English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

luni, 30 august 2010

In cautarea mascarei perfecte - partea 1

Stiti articolele din reviste in care tot felul de persoane sunt intrebate care este obiectul pe care l-ar lua pe o insula pustie? Ei bine, daca m-ar intreba cineva pe mine, eu as raspunde fara sa ezit: MASCARA! Sunt absolut indragostita de genele lungi, dese si perfect curbate, de un negru taciune! Mai mult, unii ar spune ca sunt chiar obsedata... :)

Mascara este unul dintre cele mai cumparate produse cosmetice, iar gasirea acelei formule perfecte este o munca de-o viata! Insa, cum bine stim, ceea ce imi vine bine mie s-ar putea sa nu iti vina la fel si tie si viceversa. De aceea, mentionez ca acest post reprezinta parerea mea personala asupra produselor ce vor fi prezentate mai jos si nu as vrea sa fie luate ca litera de lege.

Cautarea mascarei perfecte poate fi o incursiune infinta in lumea produselor de acest gen, asa ca eu am decis ca cel mai bine voi face din acest subiect o rubrica periodica. Voi reveni cu posturi noi in completarea acestuia pe masura ce voi testa si alte produse.

Mascara cea mai apropiata de perfectiune pe care am intalnit-o pana in acest moment este YSL Singulier. Nu stiu de ce, dar nu am gasit-o in magazinele din Romania. O cumparam de obicei din aeroport, de fiecare data cand calatoream.


Ce imi place la Singulier este faptul ca da un volum incredibil genelor, le alungeste si le curbeaza in acelasi timp. Nu necesita folosirea in prealabil a clestelui pentru intors genele, insa are acelasi efect!

Si unde mai pui ca protejeaza si hraneste genele, avand pro-vitamina B5 in compozitie :) Micro-fibrele de nylon sunt cele care lungesc genele, iar pentru curbare contine o ceara speciala. Clar, un produs hi-tech! :)

Peria are o forma eliptica, mult mai ingusta comparativ cu multe altele si este usor curbata la mijloc (desi nu se observa acest lucru in poze, credeti-ma pe cuvant!).
Chestia cu peria este extrem de subiectiva. Fiecare persoana isi gaseste, mai mult sau mai putin, o perie potrivita sau una cu care se impaca mai bine si atunci este bine sa ramana la ea. Pentru mine, aceasta perie este ideala ca forma, marime si curbura.

Faptul ca este indoita la mijloc imi permite sa rimelez genele din coltul interior al ochiului fara sa ma manjesc pe pleoape. De asemea, ajung foarte bine la genele de pe pleoapele inferioare, fara sa ating pielea.

Un alt lucru important la peria unei mascara este reprezentat de perii propriu-zisi, distantele dintre ei, unghiul in care sunt asezati precum si alternanta intre peri lungi si peri scurti. Cei de la YSL au studiat ceva problema asta, sunt sigura, pentru ca rezultatul consta intr-o perie care separa extrem de bine genele. Iar lucrul asta ajuta la impresia de mai mult volum! ;)

Concluzie: combinatia dintre formula mascarei care da volum, alungeste si curbeaza genele + perie extrem de buna = o mascara aproape perfecta. De ce spun aproape? Pentru ca are si un defect: produsul se usuca foarte repede in tub. Eu am folosit fiecare tub de mascara Singulier aproximativ 4 saptamani pentru ca apoi deja se usca putin cam tare si nu mai arata la fel de bine. NOTA: -10/10.

Pentru ca schimbarea mascarei o data pe luna mi se pare, totusi, un pic cam mult (durata de viata a unei mascara normale pentru mine este de 3 luni), am pornit aceasta cautare pentru un produs cat mai apropiat de YSL Singulier.

Am plecat mai departe ,dar nu m-am indepartat prea tare. Am decis sa incerc alta mascara YSL, de data aceasta Effet Faux Cils, in speranta ca nu voi mai avea aceeasi problema.


Prima impresie a fost atat extrem de buna. Mi-a placut mult faptul ca imi lungeste excesiv genele, le confera volum si le curbeaza, asa cum facea si Singulier. Eu zic ca isi merita numele! Insa nu m-am impacat la fel de bine cu peria, mi se pare mai groasa si nu-mi place pentru ca este perfect dreapta. Sigur, am incercat sa o indoi eu la mijloc, dar nu a fost acelasi lucru.
Forma periei nu este eliptica, adica nu este mai ingusta la varf, asa ca m-am murdarit putin la folosire. Si, colac peste pupaza, am remarcat ca are aceeasi durata de viata ca si sora ei mai frumoasa, Singulier! Raman la parerea mea ca mascara YSL este cea mai buna pana acum, insa Effet Faux Cils primeste NOTA: 9/10.

