English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

luni, 27 septembrie 2010

Pensulele mele preferate

A trecut ceva timp de cand am vorbit ultima oara despre pensule. In timp ce scriu despre realizarea unui machiaj sau a altuia, este destul de anevoios sa descriu si fiecare pensula cu care lucrez (marime, densitate etc). Asa ca am decis sa fac un post dedicat acestui lucru. Cred ca e mai intelept asa, dar ma puteti contrazice oricand :)

Ideea mea este sa luati acest post cu titlu de informare, poate va ajuta in machiajele voastre zilnice. Nu trebuie sa mergeti pe acelasi brand mentionat, mai ales acolo unde brand-ul este MAC, ne-accesibil in Romania, ci mai bine retineti modelul de pensula folosit pentru fiecare situatie in parte. De aceea am si pus poze la fiecare punct in parte.

Iata ce folosesc cel mai des, in ce fel o fac si de ce:

1. Pensula pentru fond de ten - M.A.C. 190


Stiu ca poate suna ciudat, dar eu folosesc aceasta pensula in fiecare zi pentru aplicarea fondului de ten. Nu mai pot trai fara ea :)

 Imi place pentru ca ma ajuta sa obtin o baza perfect uniforma, aseaza cantitatea ideala de produs si ma ajuta sa evit posibile greseli. Inainte aplicam fondul de ten cu degetele si il aplicam ca si cum era crema de fata. Numai ca mi-am dat seama ca, desi arata uniform, arata muuuult mai bine de cand folosesc pensula.

Cu bureteii pentru fond de ten nu m-am impacat mult timp. Recent, am invatat sa-i accept si pe ei si pot spune ca le inteleg menirea, in special pentru fondurile de ten extrem de lichide, caz in care pensula mai mult incurca decat ajuta.

TIP: daca aveti pensula de fond de ten din peri naturali, umeziti-o usor inainte de folosire pentru ca tinde sa absoarba produs. Daca este din peri sintetici, nu mai este nevoie sa faceti acest pas.



2. Pensula pentru pudra M.A.C. 150

O folosesc atat pentru pudra compacta, cat si pentru pudra pulbere. Imi place pentru ca ma ajuta sa acopar zone mari ale fetei dintr-o singura miscare. O insel din cand in cand cu buretei Sephora pentru pudra, in special cand aplic pudra in zona ochilor :)

 TIP:  odata ce luati cu pensula cantitatea de pudra dorita, asezati-o in causul palmei stangi (daca sunteti dreptace, ca mine :) ) si rotiti apasand usor. Astfel, evitati asezarea unei cantitati mari de produs pe fata din prima secunda. Va va fi mai greu dupa aceea sa uniformizati!










3. Pensula pentru blush M.A.C. 109

Am descoperit ca  ma descurc mai bine cu o pensula ceva mai ingusta pentru a aplica blush-ul corect.

Inainte, foloseam pensule destul de mari si pufoase pentru ca aratau bine si ma gandeam ca este ok, dar cu timpul, incercand mai multe modele, am gasit forma care imi place.

 Aceasta este una rotunjita la varf, desigur, dar de un diametru mai mic. Prefer sa revin de 2-3 ori cu putin produs, pe care sa-l aplic exact in zona in care imi doresc, decat sa ma chinui sa sterg marginile. Pentru ca asta faceam atunci cand foloseam pensule de blush mai mari, aplicam o pata mare de blush si nu stiam cum sa o repar.






4. Pensula pentru contouring Sephora Professionnel Angled Blush Brush nr.40


Desi am si una dintr-un set de pensule M.A.C., tot la pensula Sephora ma intorc pentru cel mai bun contouring. Imi place pentru ca este mai deasa si are perii putin mai rigizi decat cea M.A.C., ori asta este foarte important atunci cand vrei sa aplici cu precizie. Sigur, daca aveti o pensula asemanatoare, dar cu perii mai moi sau mai lungi, va puteti ajuta cu degetele astfel incat sa-i dati forma pe care vi-o doriti. Pana la urma, cu orice pensula se poate lucra, dar de ce sa te chinui? :)

  5. Pensula pentru eyeliner/ sprancene/contur ochi M.A.C. 266

Aceasta pensula este o adevarata revelatie pentru mine!

