English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 28 iulie 2010

Italian Ellegance



Am revenit cu turul Europei iar de data aceasta am ajuns in Italia. Cand eram mica, eram fascinata de prezentatoarele posturilor TV italienesti, majoritatea purtau acelasi stil de machiaj si aveau parul perfect drept si extrem de lucios. Pentru mine, aceasta imagine a devenit sinonima cu eleganta italieneasca, o frumusete discreta in care erau accentuati ochii, blush-ul este discret, iar buzele au nuante apropiate de culoarea pielii. Sper sa va placa si voua! :)

Grad de dificultate: usor spre mediu.

Timp de realizare: 30 minute.

Este vorba de un machiaj care se potriveste tuturor femeilor, indiferent de forma ochilor sau a fetei. Machiajul ochilor flateaza orice forma si culoare.
Pentru inceput, am aplicat baza machiajului care consta in fond de ten Bourjois Healthy Mix, nuanta 53 Light Beige, anti-cearcan MAC Studio Finish Concealer, nuanta NW25, iar apoi am incheiat cu putina pudra matifianta Sephora, nuanta D30 Warm Beige.

Am conturat sprancenele folosind creionul pentru sprancene Bourjois Sourcil Precision, nuanta 03 Chatain, peste care am asezat putin fard maro, mat de la MAC, nuanta Espresso.

Pentru pleoape, am inceput cu primer - Too Faced Shadow Insurance, pe care l-am aplicat pe toata pleoapa, pana la sprancene.

Faza 1

Am acoperit pleoapa mobila cu un fard alb-vanilie si am urcat pana la sprancene - cel din setul Dior Detective Chic Eye Palette.
Apoi, am desenat un V in coltul exterior al ochiului folosind fardul negru din quad-ul Chanel Folies Noires. TIP: Pentru a obtine efectul de ochi migdalati, am inceput V-ul putin mai sus de pliul ochiului - dupa cum se poate observa in imagine.
Mare atentie la acest pas, nu aplicati o cantitate mare de fard negru din prima. Construiti machiajul cu grija, reaplicand cate putin fard pana ajungeti la intensitatea dorita. Faceti blending!

Faza 2

Am liniat marginile interioare ale ochilor cu un creion kohl negru - MAC Smoulder, apoi l-am "intins" pe linia genelor, mergand deasupra celor superioare si sub cele inferioare.

Faza 3

Am aplicat mascara neagra in 3 straturi pe genele superioare si un strat pe cele inferioare - YSL Effet Faux Cils. TIP: pentru efect maxim de ochi migdalati, aplicati mascara pe genele inferioare numai in coltul exterior al ochiului!
Am folosit un alb perlat pentru a puncta imediat sub sprancene, in zona cea mai arcuita a acestora, si in colturile interioare ale ochilor - banda alba din Bobbi Brown Shimmer Brick, nuanta Beige.

Iata cum arata ochii la final:


Pentru obraji, am facut contouring discret, pe care l-am realizat cu ajutorul unui blush de culoarea piersicii, aplicat extrem de usor - MAC Powder Blush, nuanta Pinch Me. Apoi, am aplicat un blush bej-auriu pe varfurile pometilor - MAC Powder Blush, nuanta Garb.
Am aplicat pudra iluminatoare in centrul fruntii, pe nas si barbie - Bobbi Brown Shimmer Brick, nuanta Beige.

Buzele trec pe plan secund, cu ajutorul unui ruj roz-murdar, cum este Maybelline Color Sensational, nuanta 250 Mystic Mauve. In mijlocul buzelor, am aplicat un ruj bej-nud - MAC Matte Lipstick, nuanta Honey Love, si am facut blending intre cele doua nuante.

Eu as purta acest machiaj seara, la un eveniment special sau la o intalnire cu prietenul meu :) Merge cu orice tinuta casual-eleganta, fie jeans bleumarin si camasa alba sau o rochie clasica, neagra.

Album foto

As completa acest machiaj cu o oja mov, cum este OPI - Overexposed in South Beach

4 comentarii:

Anda Zelenca spunea...

Ce imi place stilul tau de a explica!
E superb machiajul. Foarte finut si classy :)

Anca Buzea spunea...

merci, Anda :)

Anca spunea...

Ai niste ochi superbi! Asa mari si luminooosi!

Anca Buzea spunea...

Hmmmmmm.... n-as fi zis ca am ochi mari, cred ca e meritul machiajului :)