English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 23 iunie 2010

Rihanna Cat Eye



In momentul de fata, machiajele Rihannei mi se par cele mai interesante, diversificate si discutate. Look-ul ei poate fi definit printr-o foarte mare atentie acordata tenului: acesta este foarte bine hidratat, pentru ca jocurile de lumini realizate din blush, bronzer si produse iluminatoare sa arate perfect. Am ales acest Cat eye mai dramatic pentru ca se potriveste majoritatii formelor de ochi sau de fata. Rezultatul este foarte sexy, insa este recomandat pentru o seara in club, in nici un caz nu se va potrivi ca machiaj de zi :) Machiajul Cat eye este realizat cu ajutorul tusului de ochi, fie lichid sau gel.

Timp de realizare: 50 minute.

Grad de dificultate: ridicat.

Incepeti prin a aplica baza machiajului. Este foarte important ca tenul sa fie perfect corectat, asa ca, daca aveti pete rosii, folositi concealer-ul verde. Daca aveti cearcane, folositi concealer-ul portocaliu. Mascati orice pata maronie, daca aveti, cu ajutorul concealer-ului mov. Eu am folosit MAC Studio Finish Concealer NW25 pentru a masca cearcanele, apoi am aplicat fondul de ten Dior Skin Nude, nuanta 030. Am iluminat zona de sub ochi cu MAC Select Cover Up - NW15.

Urmatorul pas ar trebui sa fie conturarea si umplerea golurilor sprancenelor. Facand acest lucru la inceput, imediat dupa aplicarea bazei de machiaj, va va ajuta putin mai tarziu, cand veti trece la eyeliner. Pentru acest pas, am folosit MAC Matte Eyeshadow – Espresso. Nu intensificati foarte tare culoarea sprancenelor pentru ca fata va parea prea incarcata odata ce aplicati eyeliner-ul intens.

Look-ul ales implica un eyeshadow ce pare cremos, care capteaza lumina si care contrasteaza in mod placut cu linia precisa a eyeliner-ului. Am folosit MAC Paint Pot, nuanta Fresco Rose, pe post de primer. Il puteti inlocui cu orice fard-crema roz pal; folosirea unui fard-crema pe post de baza va garanta un machiaj rezistent. Peste aceasta baza, am aplicat nuanta Lucky Penny din setul Clinique Eyes To Go. Lucky Penny este un bej mediu sidefat care va finaliza aspectul cremos datorita particulelor sidefate ce capteaza lumina fara a fi stralucitoare, precum un fard cu glitter.

Acum urmeaza partea grea a acestui look – aplicarea tusului. Pentru a va fi mai usor, trasati linia din 2 pasi. Primul pas: incepeti de la mijlocul pleoapei superioare, urmand linia genelor, pana la coltul exterior al ochiului. Nu incepeti acum codita ochiului, ci opriti-va exact la coltul exterior al ochiului. Apoi, trasand o linie cat mai subtire, incepeti din coltul interior al ochiului si duceti tusul pana se uneste cu prima parte aplicata. Acum, porniti din coltul exterior si trasati o linie dreapta usor ridicata pentru a incepe codita. Cu o linie ascendenta, uniti mijlocul pleoapei superioare, adica locul in care ati inceput primul pas, cu varful coditei, formand un triunghi. Dupa ce realizati acest pas, nu va mai ramane decat sa umpleti interiorul triunghiului cu tus negru.Am evidentiat acest triunghi in poza de mai jos pentru a va fi mai usor. (pentru ca uploader-ul imi suceste poza si orice as incerca nu renunta, va rog sa intrati pe link)
http://www.facebook.com/photo.php?id=122826347746713&pid=252754&fbid=132075903488424#!/photo.php?id=122826347746713&pid=252745&fbid=132075873488427

Nu va grabiti, este important ca cei doi ochi sa fie simetric realizati. Daca nu va ies cele doua codite la fel de ridicate, de aceeasi grosime sau lungime, inmuiati unul sau doua betisoare de vata in putin demachiant si faceti retusurile necesare. Este un look complicat asa ca nu va descurajati daca nu veti reusi din prima incercare. Este nevoie de ceva indemanare si experienta pentru a aplica tusul corect si simetric.

Aplicati tus si pe pleoapa inferioara, o linie mai subtire in coltul interior, si ingrosati putin spre coltul exterior. Apoi, conturati si coltul interior al ochiului, asa cum se vede in imaginea de mai jos.

Daca alegeti sa folositi eyeliner lichid, veti folosi aplicatorul aferent. Eu prefer sa folosesc eyeliner gel pentru ca se usuca mai repede decat cel lichid si este mai rezistent. Aplicarea acestui tip de eyeliner necesita o pensula unghiulara. Am folosit MAC Fluidline, nuanta Blacktrack.

Aplicati creion kohl negru pe marginile interioare ale ochilor pentru a crea un cat eye perfect si dramatic. Eu am ales sa folosesc Bourjois Contour Clubbing Waterproof – Black Party. Imi plac atat varful putin moale, care este ideal pentru aceasta zona delicata a ochiului, cat si rezistenta sa.

Aplicati mascara din belsug, in special pe genele superioare :) Eu am aplicat 3 sau 4 straturi pe genele superioare si unul singur pe cele inferioare. Pentru aceasta, am folosit YSL Singulier – Black.

Machiajul Cat eye arata superb atunci cand este combinat cu pometi perfect sculptati. Pentru a realiza acest lucru, luati un bronzer, zambiti usor si aplicati in varful pometilor. Faceti blending catre tample. Eu am ales Body Shop Bronzer, nuanta Golden Bronze. Machiajul Rihannei este extrem de luminos, asa ca veti avea nevoie de o pudra iluminatoare, insa mergeti pe un highlight auriu sau crem, nu folositi unul roz. Am folosit Bobbi Brown Shimmer Brick – Beige.

Culoarea usor metalica de pe buze este realizata cu ajutorul unui ruj hidratant intr-o nuanta de roz-movaliu. Incercati rujul Maybelline Colour Sensational in nuanta Mystic Mauve, peste care aplicati gloss-ul Bourjois Effet 3D , nuanta 2. Nu are un nume care sa descrie culoarea, insa este vorba de un maro cu o tenta aurie care reda perfect look-ul metalic.


Daca vreti sa vedeti mai multe poze cu acest look, mergeti aici http://www.facebook.com/album.php?aid=18386&id=122826347746713

Ce as alege pentru unghii, impreuna cu acest machiaj? O oja neagra sau un albastru-electric. Cele care imi plac foarte mult sunt cele de mai jos: O.P.I. - Yoga-ta Get This Blue, Chanel Blue Satin (pe unghie iese mai inchis decat in poza) si O.P.I. Black Onyx.


Niciun comentariu: