English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 4 august 2010

Tips&Tricks Iulie-August


Perioada iulie-august este caracterizata de o caldura inabusitoare asa ca majoritatea tip-urilor se vor axa pe longevitatea machiajului, dar voi acoperi si alte subiecte. Sa trecem la treaba! :)

1. Pentru ca fondul de ten incarca excesiv tenul in lunile de vara, ia o picatura din crema hidratanta pe care o folosesti zilnic si 1-2 picaturi de fond de ten si amesteca-le. Astfel, vei avea propria reteta de tinted moisturizer fara a mai investi bani intr-un produs nou. Daca ai tenul gras, nu este un sfat pentru tine, citeste la nr3.

2. Investeste intr-un spray pentru fixarea machiajului sau intr-un spray de fata. Daca alegi spray-ul pentru fixarea machiajului, gasesti unul bun la Sephora, costa in jur de 50 RON. Pulverizeaza de 1-2 ori pe pensula curata pentru fond de ten apoi aplica fondul de ten. Daca nu folosesti o astfel de pensula, poti pulveriza spray-ul respectiv pe tenul curat si aplica ulterior fondul de ten. Daca alegi un spray de fata, cum sunt cele de la Body Shop (au 2 variante: unul cu vitamina C si altul cu vitamina E), Caudalie sau orice alt Face Mist, atunci aplica machiajul si pulverizeaza la final. Avantajul acestora este ca, pe langa faptul ca te ajuta sa-ti mentii machiajul perfect, iti hidrateaza si hranesc pielea pentru ca sunt produse din extracte de plante.

3. O alta solutie pentru ca fondul de ten sa nu se topeasca pe fata ta ar fi sa folosesti un fond de ten mineral. Rezista o zi intreaga, fara probleme, si te scapa si de aspectul de ten incarcat. Este recomandat in special persoanelor cu ten gras.

4. Rujul rezista mai bine daca folosesti ca baza un creion de buze intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a rujului. Contureaza buzele apoi "umple" forma cu acelasi creion. Abia dupa aceea aplica rujul. Astfel, daca se va sterge putin ruj in timp ce mananci sau bei ceva, nu vei ramane cu un contur grotesc, ci se va pastra culoarea aplicata ca baza ;)

5. Ai o intalnire importanta, un eveniment la care trebuie sa ajungi in cateva ore si ai un cos oribil pe fata? Bineinteles ca nu te-ai putut abtine si l-ai stors asa ca acum ai o mare pata rosie si pielea iritata? Nici o problema: ia o lamaie proaspata, stoarce-o pe un disc de vata si tine pe zona cu probleme 2 minute! Zeama de lamaie cicatrizeaza! ;)

6. Sau poate urmeaza ziua cununiei tale si, de emotii, nu ai putut sa dormi prea bine asa ca te-ai trezit cu cearcane, ochi umflati si rosii? Ia 2 pliculete de ceai verde, fierbe-le ca si cum ai face un ceai, lasa-le putin la rcit si tine-le pe ochi timp de 15 minute. Rezultatul? O privire odihnita de parca tocmai te-ai intors de la SPA :) Dupa aceea, poti bea si ceaiul pentru ca face bine la ten si la arderea grasimilor! ;)

7. Vrei sa ai un look natural asa ca te feresti de blush-ul pudra in timpul verii? Alege acelasi fond de ten pe care il folosesti in mod normal si care se potriveste tipului tau de ten, insa opteaza pentru o nuanta cu 2 tonuri mai inchisa. Foloseste-l pe acesta ca blush aplicand foarte putin pe fiecare obraz si estompeaza cu ajutorul degetelor.

8. Nu te descuraja daca observi ca sprancenele tale nu sunt egale ca lungime sau perfect simetrice ca forma. Nu exista persoane cu sprancene perfecte! :) Acelasi lucru se intampla si cu ochii tai, unul este mai mare decat celalalt. Este bine sa analizezi situatia si sa retusezi diferentele prin machiaj.

9. Foloseste primer pentru ca machiajul ochilor sa reziste mai mult timp. In timpul verii, produsele pe baza de pudra se evapora mult mai repede, dar poti evita acest lucru cu ajutorul unui primer, cum este Too Faced Shadow Insurance. Poti incerca si produsul infratit, Lip Insurance ;)

10. Daca nu vrei sa porti ruj in timpul verii si preferi un look mai boem, incearca un lip stain Acest tip de produs este extrem de versatil, il poti purta singur, poti aplica putin balsam pentru buze deasupra, il poti folosi ca baza pentru gloss... si il poti aplica si in obraji, insa nu uita sa estompezi cu degetele ;)

11. Cel mai important pe timp de vara: tine in geanta un pachet de servetele matifiante. Le poti folosi oricand pentru retusuri pe zonele care incep sa luceasca. Nu iti afecteaza machiajul absolut deloc! Gasesti acest tip de produs in farmacii sau la Sephora!

12. Pentru a evita ochii de raton, alege o mascara waterproof! ;)

7 comentarii:

Anonim spunea...

Utile sfaturile!
O intrebare: lipstain de la ce firma pot gasi in Romania? Ma tenteaza unul. :*

Anca Buzea spunea...

Gasesti la Sephora unul marca proprie care este atat pentru buze cat si pentru obraji, apoi mai au la Benefit 2 variante: Benetint si Posietint. De asemenea, poti incerca si Bourjois Lip Stain Pen.

Atunci cand aduc produse Stila la Sephora, poate ai noroc si gasesti Lip&Cheek Stain. Exista si Givenchy Lip Stainer dar la noi parca nu l-am vazut :(

Ema, Brasov spunea...

Link Facebook: Imi place!
:D

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns. :)

Deedee spunea...

sunt adepta punctelor 2, 3, 4, 7 si 9.
super sfaturi!

ade spunea...

chiar imi sunt de ajutor sfaturile tale. felicitari pentru blog:*

Anca Buzea spunea...

Multumesc, ma bucur foarte tare sa aud asta :)