English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 19 mai 2010

Cei 4 inamici ai tenului perfect

Astazi vreau sa facem o mica paranteza in discutiile noastre despre make-up si sa va vorbesc putin despre cateva obiceiuri cotidiene care va deterioreaza tenul fara sa observati.

Indiferent cat de priceput este un make-up artist si oricat de frumos v-ar colora tenul, orice look va arata de o mie de ori mai bine pe un ten curat si luminos. Acest lucru nu se obtine usor, trebuie sa mancati alimentele potrivite, sa consumati multa apa plata, sa faceti miscare in mod regulat si sa renuntati la cateva obiceiuri daunatoare.

Un studiu realizat recent arata care sunt principalele obiceiuri la care ar trebui sa renuntam pentru a evita imbatranirea prematura a pielii.

1. Fumatul

Sunt sigura ca ati auzit de nenumarate ori ca fumatul dauneaza grav sanatatii, insa hai sa vedem care sunt efectele acestuia asupra pielii. Fumatul distruge nivelul de colagen din organism, iar colagenul este proteina care unifica tesutul si cartilagiul osos. Odata ce colagenul este distrus, expresiile faciale repetate, cum ar fi rasul, incruntatul, miratul sau plansul cauzeaza aparitia prematura a ridurilor. Studiul arata ca fumatorii dezvolta primele riduri putin dupa implinirea varstei 20 de ani. Imaginati-va o domnisoara de 23 de ani cu riduri... Concluzia: mai bine nu fumati!

2. Alcoolul

In cazul femeilor, consumul exagerat de alcool pe termen lung (nu ma refer la acel pahar de vin/zi, la masa) duce la malnutritie, scaderea excesiva in greutate, osteoporoza (pierderea calciului din organism) si chiar infertilitate. De asemenea, imbatraneste ingrozitor pielea si o face sa devina terna. Cum actioneaza alcoolul? Deshidrateaza pielea si arde toate vitaminele atat de necesare acesteia. Daca va ganditi ca scaderea in greutate suna bine, mai ganditi-va o data: malnutritia duce la pierderea colagenului.
Pe termen scurt, aportul caloric al alcoolului este extrem de ridicat (aprox 231 de calorii pentru 100g de vodka, 251 calorii pt 100g whiskey, 263 calorii pt 100g gin, 350 calorii pentru 100g de lichior Bailey's Irish Cream, in timp ce vinul rosu demisec are 78 calorii/100g), motiv pentru care va va "umfla" artificial. Aceste calorii nu includ deloc proteine, grasimi "bune", antioxidanti sau fibre.

3. Junk food

Stiti zicala "Esti ceea ce mananci"? Nu poate fi mai adevarata de atat! Daca nu ii dam corpului si tenului nutrientii necesari, este de asteptat sa aratam din ce in ce mai rau. Sa nu credeti ca puteti scapa mai usor doar pentru ca sunteti tinere si nu se observa asa de tare. Peste 10-15 ani se va observa si nu veti mai putea face nimic! In locul unui BigMac mancat pe fuga sau la birou, alegeti un mix de salata verde sau fructe si un baton de cereale. De aici va veti lua antioxidantii, fibrele si proteinele necesare pentru incetinirea imbatranirii pielii.

4. Viata sedentara

Suntem generatia internetului, copiii asfaltului! Schimbati asta: iesiti in aer liber, incepeti cu plimbari lungi care sa va puna sangele in miscare, inotati, jucati tenis, mergeti cu rolele in parc, orice va este la indemana! Exercitiul fizic dilata venele, astfel sangele este transportat in corp cu mai multa usurinta si mai aproape de nivelul pielii. Stiati ca in timpul activitatii fizice intense organismul pune in miscare 7-8 litri de sange/ minut?
Nu trebuie sa exagerati, nu va cer sa deveniti sportive de performanta ca sa aveti un ten frumos, insa este necesar sa depuneti un efort si sa iesiti din propria zona de comfort!

Sper sa va fie de folos aceste informatii si sa va motiveze sa faceti o schimbare in bine!

Niciun comentariu: