English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

vineri, 17 septembrie 2010

REQUEST: Degrade - machiaj cu o singura culoare



Am primit acest request din partea Dragonfly, care ne spunea ca practica acest tip de machiaj cel mai des. Iata varianta mea de machiaj in degrade, pasii prin care trec si produsele pe care le-am folosit.

Am ales un eyeshadow mov - KIKO Eyeshadow, nuanta 41, pentru ca am discutat recent despre faptul ca movul este in tendinte sezonul acesta, dar si pentru ca ador aceasta culoare :)

Dar, sa trecem la treaba pentru ca vorba ceea, vorba lunga, saracia omului :)
Ca de obicei, am inceput cu fondul de ten – Vichy AeraTeint crema, nuanta 23 – Ivory.

Apoi, am aplicat un pat de anticearcan in zona de sub ochi, in forma de semi-luna, pentru a curata mai usor zona in cazul in care cade putin fard. Nu am tapotat anticearcanul pentru ca nu vroiam sa intre inca in piele. A urmat putin primer pe pleoape – Too Faced Shadow Insurance.

Pasul 1: folosind o pensula medie pentru ochi, am aplicat fardul mov-indigo pe pleoapa mobila.



Pasul 2: cu o pensula curata, am facut blending in pliul ochiului. Dupa cum se vede si in imagini, nu conteaza daca aplicarea nu este perfecta – eu am folosit pensule care nu se uscasera complet, motiv pentru care se ducea culoarea mai mult decat vroiam, insa exista solutie si pentru asta dupa cum veti vedea pana la final.



Pasul 3: in urma blending-ului de la pasul 2 mi se pare ca se pierde putin din intensitatea culorii, asa ca am revenit cu fardul mov-indigo, insa numai in pliu.



Pasul 4: din nou, blending.



Am curatat fardul din coltul interior, zona de sub ochi si am aranjat coltul exterior intr-un singur pas: cu ajutorul pensulei de anticearcan, am luat surplusul de produs si, odata cu acesta, am luat si fardul cazut. Apoi, nu a mai ramas decat sa tapotez cu degetele pentru a integra concealer-ul in machiaj. Am fixat anticearcanul cu pudra translucida Laura Mercier.

Pasul 5: la final, am folosit un creion negru pe marginile interioare ale ochilor – MAC Technakohl Liner, nuanta Graphblack, si mascara pe genele superioare si inferioare – Maybelline The Colossal Volum’ Mascara, nuanta Glam Black.







Pentru umplerea sprancenelor, am folosit fardul mat MAC Espresso.

Cam atat. Este un stil de machiaj foarte simplu, unul dintre preferatele mele. Cu un singur eyeshadow, putem crea un machiaj foarte dramatic. Bineinteles, in functie de culoarea aleasa :)

Sper ca v-a fost de ajutor! :)

Vezi album foto aici

LATER EDIT: Aceasta a fost prima data cand am folosit fardurile KIKO si arata extrem de bine. Ce am aflat la demachiere, insa, nu a fost la fel de placut. Pentru prima data in viata, am descoperit ca am pleoapele patate de produsul folosit. Pleoapele mele erau roz si asa au ramas timp de 2 zile. Le puteti vedea mai jos.



Acest roz nu s-a dus la prima demachiere, ci abia dupa a 2-a. Se putea acoperi culoarea prin machiaj - fond de ten, concealer, pudra, alt fard de pleoape - insa eu consider ca este important sa stiti si asta. In cazul in care doriti sa cumparati farduri KIKO, sa nu aveti surpriza la final, cum am avut eu.

Inca nu stiu daca este cazul tuturor nuantelor cumparate de mine, pe masura ce le voi incerca va anunt. Pana acum, am folosit doar acest mov, care a patat, si rosul-caramiziu, care nu a patat.

38 de comentarii:

Anonim spunea...

Imi place ideea de a avea un make up cu o singura culoare!! Foarte frumos!!

ColourMePretty spunea...

A iesit superb,ochii dramatici sunt probabil partea care ma incanta cel mai tare la un machiaj.Si imi plac nuantele inchise pentru ca imi deschid culoarea din hazel spre green.Movul inchis e de fapt una din putine pe care le folosesc,alaturi de negru,kaki si burgundi.Separat,caci nu stiu sa blenduiesc...abia ma descurc cu 1,asa ca e binevenit exemplul de mai sus.

