English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

luni, 9 august 2010

Scoli de machiaj in Romania..

Inainte de orice, as vrea sa mentionez ca aceasta este parerea mea personala si nu doresc sa influentez pe nimeni.

Am primit nenumarate intrebari referitoare la ce cursuri de machiaj am urmat si daca le recomand si altora. Raspunsul este “nu, nu am urmat nici o scoala de machiaj propriu-zisa” si nu ma plang :) Pana in momentul de fata, nu m-a convins nici una din scolile de make-up prezente la noi sa arunc atatea mii de euro degeaba.

Nu incerc sa spun ca sunt mare cunoscatoare si ca nu se ridica la nivelul meu scoli precum Christine Valmy, Kruger Brent, Giulia Nahmany Make-Up Academy sau altele, insa persoanele care au absolvit aceste cursuri nu m-au impresionat prin nimic … s-au facut remarcate doar prin machiaje prost realizate, stridente si total neatragatoare. Sau, cel putin, nu sunt in stilul care ma atrage pe mine… cred ca asta este de fapt, ca doar nu pot fi atatia oameni slab pregatiti si sa ma gasesc eu sa-i critic pe toti :)

Dar sa nu deviez de la subiect: machiajul m-a pasionat dintotdeauna, am exersat ani de zile si am facut tot soiul de experimente si incercari, astfel ca am ajuns la cateva concluzii despre ce ar merge si ce nu. Insa, cel mai important, ma ghidez dupa propriile gusturi si ma bazez pe simtul estetic cu care m-am nascut si pe care nu-l pot invata de la o alta persoana.

Mai departe, pasiunea m-a dus catre cautare, un fel de teorie ii putem spune, desi vorbim despre un domeniu in care conteaza creativitatea, inspiratia si exercitiul. Dar, ca in orice altceva, exista si putina teorie, astfel ca am comandat carti de pe Amazon (cea mai buna mi se pare Make-Up Manual by Bobbi Brown si o recomand oricui, indiferent ca este incepator sau super avansat in make-up) si am urmarit diversi make-up artisti profesionisti pe net sau in magazinele MAC. Cam asta mi-a fost “scoala de make-up”. Ma opresc cu machiajul acolo unde imi spune bunul-simt, iar asta depinde intotdeauna de locatie si eveniment.

Acest blog nu are ca scop final sa va faca sa imitati intru totul ce vedeti aici, nu sunt eu vreo autoritate in make-up, ci este menit sa va dea idei, sa va inspire, sa va faca sa descoperiti anumite combinatii de culori, produse, stiluri pe care, mai tarziu, sa le adaptati la propriul stil. Fiecare persoana are propria abordare in ceea ce priveste machiajul, propriile tehnici si propriile preferinte. Daca cineva doreste sa recreeze un anumit machiaj, nu pot decat sa ma simt onorata si neaparat sa ne arate si noua! :)

As vrea sa mentionez ca nu exclud ideea de cursuri de machiaj, dimpotriva, mi-ar placea tare mult sa am oportunitatea de a urma o astfel de scoala, insa una cu adevarat buna, cum sunt cele din Londra, New York sau L.A. Insa pana atunci cred ca va mai dura putin :)

2 comentarii:

Andreea spunea...

Aceeasi chestie o cred si eu, am cautat ani de zile o scoala cat de cat bunica in Romania, nu exista. Ma retrag complet cand vad machiaje prost realizate chiar pe site-urile celor care se cred scoli de make-up, inteleg si machiajele fantezie si colorate de ce nu. Dar prost realizate si cu 50 de culori pe pleoape zicand ca este un machiaj de zi NU. Un machiaj ar trebui sa-ti evidentieze trasaturile naturale nu sa le camufleze. Just my opinion.

P.S si eu am invatat makeup tot din magazinele MAC, puteam pierde acolo ore intregi, plus cele 2 carti Bobbi Brown- Make-up manual si Beauty.

Anca Buzea spunea...

voi posta in curand un machiaj realizat pe mine de cei de la Il Makiage, sa vezi cum arata... :) exact ce spuneai tu, machiaj de zi realizat cu multe culori :)