O folosesc zilnic de vreo 2 ani de zile atat pentru definirea sprancenelor, pentru trasarea eyeliner-ului dar si pentru conturarea pleoapei inferioare.

Este foarte ingusta, ceea ce ma ajuta sa obtin linii extrem de precise (in cazul sprancenelor) si elegante (in cazul eyelinerului si al conturului pleoapelor inferioare).

TIP: daca nu sunteti inca experte in aplicarea eyeliner-ului, aceasta pensula este extrem de utila pentru ca ajuta la formarea mainii, in special pentru codite impecabile ;)

Teoretic, pensula a fost inventata pentru eyeliner-ul gel al celor de la M.A.C., dar eu o folosesc cu orice fard-crema din care obtin imediat un eyeliner ;) Practic, este o pensula multifunctionala care va scapa de costuri inutile :)




6. Pensula pentru ochi M.A.C. 217

Acesta este tipul de pensula pe care ar trebui sa-l aiba orice domnisoara/doamna in trusa!

Este o pensula mijlocie ca dimensiuni, in cazul meu. Aici difera de la persoana la persoana, eu zic ca este important sa aveti o pensula care sa va acopere pleoapa mobila, de la gene pana la pliu, asta ca sa va dati seama de lungimea ideala pentru voi. Eu una asa masor pensulele pentru ochi, in functie de zona acoperita.

Este important sa aiba peri semi-moi (nu atat de moi ca cea pentru blending) pentru o aplicare corecta a fardului de pleoape.

TIP: poate ajuta si pentru blending odata ce aplicati produsul!





7. Pensula pentru blending M.A.C. 224

Eu folosesc intotdeauna o pensula pentru aplicarea fardului de pleoape si o alta pentru blending pentru ca cea cu care fac blending-ul sa fie intotdeauna curata. In felul acesta, nu aplic mai mult produs decat imi planificasem :)

Pensula clasica pentru blending trebuie sa aiba perii moi, sa poata fi manuita in orice directie cu usurinta. La acest pas vom face miscari stanga-dreapta sau circulare asa ca este foarte important sa folosim o pensula din peri naturali, extrem de moi.

TIP: pentru un blending mai bun in zona pliului, folositi o pensula cu forma alungita, cum este aceasta. Cele rotunjite la varf nu permit aceeasi precizie decat daca va educati propria mana sa alterneze presiunea la apasare.







8. Pensula-evantai pentru highlighter

Acest model de pensula asigura amplasarea luminozitatii exact deasupra pometilor. Scopul ei este sa scoata in evidenta osul pometelui cu ajutorul pudrei iluminatoare.

Perii lungi ajuta la aplicarea lejera a pudrei, cu cat sunt mai lungi cu atat aplica mai putin produs si invers, cu cat sunt mai scurti, cu atat aplica mai mult produs.

TIP: Daca nu vreti sa investiti in acest tip de pensula, o puteti inlocui cu pensula unghiulara pentru obraji, cum este cea de contouring, insa aveti mare grija sa aplicati usor produsul.









9. Pensula unghiulara pentru ochi The Body Shop

Trebuie sa mentionez aceasta pensula pentru ca imi este atat de draga cum nu va imaginati :) Este prima mea pensula pentru ochi, am cumparat-o acum 6-7 ani, de altfel modelul acesta cu maner de lemn nu se mai produce. (pensulele actuale Body Shop nu ma incanta, pacat ca le-au schimbat)

O folosesc de obicei pentru conturarea pleoapei inferioare atunci cand fac un smokey-eye pentru ca este ceva mai voluminoasa decat pensula M.A.C. 266 si obtin un rezultat mai dramatic.

Calitatea ei este foarte buna, in atatia ani nu a ramas fara peri. Si chiar o folosesc extrem de des!
Cred ca este singura pensula pe care o am careia nu i-a cazut niciodata vreun fir de par. Pana si cele M.A.C. mai patesc asta :) Drept dovada ca numele sau pretul nu este intotdeauna cea mai importanta parte a unui produs, daca este de calitate va rezista!