ColourMePretty spunea...

si as avea o intrebare,te rog sa nu o iei cumva drept evidentierea unui asa-zis defect...nu fac pungi si nu am cearcane,in sensul ca nu am semicercul acela vinetiu,niciodata.Am in schimb dunga aceea care delimiteaza zona cearcanelor de restul obrazului asa cum apare la tine in prima fotografie.Cum s-ar putea masca avand in vedere ca nu e vorba de o diferenta de culoare?La tine nu mi se pare proeminenta dar pe mine ma face sa arat ffff obosita mai ales in fotografii.O si elimin cu picassa retouch.Ma seaca prezenta ei,mi se pare ca o am mereu si ca nu ar fi de la oboseala.Daca as pune anticearcan as rezolva ceva?

Anda Zelenca spunea...

OOOOOOMG, cat de bine iti poate sta cu mov. :X
Si eu practic acest tip de machiaj destul de des. Imi place sa folosesc Ultra pearl mania - mocha (nyx) - arata superb pentru genul asta de machiaj. kiss u!

Lauren spunea...

Si mie imi place tipul asta de machiaj, il practic mai ales la smokey eyes, cu negru, cand ies undeva in oras :D Pune in evidenta ochii f bine si imi place enorm. Iti sta bine cu mov :D

Anca Buzea spunea...

@ Shopperita: merci! :) si mie imi place mult de tot. si este atat de simplu :)

@ Ramona: nu ma supar, poti spune ca am cearcane pentru ca nu ar fi o jignire, ci un adevar :)
Dunga aceea este ceea ce ramane dupa ce "maschez" cearcanele. In cazul meu, ele sunt destul de pronuntate, o chestie genetica. Inca nu am gasit o modalitate de a face sa dispara si acea dunga... doar daca arunc strat dupa strat de fond de ten si pudra ceea ce, evident, nu fac :) Sfatul meu este sa nu te mai concentrezi pe ea. Suntem frumoase in stilul nostru, dungate ;)

Anca Buzea spunea...

@ Anda: ce cute ai fost :) merci frumos! te pup si eu!

@ Lauren: ai dreptate, acelasi stil merge foarte bine si la smokey eyes. Acolo mai putem pune inca 1-2 nuante, in aceeasi gama de culori... dar ideea ramane aceeasi.

Camelcutza spunea...

Ce nuanta de ten ai (subton etc)? Mi se pare ca aveam cam aceeasi nuanta insa eu nu mi-as fi luat niciodata un fdt ivory. Sau aparatul iti inchide nuanta tenului?

Anca Buzea spunea...

@ Camelcutza: De obicei, aleg fonduri de ten ce au in denumire cuvintele "warm beige", "natural", "golden beige" - am subtonuri galbene. Este tipul de ten care nu se inroseste usor, are o culoare uniforma, iar pus langa o coala alba de hartie pare usor pamantiu. Ca reper, la MAC sunt NC35 nebronzata.
Fondul acesta de ten este putin mai deschis decat nuanta mea insa, in contact cu pielea, se inchide usor dupa 1-2 minute asa ca ajunge la culoarea care imi trebuie.
La alte fonduri de ten Vichy, am nuanta 25 - Nude, de exemplu.

Camelcutza spunea...

Exact asa e si tenul meu, si mereu mi s-a parut ca semanam bine la chestia asta, de aceea m-am si mirat:D. Tare bine arata movul pe tine:D

Camelia spunea...

Foarte frumos, Anca.

Adina//SeptembrieJoi spunea...

Arata super machiajul! Nu am purtat prea des o culoare asa puternica, poate ar trebui sa fiu mai curajoasa...

Miuri spunea...

iti sta superb u aceasta culoare.. iti scoate in evidenta foarte frumos ochii :)

Ioana Stanciulescu spunea...

arata foarte frumos, iti sta foarte bine si movul e in trend, nu? Frumos. te pup:*

Ioana Stanciulescu spunea...

si nu ai zice ca ai folosit doar o culoare..:P

Anca Buzea spunea...

@Camelcutza: daca ma intrebi pe mine, movul arata bine pe toata lumea. Trebuie doar sa alegi nuanta potrivita ochilor, parului si tenului tau. Cam cum este cu rujul rosu ...

@ Camelia : multumesc :)

Anca Buzea spunea...

@ Sadie : ar trebui sa indraznesti si, daca nu iti place, te poti demachia oricand ;)

@ Miuri: multumesc frumos:)

Anca Buzea spunea...

@ Ioana: asa e, pare mai complex, nu-i asa? :) e simplu, e la moda, arata bine... Combinatia castigatoare ;)

dragonfly spunea...

Awwww,sar'naaaaa !!!
Sunt foarte incantata,aveam eu o presimtire ca vei alege sa lucrezi cu mov .
Ieeeeei !!!!!

Anca Buzea spunea...

