o cu dulceata de ceapa si cu dulceata de pere si chimen, dupa cum ne-a indemnat Marius, si bine am facut ca l-am ascultat!

Toti stateam de vorba de parca ne cunosteam de-o viata, nu de 2 minute! Atmosfera este extrem de prietenoasa, am mancat in picioare, in timp ce ma zgaiam la tablete de ciocolata pe care scria SINGLE :) , in timp ce miroseam delicioasele trufe pe care ni le arata Marius, in timp ce sorbeam cel mai bun suc de mere incercat pana acum...

Mergeti cu incredere la Bacanie pentru ca veti gasi o multime de produse bio, romanesti, grecesti, italienesti, arabesti, cred ca si nemtesti! Au si sucuri bio pentru copii :) Nu ca m-as pricepe la copii sau ce anume beau ei, insa atata timp cat nu beau Cola eu sunt fericita!

Daca vreti mai multe info despre ei, mergeti aici

Voi cum ati petrecut duminica asta?

9 comentarii:

Camelia spunea...

Anca, mi-ai facut o pofta la ora asta. :)

Marius Tudosiei spunea...

:) Multumesc de vizita! Ma bucur ca am intrat intre duminicile tale si sper sa raman acolo...:)
Va mai astept, cand aveti vreme sa popositi in tihna printre rafturile Bacaniei...

Agnes spunea...

cand am citit ca duminica e ziua ta preferata direct am vrut sa scriu ca la mine e exact invers pt ca e inainte de luni si o urasc! dar am citit mai departe si am vazut ca mai e cineva care mai are sau a mai avut acelasi sentiment. asa ca m-am mai calmat cred ca e o prostie sa gandesc asa.... o sa incerc sa savurez fiecare zi asa cum este ca nu stim niciodata daca e ultima sau nu.

Anca Buzea spunea...

Camelia, crede-ma ca eu nu ma mai pot abtine de la dulceata de ceapa, nu stiu ce se intampla cu mine :) Locul asta e magic!

Anca Buzea spunea...

@ Marius: noi multumim ca ne-ai primit cu bratele deschise si in mod sigur vom reveni! :)

Anca Buzea spunea...

@ Agnes: sa stii ca ceea ce simti are o explicatie cat se poate de simpla - nu esti intru totul multumita de job! Eu am scapat de acest stres numai dupa ce mi-am schimbat domeniul de munca, iar acum ador ceea ce fac si nu mai exista zile stresante :)

Rotsin spunea...

Sper sa devina si pentru mine duminica o zi mai linistita, spre care sa privesc cu bucurie.
Mereu aglomerez lucrurile duminica pentru ca sambata este zi de relaxare : somn pana tarziu, un film bun, uneori shopping :X
As dori sa gasesc si eu un astfel de loc, cum este Bacania Veche, care sa ma elibereze pentru un moment de griji si sa ma faca sa uit de ele ,dar ceare sa ma si relaxeze in acelasi timp.
Pana atunci, ma bucur de serile in care mai merg la teatru, ultima piesa vazuta fiind "Mereu invinsi".
Pupici :*

Unknown spunea...

ma bucur tare ca ai avut o duminica frumoasa :)
la mai multe!

Anca Buzea spunea...

@ Rotsin: fiecare trebuie sa aiba un astfel de loc. Iar teatrul nu este deloc o varianta rea, imi place cum gandesti :)

@ Mazilique: delicioase scones! voi incerca si eu reteta! :P