English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

joi, 21 octombrie 2010

Brick red - inspired by Fashezine


Machiajul este inspirat de postul Brick Red de pe blogul Fashezine. Imi place sa o urmaresc pe Ioana si m-a facut sa-mi dau seama ca, atunci cand ne gandim sa facem un machiaj rosu, mergem imediat cu gandul la ruj in aceasta culoare… si atat! Ei bine, am vrut sa gasesc o modalitate de a incorpora rosul intr-un look purtabil, usor de realizat si care sa nu va faca sa va uitati din 2 in 2 minute in oglinda pentru retusuri – cum facem cu rujul intens ;)

Timp de realizare: 30 minute.

Grad de dificultate: usor spre mediu.

Am aplicat baza machiajului si am ales fondul de ten Chanel Vitalumiere pentru ca are un grad de acoperire mic, este foarte lejer, simt ca imi lasa pielea sa respire si hidrateaza in acelasi timp. Nuanta mea este 40 Beige. Ca anticearcan, am folosit MAC StudioFinish Concealer – NW 15 – pe care l-am aplicat si pe pleoape. Apoi, am fixat concealer-ul cu foarte putina pudra translucida Laura Mercier.

Ca baza pentru pleoape, am folosit MAC Paint Pot, nuanta Groundwork – un bej mediu. Imi place textura Paint Pot-urilor pentru ca fardurile de pleoape aplicate ulterior adera excelent si rezista mult mai bine, dar imi place sa le folosesc si individual. Nu se strang in pliuri ceea ce le face extrem de bune dupa mine. Si le aplic mereu cu degetul inelar ;) Le puteti inlocui si cu fardurile crema de la Benefit, culorile sunt atragatoare iar calitatea este buna!

Dupa ce am aplicat baza, am luat un fard portocaliu – in cazul acesta, nuanta Style Predator din kit-ul MAC Leopard Luxe – si am aplicat-o in coltul interior al ochiului dupa cum se vede in poza.


Cu un fard rosu-caramiziu, am urmat pleoapa mobila si am completat pana la coltul exterior ca in poza de mai jos, ochiul drept – KIKO Eyeshadow 79. (Partea buna este ca, de data aceasta, produsul KIKO nu a patat pielea)

Cu un fard negru mat si o pensula cat mai ingusta, am trasat o linie in pliul ochiului, ca in poza de mai sus, ochiul stang

Apoi, am facut blending pana am ajuns la intensitatea dorita (vezi poza mai jos) si nu a ramas nici o linie clar demarcata intre culorile folosite. Am folosit nuanta Furiously Fabulous din acelasi set MAC mentionat mai sus. Acelasi fard negru este aplicat si pe pleoapa inferioara, accentuand coltul exterior.

TIP: Cu aceeasi pensula unghiulara si acelasi fard negru, am trasat o linia subtire la baza genelor superioare fara a umezi pensula. Astfel, linia este usor fumurie si se pierde imediat intre gene. In felul acesta, genele par mai voluminoase! La fel si sub genele inferioare.

Urmeaza un creion kohl negru pe marginile interioare ale ochilor si mascara neagra. Pentru ca am terminat inca un tub de Maybelline Colossal si se afla in plina promotie, deci este de negasit, am folosit peria lui impreuna cu produsul Maybelline The Falsies :D In felul acesta, poate reusesc sa-l termin sip e acesta. Pana acum, nu m-a impresionat, efectul final nu este la fel de spectaculos. Nu suport peria de la The Falsies, imi este extrem de incomoda, asa ca am schimbat capacele :)


Sprancenele au fost definite cu MAC Espresso.


In continuare, am folosit un blush cat mai neutru, un bej cald, de intensitate medie, care sa nu incarce cromatic. Blush MAC – Garb aplicat imediat sub pometi in miscari circulare. Fara contur, doar un strop de  luminozitate deasupra pometilor cu ajutorul Bobbi Brown Shimmer Brick – Beige.

Buzele raman nude, un bej cat mai apropiat de nuanta pielii. MAC Lipstick – Honey Love.

 TIP: pentru ca nu tuturor formelor de ochi li se potriveste machiajul aplicat exact pe pleoapa mobila, gasiti aici si aici tips pentru ochi proeminenti, adanciti, cu pleoapa cazuta. Adaptati pentru fiecare caz in parte si veti vedea unde trebuie aplicata fiecare nuanta. In unele cazuri va trebui sa redesenati pliul ochiului si veti realiza acest lucru daca aplicati fardul negru putin deasupra pliului natural. Efectul va fi de ridicare a ochiului!
  
