English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

sâmbătă, 1 mai 2010

Let's talk about... brushes!

Din exces de zel, am inceput acest blog direct cu exemple practice, fara sa prezint macar un pic din teoria de baza. Asa ca astazi vreau sa vorbim putin despre pensule. Personal, consider ca 70% din aplicarea make-up-ului se bazeaza pe un set bun de pensule. Acum, nu e nevoie investim o avere intr-un set extrem de amplu, ci este important sa stim care sunt principalele pensule si cum sa le utilizam.


Pensula pentru fond de ten



Pensula pentru blush



in timp, am constatat ca prefer sa am 2 pensule de acest gen, una pentru aplicarea pudrei de fata, alta pentru aplicarea blush-ului. Cand foloseam aceeasi pensula, aveam mereu urme de culoare atunci cand puneam pudra pe toata fata si nu era tocmai rezultatul dorit :)


Pensula pentru corector



Pensula pentru ochi


o pensula de dimensiuni medii este perfecta pentru aplicarea uniforma a fardului pe pleoape.


Pensula pentru blending





Pensula unghiulara


foarte buna pentru eyeliner gel, mai ales daca nu avem mana formata si ne cam sperie ideea de a ne face codite singure :) Eyeliner-ul lichid are propria pensula si se aplica numai cu acest tip de pensula (cea care arata exact ca pensula de pictor, are capul drept si foarte subtire). Putem folosi pensula unghiulara si pentru conturarea sprancenelor.


Pensula pentru buze



Intretinerea pensulelor:

Puteti gasi, la Sephora de exemplu, spray-uri speciale pentru curatarea pensulelor. Nu costa mult si se folosesc extem de usor. Acesta este cel pe care il folosesc eu si sunt foarte multumita de el.


Trebuie sa aveti la indemana spray-ul respectiv si o carpa curata, moale. Dam 1-2 ori cu spray-ul pe capul pensulei si apoi o stergem de carpa pana se duce tot fardul.
Eu prefer sa curat pensulele dupa fiecare aplicare pentru a avea "unelte" curate a doua zi :) insa nu pe toate. Pensulele mari (adica cele pentru fond de ten, blush, pudra de fata) le curat o data pe saptamana, in timp ce pensulele mici (ochi, buze, corector) le curat zilnic.
Va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel din mai multe motive. In primul rand, aceste spray-uri speciale elimina orice bacterie sau impuritate care se poate aseza pe pensule. In al doilea rand, nu ma machiez in fiecare zi la fel, motiv pentru care nu vreau sa amestec movul folosit ieri cu maronul de azi :)


Compozitia pensulelor:

Pensulele pot fi facute cu fire de par naturale sau sintetice. Alegerea fiecareia dintre noi se poate baza pe preferinte, religie, stare de moment sau pe o anumita promovare a unui brand. Insa este bine de stiut unde avem nevoie de peri naturali si unde avem nevoie de peri sintetici.
Diferenta de baza dintre cele doua este aspectul pensulelor - un ochi format le deosebeste in primele secunde. Ambele variante pot fi la fel de moi la atingere insa nu sunt neaparat identice.
Pentru aplicarea fardurilor-pulbere si a fondului de ten sunt mai bune pensulele din par natural. Rezultatul vorbeste de la sine: aplicare uniforma.
Pentru aplicarea conturului de buze, eyeliner-ului si a tot ceea ce inseamna linie foarte precisa, ne ajuta pensulele din par sintetic.

Asa ca spor la treaba! :)

6 comentarii:

alina spunea...

foarte bun articolul !

ps: esti foarte frumoasa!

Anca Buzea spunea...

Merci frumos, Alina :) ai citit si celalalt post despre pensule? este unul mai recent..

alina spunea...

Crede-ma ca nici nu mai stiu ce am citit de pe blogul tau, de 2 saptamani adorm pe la 2-3 dimineata si asta din cauza ta. :D
Dar m-ai facut curioasa, diseara il caut. :)
Imi plac mult de tot articolele tale si bineinteles de tine. :* :X

Anca Buzea spunea...

Nu pot decat sa ma bucur ca ai gasit aici informatii pe gustul tau :) daca ai intrebari vreodata, le astept cu mare placere:)

Ioana Dumitrache spunea...

Ahh..si eu adorm pe la 2 dimineata de vreo 3 zile din cauza ta :))) am mai facut asa doar cand am descoperit-o pe kandee :)

Anca Buzea spunea...

wow, ce comparatie! ma simt flatata! multumesc din suflet! :*:*