Cam acestea sunt pensulele pe care le folosesc cel mai des, majoritatea lor sunt folosite zilnic, cu mici exceptii.
Sper ca nu am exagerat cu vorbele si sa va fi ajutat cu ceva, oricat de mic :)

Concluzii:
1. Pensulele de ochi pot fi clasificate in pensule cu peri moi si pensule cu peri rigizi. Cele cu peri rigizi sunt pentru aplicare exacta, cele cu peri moi pentru aplicare lejera.
2. Pensulele potrivite si de calitate buna fac 50% din munca voastra!
3. Daca le ingrijiti cu atentie, un set de pensule va poate tine o viata intreaga. Eu consider asta o investitie inteligenta daca tineti la imaginea voastra! Si tind sa cred ca faceti asta, din moment ce cititi acest post pana la ultimul cuvant! :)

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Imi plac pensulele tale! Eu momentan nu am pensule foaaarte bune dar nici proaste. Momentan nu imi permit unele calitative insa pe viitor vreau sa investesc in domeniul acesta.
Pensulele mele preferate sunt cele pentru blush si bronzer pe care le-am cumparat recent si sunt din peri de capra. Acelea doua sunt cele mai bune pe care le detin! :)

Ada spunea...

Felicitari pentru ca ai atins deja pragul de 100 persoane interesate !!!! La cat mai multe!!;)

Imi place muuult postarea...mai ales ca-i vb. de pensule de make-up.:)

Am descoperit de doar cateva luni pensulele de make-up si diferenta pe care o pot face in realizarea unui make-up.

De unde ti-ai luat pensulele MAC? Ce pacat ca nu-s accesibile produsele lor si in Ro. ... dar poate in viitor...cine stie...

Sa te bucuri de pensulicile de mai sus si ...sa ne incanti in continuare cu cat mai multe look-uri faine, asa cum ne-ai obisnuit!;)

Anca Buzea spunea...

Shopperita: pe masura ce poti, cumpara-le treptat. Eu asa am facut, ar fi prea mult sa le iau pe toate odata, dar merita efortul ;)

Anca Buzea spunea...

Ada: multumesc!! Si eu sunt foarte incantata de evolutia blogului si voi pregati ceva pt a sarbatori prima 100 :)
Pensulele le-am cumparat in timp, pe masura ce ajungeam prin magazinele MAC. Stiu ca un astfel de set nu este cel mai ieftin, dar eu zic ca merita cu adevarat efortul. Plus ca nu exista numai brandul asta pe piata, mai sunt atatea, profesionale, de calitate! Nu trebuie sa fie musai MAC,nu-i asa?

Ada spunea...

Asa este.:) Din punctul meu de vedere, daca o persula se simte fina pe ten, nu pierde peri la aplicare/spalare si este multumitor de "stufoasa" or nu (dupa caz si intrebuintare), este pensula ideala. :)

PS: Ok, si daca mai are si forma ceruta de intrebuintare...cam multe pretentii am!:))

Sunt, intr-adevar, multe alternative pe piata la ora actuala. Depinde doar de noi, de ce dorim sa avem si sa obtinem cu acestea...

Unknown spunea...

Anca eu caut o pensula pt fond de ten si ma gandeam sa cumpar din peri sintetici .E ok,ai folosit? Imi poti recomanda o marca? Nu exista sephora la noi :)
Nu mai cumpar in veci din par natural

Adina spunea...

Peste tot am auzit numai lucruri bune de pensulele MAC si as fi tare curioasa sa incerc si eu una. Pana acum cele mai bune mi se par cele de la Sephora si Nyx. Sunt de parere ca mai bine dai mai multi bani pe o pensula care te tine mai mult decat sa iti iei o gramada de prostii ieftine... :*

micky m. spunea...

Super postare si da, chiar am citit-o pana la ultimul cuvant!:)

Adina//SeptembrieJoi spunea...

Si eu am citit pana la ultimul cuvant, fiind novice intr-ale pensulelor. Am doar cateva de la ELF momentan, am vrut sa ma invat cu ele inainte de a face mari investitii si intr-adevar e un progres in "tehnica" mea (daca nu e prea mult spus).

Anca Buzea spunea...

@dragonfly: ce inseamna "la noi"? Ca sa stiu ce raspuns sa-ti dau :)

@adina: nu le-am incercat pe cele de la NYX, dar cele sephora imi plac. Sunt foarte importante pensulele cu care lucrezi.