Eu, de exemplu, ma incadrez atat la ochi mici, cat si la ochi apropiati si la ochi migdalati. Machiajul de mai sus, aplicat intocmai, avantajeaza ochii mici pentru ca am creat efect de marire cu ajutorul fardului inchis din pliu. De asemenea, avantajeaza ochii apropiati pentru ca acelasi fard inchis din pliu este aplicat numai in jumatatea exterioara, ceea ce departeaza. Pentru ochii migdalati, astfel de machiaje ce urmeaza forma naturala a ochiului, cu accent pe coltul exterior, evidentiaza efectul migdalat.

Album foto

23 de comentarii:

A.M. spunea...

foarte frumoasa combinatie!
sa stii ca am vazut colossal-ul in Dm Delfinului daca te intereseaza. erau o groaza ;)

Jules spunea...

foarte frumos :0 congrats. :) apropo too faced 153ron in sephora :D.. azi cred ca e ziua cea mare.

Zuzele spunea...

Excelent machiajul si foarte frumos modelul!:) Ma machiezi si pe mine cand o sa ma marit???? -nu prea curand, oricum, nu in urmatorii 5 ani, dar asa ca idee.. :)))
De cand ma stiu am un stres ca nu voi fi machiata perfect cand voi fi mireasa, iar in tine mi-as pune oricand baza!:D

Rotsin spunea...

Foarte frumos machiajul. Imi place mult rujul si esarfa :X
P.S: Ai niste sprancene frumoase :D

DeliasBeautyBlog spunea...

Foarte reusit machiajul! De fiecare data cand auzem de rosu ca si fard fugeam cat ma tineau picioarele.Am vazut din pacate cateva machiaje cu aceasta nunata total nereusite.
Dar ma bucur sa vad in sfarsit un machiaj frumos si decent!

Anonim spunea...

Imi place tare mult acest look. Chiar am sa merg sa imi cumpar si eu un fard caramiziu cu subton rosu pentru ca pune in valoare ochii caprui!

andra spunea...

arata super,imi place combinatia de culori:)am inceput sa folosesc the falsies zilnic,desi aveam o parere rea despre el,ti`am mai spus eu acum ceva vreme,dar il iubesc,imi face genele wow,iti recomand sa te mai chinui putin pt ca merita!te pup

Ema, Brasov spunea...

Da, ma refeream la personajul interpretat de Johnny Depp. Inspirata tema :)

Dia spunea...

Te prinde foarte bine si pare finut.

Irina spunea...

Super :X Imi place la nebunie si iti sta fb :*

Anda Zelenca spunea...

Te prinde extrem de bine machiajul asta!:D

Unknown spunea...

in viziunea mea e machiajul perfect pt o zi de toamna, natural but "bold".
Rujul si sprancenele sunt divine!

Anca Buzea spunea...

@AM: iti mulltumesc pentru gand dar e cam departe de mine:)

@ Iulia: yeeeeey, era timpul ;)

Anca Buzea spunea...

@Zuzele: m-ai anuntat cam din scurt, trebuie sa-mi verific agenda ;) dar sunt sigura ca pot face un efort :)))

@Rotsin: merci mult!!!

Zuzele spunea...

Pai stai linistita ca te anunt cu 3 ani inainte:))

Anca Buzea spunea...

@sweet crazy lollipop: ma bucur sa aud asta, inseamna ca mi-am atins scopul ;)

@Shopperita: asa este, evidentiaza ochii caprui si sigur ar arata foarte bine si pe ochii verzi. Este o culoare frumoasa si cald ce poate fi integrata usor intr-un machiaj.

Anca Buzea spunea...

@ zuzele: sa-nteleg ca va fi un eveniment major din moment ce vei avea atatea pregatiri. Va dura 3 zile si 3 nopti, ca-n basme? :)

Anca Buzea spunea...

@ andra: am patit ceva similar si cu l'oreal millions de cils, pur si simplu nu face nimic pentru genele mele :( cred ca e vorba de chimie si cu mascara, ca si cu barbatii :P

@ ema: da, acel machiaj mi-a placut si mie foarte foarte mult, JD ramane ceva aparte :)

Anca Buzea spunea...

@ Dia si Irina: va multumesc!!!

@ Anda: merci frumos. am avut noroc si de lumina buna, in ultima vreme a fost cam intunecat si asta strica tot :(

Anca Buzea spunea...

@ Ella: merci, parerea mea este ca sprancele bine facute schimba orice machiaj ;)

Anda Zelenca spunea...

Daaa, din pacate vine iarna si o sa fie tot mai nasol!:((
Mie mi-e groaza numai cand ma gandesc ca s-a anuntat cea mai rece si lunga iarna din ultimii nu stiu cati ani!:(((((

Anca Buzea spunea...

Ahhh, te rog, nu-mi spune asta!! Refuz sa cred ca vine iarna :D:D

Ioana Liliana spunea...

Nu stiu cum nu am vazut asta pana acum!! Ti-a iesit extraordinar de bine, ma bucur ca am putut sa ofer inspiratie pentru ceva asa de frumos!

xx
Fashezine