Apoi, eram intr-o zi intr-un magazin Sephora si a venit una din vanzatoare sa ma intrebe daca am nevoie de ajutor. Eu, uitandu-ma admirativ la genele ei perfect separate, curbate si infinit de lungi, o intreb “ce mascara ai folosit?” Raspunsul: “Too Faced Lash Injection”. Bun, zic eu, “il vreau ACUM!” Am plecat fericita acasa, zambind ca motanul care a dat peste borcanul cu smantana!


In acest moment, aproape am terminat primul tub de TF Lash Injection si va pot spune urmatoarele: lungeste foarte bine genele, sunt multumita de volumul lor, dar nu le prea curbeaza asa ca, de obicei, folosesc ondulatorul de gene inainte.
Imi place ca obtin rezultatul optim dupa primele 2 straturi de mascara, la al 3-lea deja incep sa se formeze galme de mascara daca nu am foarte mare grija.

Ce nu-mi place la TF Lash Injection: peria este mult prea groasa, ma chinui foarte tare sa ma obisnuiesc cu ea, asa ca am trisat si am folosit peria de la YSL in tubul de TFLI. Un alt punct extrem de neplacut vine in momentul demachierii, produsul se faramiteaza ingrozitor si este mult mai complicat de demachiat fata de altele.
Cred ca este prima oara cand patesc asa ceva si nu-mi place deloc. Recunosc ca am multe zile in care evit produsul numai gandindu-ma cat ma voi chinui seara sa-l dau jos. Si este mare pacat pentru ca altfel ar fi un produs bun. NOTA: 8,5/10.

TIP: Cu cat ai genele mai lungi, cu atat ai nevoie de o perie mai groasa. Viceversa, persoanele cu genele scurte vor folosi cu mai multa usurinta mascara cu perie mai ingusta. Iata cateva exemple de perii de mascara de grosimi diferite.




Voi reveni in curand cu informatii legate de alte produse, mult mai accesibile!

P.S.: Nu uitati de concurs, mai aveti timp sa va inscrieti pana miercuri, 1 septembrie, ora 16:00, pentru a castiga o sedinta gratuita de make-up!

11 comentarii:

Adina spunea...

De al doilea rimel YSL am fost si eu foarte multumita (am folosit vreo 3 tubulete pana acum) dar acum imi place mult cel roz de la YR. Sunt curioasa sa il incerc si pe cel de la Too Faced. :*

andra spunea...

buna,ti`am descoperit blog`ul de curand,dar deja l`am citit de la cap la coada:)imi plac mult make`upurile tale si imi place cum explici pas cu pas:)in legatura cu rimelul perfect...eu folosesc lancome-virtuose si sunt super incantata de el,le curbeaza,alungeste,separa pt mine este the one:)scuze pt comm cam mare...te pup

Anca Buzea spunea...

@ Adina: sunt curioasa sa aflu parerea ta despre Lash Injection :)

@ Andra: multumesc, apreciez foarte tare devotamentul :)
O sa incerc si eu Lancome Virtuose. Am avut o perioada acum 3-4 ani cand eram pasionata de mascara Lancome, stiu ca sunt bune.

Beibiii' love spunea...

Am auzit numai lucruri bune despre YSL Effet Faux Cils dar din pacate mi se pare ca are un pret cam mare :( cel de la too faced ce pret are?

Hugs!

Anca Buzea spunea...

Din cate tin minte, era in jur de 90-100 RON...

Beibiii' love spunea...

Mersi mult pentru raspuns :*

Adina//SeptembrieJoi spunea...

Chiar planuiesc achizitionarea unui rimel, dar astept continarea cu cele mai accesibile. Nu e cel mai bun moment financiar si, ca sa nu renunt la toate celelate produse de achizitionat, trebuie sa fiu moderata.

Anca Buzea spunea...

@Sadie: nu mai ai mult de asteptat pentru acele reviews. Stay tuned! ;)

SoSheSays spunea...

Si mie imi place YSL extrem de mult dar nu stiu cat de mult mi-l mai pot permite.

silvana spunea...

Cand te mai gasesti prin Sephora, poti testa mascara de la Clinique - High Definition Lashes. E cea cu pensula dubla din prima poza care ai pus-o, al treia din stanga. Il folosesc de vreo 2 ani si sunt foarte multumita de ea per total, da mult volum, rezista cam toata ziua pe gene si curbeaza ok (desi spre seara genele tind sa se aplece la loc).
Eu ii dau nota 9.5, ca periuta cu zimti nu mi se pare f utila.

Anca Buzea spunea...

Silvana, multumesc pt sfat! O sa-l incerc ;)