Anca Buzea spunea...

@ micky&Sadie: multumesc :*

Silvia spunea...

si eu folosesc tot zilnic pensula de fdt de la MAC :D deja nu mai pot trai fara ea :D

Unknown spunea...

La noi adica Brasov :)

Agnes spunea...

Anca am o intrebare: nu ai cumva o pensulita ratacita pt blending care nu o mai folosesti si pe care sa o vinzi cuiva care nu are nici un magazin Sephora prin apropiere? Acea persoana sunt eu! imi doresc ft mult o pensula de la Mac dar nu stiu de unde sa cumpar. Daca ma poti ajuta tu ar fi excelent mersi

silvia spunea...

Anca, sunt curioasa, exista vreo pensula de la MAC care te-a dezamagit rau? Iar la capatul opus al pretului, de la ELF? Sa stiu de ce sa ma feresc :)

Anca Buzea spunea...

@Dragonfly: o pensula buna din peri sintetici, speciala pentru fond de ten, vei gasi la ... Sephora :) daca vrei, o pot cumpara eu si ti-o trimit prin posta. Ajunge in 2-3 zile la tine ;) Trimite-mi un mail pe anca_buzea@yahoo.com daca iti surade ideea :)

Anca Buzea spunea...

@Agnes: am o pensula pe care nu o folosesc pentru ca nu este buna deloc, are o forma extrem de nepotrivita motiv pentru care nu as recomanda-o nimanui. Este imposibil sa obtii rezultate bune cu ea si cred ca ti-ar face mai mult rau decat bine. Nu crezi ca ar fi mai bine daca m-as duce la Sephora si as alege una care sa ma multumeasca si ti-o trimit prin posta? :)

Anca Buzea spunea...

@ Silvia: da, am intalnit asa ceva chiar de la MAC, insa fac parte dintr-un set pro asa ca mi-e greu sa le identific cu un cod numeric.

Pensule ELF nu am incercat. Pensula mea evantai nu este ELF, ca in poza, ci este MAC, insa nu era pe site-ul lor asa ca am pus o poza informativa. Iti recomand sa intri pe link-ul de mai jos unde sigur vei gasi informatiile pe care le cauti ;)

http://adyna09.blogspot.com/2010/09/review-elf-powder-brush.html

Si pentru ca s-a potrivit de minune, principala mea dezamagire de la MAC este o pensula exact ca cea din link, numai ca la dimensiuni mai mici - este o pensula de ochi. Asa poate iti faci o idee despre cum arata :)

Agnes spunea...

Crezi ca ai putea face asta pentru mine? Ti-as fi recunoscatoare vesnic! Sincer nu m-am asteptat sa imi dai un astfel de raspuns...iti multumesc ft mult! Nici nu mai stiu ce sa zic iti las adresa mea de e-mail si ma anunti acolo cand o ai. agnetadelia@yahoo.com multumesc mult inca o data!

DeliasBeautyBlog spunea...

Multumim ptr aceasta postare.Ne ajuta ft mult.
Eu nu imi permit momentan sa-mi cumpar pensule MAC,dar mi-am comandat un set complet de 12 pensule Sigma,care din cate am citit tind sa se apropie cat de cat de calitatea celor MAC.
Ai incercat Sigma?Si daca da,ce parere ti-au facut?
Pupici!

Anca Buzea spunea...

Am auzit numai lucruri bune despre pensulele Sigma. Inca nu le-am incercat dar planuiesc sa imi iau cateva. Abia dupa aceea pot vorbi din proprie experienta! :) Sa le folosetsi cu placere si multa inspiratie! ;) si eventual sa revii aici si sa ne spui si noua cum s-au comportat. :*

Anca Buzea spunea...

Mergi aici pentru un review al pensulelor Sigma. Este foarte recent si am mare incredere in parerea tipei ;)

http://www.youtube.com/watch?v=WtZPDhiIvYs&feature=sub

Diana spunea...

pensulele Sigma sunt excelente!! am setul lor complet, plus ceva extra :) sunt exact ca cele de la MAC, unele chiar mai bune..diferenta e doar la pret, ceea ce e bine.