@ Dragonfly: de unde stiai tu? :) :) ma bucur ca-ti place, misiune indeplinita :)

Xella spunea...

superb8->..simplu dar de efect:P

Adina spunea...

Arata bine :x n-am mai purtat de mult o singura culoare :D

andra spunea...

este super si imi place ca explici fiecare pas,ajuta mult,cel putin pt mine:)te pup

dragonfly spunea...

pai se poarta movul in perioada asta nu ? :)
hehe

Andreea's blog spunea...

Foarte interesant...de mult nu am mai folosit o singura culoare....:)

Florina spunea...

Ce tare arata! <3 Ce mi-ar placea si mie sa stiu sa ma machiez asa :D Ar trebui sa te gandesti serios la niste cursuri! In Timisoara poti sa il tii la noi la atelier ;)

Anca Buzea spunea...

Florina, cine stie, poate intr-un viitor nu foarte indepartat chiar vom ajunge sa facem asta :) ideea este foarte draguta si iti multumesc pentru propunere :) mi-ar placea sa vin la TM si sa stau mai mult timp, asa ca s-ar lega :) va pup pe amandoua! ;)

micky m. spunea...

Credeam ca sunt singura persoana care s-a nascut cu cearcane, ma simt mai bine cand stiu ca mai sunt si altii ca mine:)
P.S.: Supeeeeer machiajul! Chiar nu se vede ca ai folosit un singur fard.

micky m. spunea...

Eu n-am patit asa ceva de la fardul meu care e verde dar pe care l-am folosit doar in coltul interior al ochiului. Acum, dupa ce am vazut ce ai patit parca mi-e frica sa il mai folosesc...Bine ca nu ti-a facut vreo iritatie.

Anca Buzea spunea...

Daca nu s-a intamplat nimic pana acum, nu se va intampla nici de acum incolo. Probabil doar anumite nuante provoaca asta, ai grija cu altele insa :)
Iritatie, slava Domnului, nu a fost. Nu am avut nici o alta reactie, in afara de colorare :)

dragonfly spunea...

Nu e normal sa-ti ramana pleoapele roz,serios.Eu nu m-as mai atinge de el

Anonim spunea...

super super! am incercat si eu dar nu mi-a iesit :((
nu credeam ca e posibil ca un fard sa pateze asa...

Anca Buzea spunea...

@ dragonfly: iti dai seama ca nu il voi mai folosi :)

@ A.M.: ce nu a iesit? Poate te pot ajuta cu vreun sfat :)

Anonim spunea...

de la blending e problema. si s=ar putea si de fard sau chiar baza de machiaj. cand folosesc baza de la tanf nu pot sa blenduiesc frumos marginea. fardul e mai prafos si pana ajung sa ridic se duce de tot :(

Anca Buzea spunea...

A.M.: Incearca sa asezi un strat fin de pudra dupa primer, inainte de fard. Daca nici asta nu ajuta, ma tem ca trebuie sa schimbi fardul.

Anonim spunea...

multumesc mult pt sfat. o sa incerc si asa si revin cu impresii.
ps: si pe mine tot Anca ma cheama :D

silvana spunea...

Dupa ce ieri am descoperit blogul tau si l-am "devorat" pana la ultimul post, am dat fuga la Bourjois dupa un creion mov de ochi, ca sa pot fenta cumva machiajul de aici si ziua.
Oricum pe mine m-ai cucerit, deja visez doar la farduri purpurii.

In alta ordine de idei, am nevoie de un sfat. Ma chinui de o gramada de vreme sa gasesc un ruj nud, mat, cu putere de acoperire, similar cu culoarea fondului de ten. Am epuizat deja Sephora si Douglas, unde niciuna din fete nu mi-a putut recomanda un produs macar aproape de ce-mi doresc. Si ce-mi doresc eu seamana foarte mult cu ce porti tu pe buze.

Anca Buzea spunea...

In cazul asta, bine ai venit, Silvana! :)
Sa stii ca te voi dezamagi, in acest tutorial port numai putin fond de ten pe buze :) am vrut sa pastrez totul cat mai neutru pentru ca era vorba de machiajul ochilor. Fara ruj, fara fard de obraz...

Legat de rujurile nude mate, am intampinat aceeasi problema, nicaieri nu gaseam ceva cu adevarat mat (pentru vanzatoarele din Sephora, mat este orice nu are sidef. Cand le explicam ca vreau ceva atat de mat incat sa imi usuce buzele, se uitau ciudat la mine). Sfatul meu este sa astepti pana de deschide MAC pentru ca acolo ai de unde alege ;) uita-te dupa Myth si Honey Love pentru inceput.